1 AV 4
“Vår tid är nu”-stjärnan Charlie Gustafsson bor i en liten sekelskiftestvåa på Södermalm i Stockholm.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
2 AV 4
När det kommer till inredning litar han på sin flickvän Amy Diamonds estetiska öga. Men gitarren är Charlies bästa inredningsdetalj.
Foto: Privat
3 AV 4
”Och jag älskar min tv som är så sjukt snygg och smälter in fint. Det är en tavel-tv så trycker man en gång blir det en tavla”, säger Charlie Gustafsson.
Foto: Privat
4 AV 4
Charlie Gustafsson och Hedda Stiernstedt spelar mot varandra i ”Vår tid är nu”. Nu gör han huvudrollen i “Människans hemlighet” på Playhouse Teater i Stockholm som har premiär 22 februari.
Foto: OHAN PAULUN/SVT

“Vår tid är nu”-stjärnan låter sambon inreda sekelskifteslyan

“Vår tid är nu”-stjärnan Charlie Gustafsson bor i en liten sekelskiftestvåa på Södermalm i Stockholm. När det kommer till inredning litar han på sin sambo Amy Diamonds estetiska öga.

– Jag kan gilla specifika saker men hon har koll och kan få ihop en helhet, säger han.

Hur bor du?

– Jag bor på Södermalm i Stockholm med min tjej och vi bor i en tvåa. En ganska liten tvåa. Det bästa är att det är en jättegammal sekelskifteslägenhet från 1881. Det finns en stark känsla.

Hur kommer det sig att ni valde att bo som du gör?

– Vi har bott i Vasastan tidigare och i slutet av Valhallavägen vid Tekniska högskolan men jag är uppvuxen i söderort, gick i gymnasiet på söder och har alla mina kompisar på söder så för mig var det väldigt glasklart att det var där vi skulle köpa lägenhet. Jag håller på Bajen, haha. Min flickvän Amy tyckte också att det kändes bäst.

Charlie Gustafsson

Ålder: 26 år.

Familj: Sambon sångaren och skådespelaren Amy Diamond, 26.

Bor: I en sekelskiftestvåa på Södermlam i Stockholm.

Gör: Skådespelare.

Aktuell: Gör huvudrollen i “Människans hemlighet” på Playhouse Teater i Stockholm med premiär 22 februari.

LÄS MER: 20 kändisar som sålt sina läckra hem

Charlie Gustafsson och sambon Amy Diamond på Guldbaggegalans efterfest på Café Opera i Stockholm. Foto: ROJA STUDIOS / STELLA PICTURES

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

– Jag skulle inte säga att jag har en specifik stil. Amy är väldigt bra på vad som funkar och att få ihop en helhet. Jag kan gilla specifika saker. Men vår stil är väl lite 50- och 60-tal. Just eftersom vi bor i gammalt sekelskifte. Vi har en del äldre möbler. Jag köpte loss ganska mycket grejer från inspelningen av “Vår tid är nu” så just nu är det en “Vår tid är nu”-lägenhet. Inredningen har aldrig varit en konflikt mellan mig och Amy. Jag tycker att hon har bättre koll och ett bra öga för det. Det viktigaste för mig är att man känner att det är ens eget. Material och märken spelar inte så stor roll för vare sig mig eller Amy.

Vilken är din favoritmöbel?

– Det är min gitarr. Hundra procent. Det är inte en möbel på det sättet men den står fint i vardagsrummet så det är en inredningsdetalj. En av mina favoritstunder är när jag får sitta hemma själv och bara klinka på gitarren. Det är härligt. Och jag älskar min tv som är så sjukt snygg och smälter in fint. Det är en tavel-tv så trycker man en gång blir det en tavla.

Gitarren är Charlies bästa inredningsdetalj. Foto: Privat
”Jag älskar min tv som är så sjukt snygg och smälter in fint. Det är en tavel-tv så trycker man en gång blir det en tavla.” Foto: Privat

Vad är det fulaste du vet i inredningsväg?

– Jag tycker väldigt få saker är fula men sådana här “Carpe Diem”-tavlor gillar jag inte, haha. Eller “Carpe Diem”-träbokstäver, överhuvudtaget dålig fotokonst. 

LÄS MER: 12 saker du måste sluta inreda med  

Vad önskar du dig till ditt hem?

– Oj det är ganska mycket för vi har inte bott där så länge. Men en fin spegel med perfekta mått till vår hall. Det tycker vi är svårt att hitta. Och så önskar jag att vi får bygglov för att bygga en balkong.

Hur gör du för att skapa en mysig atmosfär hemma?

– Levande ljus och bra musik så blir det bra.

LÄS MER: Bianca Ingrosso visar upp sin nya lägenhet 

LÄS MER: Charlie Gustafsson: "Jag var väldigt blyg som barn"