Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Skådespelaren om sin inredningsstil: ”Gillar runda saker”

”Om det är något jag hatar är det för mycket grejer. Jag slänger hellre eller ger bort i stället för att spara på allt”, säger Alexandra Rapaport.

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Alexandra Rapaport vill hålla sitt hem ljust och luftigt utan för mycket saker. Nyligen flyttade hon med familjen till en lägenhet på Kungsholmen i Stockholm.

– Vårt boende är ljuvligt. Just nu håller jag på att upptäcka mitt hem, säger hon.

Andra har också läst

Hur bor du?

Jag bor i en lägenhet på Kungsholmen i Stockholm.

Vad är det bästa med att bo som du gör?

Vi är nyinflyttade sedan några månader tillbaka så just nu är allting det bästa. Vi har fått ett helt ljuvligt boende. Det är centralt, jag hör fåglarna, jag ser grönska, vi får plats, allt är nytt, fräscht och fint. Det är utrensat, jag hatar att samla på mig saker. 

Vilket är ditt favoritrum?

Det varierar. Just nu hittar jag olika hela tiden. Jag parkerar mig i olika rum och det är som om jag upptäcker mitt hem varje dag. Jag vill bara vara hemma hela tiden. Just i dag är vår öppna balkong min favorit för vi har precis fått hem massa balkongmöbler.

Från sin balkong har Alexandra en grönskande utsikt trots att hon bor mitt i Stockholm.

Foto: Privat

Vilken är din favoritmöbel?

Det är min säng för jag älskar att sova. Mitt absolut bästa köp till hemmet är min tempurmadrass för den är så skön och gör att min rygg inte blir lika kaiko.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Den är luftig och ljus med mycket växter. Jag brukar försöka rensa ut för jag klarar verkligen inte av när det är överbelamrat. Om det är något jag hatar är det för mycket grejer. Jag slänger hellre eller ger bort i stället för att spara på allt.

Alexandra Rapaport

Ålder: 47.

Gör: Skådespelare.

Bor: Stockholm.

Familj: Maken Joakim, 49, och barnen Elmer, 11, och Bianca, 9.

Aktuell: Med serien ”Heder” på TV3 och Viaplay som har premiär hösten 2019.

”Om du inte är så intresserad av inredning är mitt tips att ta hjälp av någon som kan ge dig idéer”, säger Alexandra Rapaport.

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Vilket är ditt bästa knep för en lyckad tillställning?

Jag är inte mycket för tillställningar om jag ska vara ärlig men jag tycker om att bjuda på brunch. Och det är jag bra på. Då ska det vara mycket på buffén. Jag gör alltid för mycket. Det ska se lyxigt ut, tänk hotellfrukost. Gärna scones, våfflor, plättar, caesarsallad, bär, juicer och smoothies. Jag tycker det är kul att planera för en härlig brunch.

Hur piffar du till ditt hem?

Jag är inte mycket för inredning så när vi flyttade anlitade vi en tjej som hjälpte oss med hur vi kan tänka. Jag gillar runda saker. Runda glasvaser, runda glödlampor, runda speglar. Överhuvudtaget gillar jag speglar eftersom det förstorar upp ett hem. En annan sak jag verkligen gillar är blommor. Jag har runda vaser med färska blommor och det är min passion i hemmet. Vi har alltid färska blommor hemma.

Inredningen får gärna bestå av runda former och färska blommor.

Foto: Privat

LÄS MER: Allan Svensson om sin bostad: ”Ett stort dåligt samvete” 

LÄS MER: Olle Sarri förvandlade tvåan till en trea