1 av 2: Tareq Taylor är den omtyckta kocken som bland annat lagar mat i ”Stjärnorna på slottet”. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
2 av 2: Tareq Taylor tävlade i ”Kockarnas kamp” 2017. Foto: ANDREAS LUNDBERG/TV4 / Andreas Lundberg/TV4

Tareq Taylor om sitt hem: ”Måste vara ett ställe för vila”

Tareq Taylor trivs när ute och inne växer samman. Det får villan i Lomma att kännas dubbelt så stor. 

Framöver drömmer kocken och programledaren om ett godkänt bygglov. Och ett härligt orangeri, där han kan vistas och laga mat.

Just nu syns han än en gång som kock i ”Stjärnorna på slottet”.

Hur bor du?

– Vi bor i ett ombyggt funkishus i Lomma byggt 1945 och tillbyggt 1974. Det är på 100 kvadrat i ett plan och har en källare där man kan vistas med garderob och tvättstuga. Framöver tänker vi putsa mexiteglet. Planen är att bygga om, men vi har fått avslag. De tyckte det blev för stort och det planerade orangeriet låg på streckad mark och det visste jag inte om. Det hade varit härligt med ett orangeri i kvällssolen. 

Hur skulle du beskriva din stil?

– Lite blandad. Jag bygger det mesta utomhus som terrass och trädgård. Inne har jag byggt om i etapper. Vi flyttade in 2003 och golvet är lite skevt för jag hade inte all kunskap då. Den skaffade jag mig 2005, när vi flyttade vår restaurang till nya lokaler. Byggföretaget sköt upp bygget, så jag fick göra det själv. Då lärde jag mig gjuta, mura och snickra så det blir rakt. På nätterna läste jag bygglagar och regler för hur fallet ska vara till avloppet. Jag älskar att snickra. Skillnaden är inte så stor från att laga mat, bara ett annat material. Måla, mura eller koka en sås – det sitter i fingrarna. 

Vad är ditt bästa köp?

– Min svets. Min bror är duktig på att svetsa. När jag skulle svetsa en spaljé fick jag låna en bärbar pinnsvets från Kemppi. Att svetsa samman olika metaller öppnar upp helt nya världar. Vare sig man ska göra stålkanter till odlingsbäddarna eller en ställning till en pizzaugn. Med stål känns det som man bygger något för evigt, men konstruktionen är nättare än trä. 

Saffransmandlar är aldrig fel. Hemma hos familjen Taylor är de en favorit. Goda att äta under julhelgen eller trevliga att ge bort som present. Tareq Taylors favoritrum är det kombinerade köket och vardagsrummet. Foto: Instagram @tareqtaylor

Vad är viktigast för dig med ditt hem?

– Att det är lättskött och ett ställe för vila. Vi är tre slarvpellar och det ska man få lov att vara. Om alla slänger sina grejer till höger och vänster, ska det inte ta mer än 20 minuter att röja huset. När Stina och jag flyttade in blåste vi ut hela huset. Vi hade bara ett enda stort rum och inga dörrar. Nu har jag byggt rum. Ellen är 16 och vi behöver ett sovrum. Man måste kunna stänga om sig.

”Jag gillar att bygga grejer. I stället för att köpa nytt, provar jag att göra något själv. Att det blir snett och jävligt har ingen betydelse. Det finns själ i det.”

Vilken lyx unnar du dig till hemmet?

– Att hänga ute länge på sommaren. Att bygga en pergola, vedugn och lägga tid på trädgården. På Bali såg vi att platsen ute kan bli lika bekväm som inomhus. Utomhus har vi ett riktigt kök, terrass och hängmatta. Ute och inne växer samman.

Vad gillar du mest med din inredning?

– Vi är ganska trötta på att det sett likadant ut länge. När vi bestämde oss för att bygga om tryckte vi på paus. Stilen är enkel med få möbler, inga mattor, men mycket böcker, vaser och krukor. 

Vad står högst upp på din önskelista?

– Att få ett godkänt bygglov. Vi har kämpat med det i tre år. De bordlade det och sedan blev det ett avslag. Vi har bytt handläggare tre gånger. 

Tareq Tayor tar en kaffepaus i trädgården tillsammans med dvärgpinchern Bruno. Under sommaren är Tareq mer utanför än inuti huset. Han gillar att bygga och har bland annat svetsat en spaljé. Foto: Instagram @tareqtaylor
https://www.instagram.com/p/CJjCiYWsRSE/

LÄS MER: Tv4-profilen Rania Shemoun Olsson: ”Jag vill ha hotellkänsla hemma”

LÄS MER: Stjärnkrögaren Johan Jureskog byggde lyxig villa i skärgården

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!