1 av 3: ”I Monaco bor man inte för the space, utan för safety och the wheather”, säger Victoria Silvstedt, och berättar att lägenheten är så liten att hon har garderoben på terrassen. Foto: STINA STJERNKVIST
2 av 3: Victoria Silvstedt har boenden både i New York, Miami, Saint Barths och utanför Stockholm. Men hemma för henne är Monaco. ”Jag undviker mörker och kyla så mycket jag kan”, säger hon. Foto: DDP SOCIALMEDIASERVICE / STELLA PICTURES/DDP IMAGES DDP SOCIALMEDIASERVICE
3 av 3: Victoria Silvstedt är aktuell med dokumentären ”Victoria Silvstedt: En gränslös historia” på discovery+. Foto: Bingo Rimér

Victoria Silvstedt: ”Hemma är väggarna fulla med bilder på mig själv”

Victoria Silvstedt har flera boenden – i New York, Miami, Saint Barths och utanför Stockholm. Men hemma för henne är en tvåa i Monaco, som är så liten att hon ställt garderoben på terrassen med strålande havsutsikt. 

I nya dokumentären ”Victoria Silvstedt: En gränslös historia” på discovery+ berättar supermodellen och affärskvinnan om sitt sanslösa liv.

Du har en lägenhet i Monaco. Hur bor du?

– Det är en liten tvåa med jättefin utsikt över Medelhavet, stor pool och palmer. Den känns som mitt hem. Inne har jag bara en liten garderob, den största garderob har jag på terrassen där jag hänger mina kläder. I Monaco bor man inte för the space, utan för safety och the wheather. Här simmar jag i havet och poolen och hajkar. Bakom lägenheten ligger min biodynamiska shop. Det är i Monaco jag laddar. 

Victoria Silvstedt – aktuell med dokumentär och självbiografi

Ålder: 47 år.

Bor: Liten tvåa med havsutsikt i Monaco. Har även boenden i New York, Miami, Saint Barths och utanför Stockholm.

Familj: Pojkvän och mopsen Felix, 12.

Gör: Supermodell, skådespelare. Investerare, entreprenör och delägare i sminkmärket Base of Sweden.

Aktuell: Dokumentären ”Victoria Silvstedt: En gränslös historia” på discovery+. Kommer ut med en självbiografi till våren, skriven av en spökskrivare.

Instagram: @victoriasilvstedt

Victoria Silvstedt trivs i värmen i Monaco men önskar att lägenheten var större. ”Det är så lite plats att jag blir galen och får ställa saker på balkongen.” Foto: DDP SOCIALMEDIASERVICE / STELLA PICTURES/DDP IMAGES DDP SOCIALMEDIASERVICE

Du har flera boenden?

– Jag reser mycket och har tillfälliga boenden. I Monaco har jag bott i tio år och är där fem månader om året. Resten av tiden är jag i New York och Miami och semestrar i Saint Barths. 

Du har också en arkitektritad villa på en sjötomt utanför Stockholm? 

– Jag undviker mörker och kyla så mycket jag kan. Mest kommer jag hem under de underbara somrarna och då är det full time house. Familjen är också där. Jag har också släkt i Hälsingland och åker dit ibland. 

https://www.instagram.com/p/CTW6pvEjMCZ/?utm_source=ig_web_copy_link

Victoria Silvstedt tillsammans med sin mops Felix i soffan hemma i Sverige.

Hur har du inrett lägenheten i Monaco?

– Cosy men modernt. Jag älskar rosor, orkidéer, doftljus och dekorationsböcker. Om du skulle se min american king size bed skulle du skratta ihjäl dig. Den har typ tolv kuddar och sidenlakan. Allt ska vara american fluffy.

– Hemmet är fullsmockat, även kylskåpet som jag fyllt med smoothies, juicer, sojayoghurt, avokado, nyttigt snacks och mjölkchoklad. 

–Väggarna är fulla med bilder på mig själv. Speciella signerade bilder av David LaChapelle. Var skulle jag ställa dem? Inte i källaren, så jag hängde upp dem. Två megapieces of art.

– Allt måste vara beauty, beauty, beauty. Är det inte beautiful, försöker jag skapa det hemma.

Vad har du för färgskala i hemmet?

– Mycket vitt och neutrala färger, men jag tycker också om att ha knallröda kuddar och rosa lakan. Det ska vara the italian style. Inredning beställer jag från Maxalto och B&B Italia. Snyggt, rent, modernt, bekvämt. 

https://www.instagram.com/p/COigMH3n4_u/

Höga vita rosor i badrummet är lyx hemma hos Victoria Silvstedt. 

Vilken lyx unnar du dig till hemmet?

– Champagne i kylskåpet, två espressomaskiner och stora, höga vita rosor. Fresh! Jag har också snygga plädar och kuddar från RMS.

Vad stå högst upp på din önskelista?

– Att lägenheten ska bli större. I badrummet har jag lagt en planka ovanpå badkaret, där jag har mitt smink och alla produkter. I mitt dressingroom flyger det ner väskor och skor. De snyggaste väskorna står på sovrumsgolvet. Det är så lite plats att jag blir galen och får ställa saker på balkongen. Det är en organiserad mess, där jag vet var allt är.

https://www.instagram.com/p/CJAepOmHomY/

Victoria Silvstedt har även boende på St. Barths där hon firade jul förra året.

Vilket är ditt favoritrum?

– Mitt sovrum. Utanför har jag en terrass med glasräck där jag solar. På morgonen poppar jag upp till MTV. Självklart har jag en jättestor spegel där jag kollar på mig själv när jag dansar. Sedan går jag ut på terrassen. Ready to go!

Vad är ditt bästa köp?

– En skön, modern, snygg greige, alltså ljusgrå och beige, soffa från B&B Italia.

Victoria Silvstedts bästa hemmatips:

”Min syster är inredare och gör styling. Allt ska vara kalt, modernt och rent. Jag har en motsatt smak och vill ha det mer lyxigt, mysigt och hemtrevligt. Allt ska vara american fluffy. Blommor och doftljus ger hemtrevnadskänsla. Det ska finnas något personligt. Hemma är väggarna fulla med bilder på mig själv.”

LÄS MER: Victoria Silvstedt visar upp sitt hus i Sverige: ”Mitt happy place” 

Aktuellt just nu