1 av 3: Bibliotek med uppstoppad räv. "Biblioteket med vår fina räv som vi hittade påkörd alldeles där vi bor. Det såg ut som om den sov, det fanns inga yttre skador. Det kändes inte bra att bara begrava den, så nu bor den hos oss för evigt." Foto: Privat
2 av 3: Sista avsnittet av "Så mycket bättre" sänds 16 december då det är återförening. Foto: Cornelia Nordström
3 av 3: nHavsguden. Hos familjen Svenningsson är David Bowie husgud. På UNos överarm sitter stjärnan från albumet Blackstar tatuerad. Foto: Privat

Uno Svenningsson "Jag behövde plats att väsnas"

Uno Svenningsson bor i en över hundra år gammal lanthandel i Stenungsund. 

Till våren ser han fram emot att ta fram sitt nya vapen mot mördarsniglarna: En ny robotgräsklippare.

Hur bor du? 

- Jag bor lantligt utanför Stenungsund. Det var en lanthandel en gång i tiden. På gården finns två trähus, ett på 180 kvadrat och en studio på kanske 80. Genom trädgården rinner en liten å, där havsöringen går upp och leker. Den håller på och hoppar för fullt nu. Jag brukar titta på skådespelet från en liten kvarn en bit upp. Vi flyttade till Stenungsund 1993. När vi fick barn behövde jag ett ställe där jag kunde väsnas och spela i fred. Vi kände paret som bodde i huset före oss och flyttade dit 1997. Huset är över 100 år gammalt. Taket är öppet upp i nock, så man ser takstolarna. 

Hur skulle du beskriva din stil? 

- Det är min fru som är expert på inredning. Hon är en mästare på Laura Ashley. Det är som att komma in i ett fint hotell. En del tapeter är blommiga, andra klassiskt schackrutiga med beige botten och ljusgrönt rutmönster. På väggarna hänger tavlor med motiv av Frida Kahlo och David Bowie. Jag har till och med gjort en tatuering av hans Blackstar, stjärnan på sista albumet, på armen. Vi har också fyra Xoloitzcuintle, mexikanska nakenhundar, precis som Frida Kahlo hade. 

Unos favoritrum är hans studio där han jobbar. Husguden är David Bowie. Foto: Privat

Vad är ditt bästa köp? 

- Det är nog min juicemaskin. En ganska dyr historia. Det finns ett recept som jag fått av en musikerpolare som innehåller en morot, en rödbeta, ett äpple, en citron, ingefära och selleri. En riktig boost. Jag har också köpt en robotgräsklippare, som jag inte hunnit montera. Den tror jag mycket på. Jag älskar att klippa gräset, det är skönt att röra lite på sig. Men jag är ju aldrig hemma och gräset växer något grymt. Schwopp! Sedan är det det här med mördarsniglar. Robotgräsklipparen är bästa vapnet mot dem. Den går hela dygnet och då blir man av med dem. 

Vad står högst upp på din önskelista? 

- Det börjar bli dags att måla om huset. Vi bor 300 meter från havet, så det förs in mycket saltvatten med vindarna. Det får huset, som är ockrafärgat med grönt och vinrött runt fönstren, att blekna. Jag kan tänka mig en benvit färg, men att fortfarande ha vinrött och ockra runt fönstren. 

"En skruvdragare är A och O i ett gammalt hus. Jag har också stor nytta av en kap. Allt blir rakt och fint"

Vad är viktigast för dig i ditt hem? 

- Det är nog tv:n. För mig är hemmet mys med familjen. Jag har så mycket omkring mig och älskar att bara sitta och titta på en bra film med barnen. 

Vilket är ditt favoritrum? 

- Det är nog min studio, där kan jag både jobba och se sport på tv. I den nya köksdelen i uterummet är det också väldigt skönt att sitta.

Uno Svenningsson

Ålder: 58 år.

Familj: Carina Svenningsson, 50 och sönerna Mark, 23 och Joel, 16.

Bor: I utkanten av Stenungsund

Yrke: Artist. Medverkar i "Så mycket bättre". Den 16 december avslutas tv-serien med en återträff.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!