”Folk säger ofta att mitt hem speglar min personlighet. Det är färgstarkt och extra allt”, säger Jessica Frej.
1 av 2: ”Folk säger ofta att mitt hem speglar min personlighet. Det är färgstarkt och extra allt”, säger Jessica Frej. Foto: Lina Eidenberg Adamo
Jessica Frej med sambon Christian Wennberg köpte nyligen en 50-talsvilla på Lidingö som de nu håller på att inreda.
2 av 2: Jessica Frej med sambon Christian Wennberg köpte nyligen en 50-talsvilla på Lidingö som de nu håller på att inreda. Foto: FREDRIK WENERLUND / STELLA PICTURES

Tv-kocken Jessica Frej om lyxiga detaljerna i nya huset

I början av året sålde kokboksförfattaren Jessica Frej sin lägenhet i Nacka. Nu är hon och sambon nyinflyttade och håller på att inreda en 50-talsvilla på Lidingö. 

Ett stort dressingroom, ett rejält kök och en kaffebryggare i sovrummet är några viktiga saker i nya hemmet.

Beskriv ditt hem!

– Vi är nyinflyttade i ett 50-tals hus med tre våningar. Vi ville ha ett hus som kändes fräscht och funktionellt, men inte ett nytt hus, för jag tycker det är mysigare med lite själ i huset. Köket är stort och under uppbyggnad. Jag har precis plockat upp 60 stycken handtag, så det blir lite skåp och skafferier. Färgerna i köket och vardagsrummet går i en trivsam lagerbladig grön ton. Jag ser självklart fram emot det dressingroom vi ska bygga för alla kläder. Mitt kontor går i ljus rosa persikoton för jag tycker det är en rogivande färg när jag är i min jobbubbla. I vardagsrummet ska vi ha platsbyggda bokhyllor, där böckerna får vara en del av inredningen och skapa lite mysighet. 

Jessica Frej

Ålder: 30.

Familj: Sambon Christian och bonussonen Douglas, 9.

Bor: På Lidingö.

Gör: Kokboksförfattare, tv-kock och klänningsdesigner.

Aktuell: Med boken ”Grilla hur lätt som helst” (Harper Collins Nordic, 2019) ” Hur lätt som helst”, kommer i mjukband i april 2020. Ny klänningskollektion under våren 2020.

Vi ska ha en kaffebryggare i sovrummet med timer på, som väckarklocka. Så kan man vakna upp i lugn och ro till doften av kaffe.
”Golvet i badrummet är en detalj som jag älskar i huset. Det fanns här när vi flyttade in och det är jag så glad för. Tror jag hade fått sån beslutsångest om jag skulle välja bland alla mönster och färger som finns. Jag blir glad varje dag när jag står i duschen och ser vattnet rinna över mönstret och ner i mässingsbrunnen.” Foto: Privat

Din favoritpryl?

– Jag har den inte än, men vi ska ha en kaffebryggare i sovrummet med timer på, som väckarklocka. Så kan man vakna upp i lugn och ro till doften av kaffe. 

Vad skulle du aldrig ha i ditt hem?

– Jag skulle aldrig ha kritvitt, som många verkar tycka om. Det kan vara vitt i hallen för ljusets skull, men inte ett helt hem i vitt. Svarta skinnsoffor är ingen hit heller.

Hur piffar du till hemmet för fest?

– Jag har en krimskramslåda, som jag har skrivit om i min bok ”Fest på 30 minuter”. Man har kanske räkningar som ligger framme, nycklar, läppstift, hårnålar. Där kan man ösa ner allting i lådan. Sen nästa dag kan man lägga allt på sin rätta plats i stället för att det ska ligga framme. Så jag röjer undan, städar kök och toalett och ställer in doftljus. Sen är det ganska klart, jag tycker inte att det behövs så mycket mer. Och ett tips när man inreder eller renoverar ett kök så kommer man att behöva en avlastningsyta, i stället för att ställa allt på matbordet eller köksbänken, vilket man ofta gör. Så planera in ”krimskramshörnan” från början.

Kocken Jessica Frej gör inte bara kokböcker. I vår är hon aktuell med en ny klänningskollektion. Foto: Lina Eidenberg Adamo
”Min sambos farmors lampa hänger vid soffan i vardagsrummet. Aldrig sett någon liknande. Den är så fin och ger helt fantastiskt ljus, som bildar ett vackert mönster på väggen. Lampan är 50-tal precis som vårt hus, och den känns verkligen hemma här.” Foto: Privat

Vad är viktigast i ditt hem?

– Köket förstås, det är alltid varit i fokus i mina hem. Om man ska ha fester så kan man strunta i vardagsrummet, folk kommer ändå vara i köket. För mig är det också viktigt att mitt hem är mysigt och hemtrevligt, utan att det är rörigt och övermöblerat. Mycket förvaring är viktigt, så man slipper se det man inte vill se. Akustiken är viktig och det kan man fixa med textilier, jag tycker inte om när det är bullrigt och skramligt.

Var kopplar du av bäst?

– Vi har under trappan en liten platsbyggd bokhylla och en dagbädd. Där är det väldigt mysigt att ligga och läsa en bok. Då är man både mitt i huset och i sin egen lilla vrå samtidigt.

LÄS MER: Malin Olsson: ”Här kan jag stänga och vara mig själv”

Spontanshoppar du eller planerar du dina inköp?

– Jag är väldigt spontan och tänker inte efter så noga, men nu när vi har flyttat så märker jag att jag har för mycket saker. Jag har blivit bättre på att tänka behöver jag den här och köper det jag verkligen vill ha. Matbordet som vi köpte på auktion var supersnyggt, men när det kom in i vårt hem kändes det för mörkt, så det kommer vi att sälja. Samma sak med sängen, vi tog ett supersnabbt beslut, men nu ångrar jag färgen, för det blev inte som jag hade tänkt. Nu ska jag sy ett överdrag till sänggaveln så att det blir en ljusare färg. Så det spontana är inte alltid så lyckat.

Folk säger ofta att mitt hem speglar min personlighet. Det är färgstarkt och extra allt
https://www.instagram.com/p/B_KFF-4B9h5/?utm_source=ig_web_copy_link

Vad säger andra om ditt hem?

– Folk säger ofta att mitt hem speglar min personlighet. Det är färgstarkt och extra allt. 

LÄS MER: Se hur det såg ut när tv-kocken Jessica Frej sålde sin rosa lägenhet 

Finns det något du inte klarar dig utan?

– En välfylld kyl och frys, jag får panik om inte allting finns hemma. Jag vill spontant kunna bjuda hem 30 personer på middag och svänga ihop en middag utan att behöva åka och handla. Jo, det går!

LÄS MER: TV4-meteorologen Madeleine Westin om sin gård: ”Det finns ett spöke”

LÄS MER: Pierre Leanders lyxhus sålt direkt: ”Väldigt nöjd med priset”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande