Skådespelaren Olle Sarri förvandlade tvåan till en trea

Olle Sarri trivs väldigt bra i lägenheten på Södermalm i Stockholm. ”Det är klart att vi vill ha större, men för varje rum är det ändå en och en halv miljon. Men det går ingen nöd på oss. Vi har mat för dagen och flera rum.”

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

1 av 3: Olle Sarri trivs väldigt bra i lägenheten på Södermalm i Stockholm. ”Det är klart att vi vill ha större, men för varje rum är det ändå en och en halv miljon. Men det går ingen nöd på oss. Vi har mat för dagen och flera rum.”

Skådespelaren och filmproducenten Schiaffino Musarra läser för Ellen Sarri Littorin i vardagsrummet innan det byggdes om till kök. Tavlan ”Bamse” har Ellen gjort på förskolan. Olles pappa Lasse Sarri har målat ”Bögarna och döden”, en tjurfäktning med homosexuella matadorer. Oljemålningen är en av Olles favoriter.

Foto: Privat

2 av 3: Skådespelaren och filmproducenten Schiaffino Musarra läser för Ellen Sarri Littorin i vardagsrummet innan det byggdes om till kök. Tavlan ”Bamse” har Ellen gjort på förskolan. Olles pappa Lasse Sarri har målat ”Bögarna och döden”, en tjurfäktning med homosexuella matadorer. Oljemålningen är en av Olles favoriter.

Olle Sarri med frun Anna Littorin och dottern Ellen Sarri Littorin.

Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

3 av 3: Olle Sarri med frun Anna Littorin och dottern Ellen Sarri Littorin.

Skådespelaren Olle Sarri och hans sambo Anna Littorin har förvandlat tvåan på Södermalm i Stockholm till en trea. 

Här mixar de en enkel stil med riktigt lyxig hotellsäng och specialbeställd guldsoffa.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Hur bor du?

– Vi bor i en bostadsrätt på Södermalm sedan 2003. Lägenheten på 68 kvadrat snickrades ihop 1914 och har högt i tak. Vi letade länge efter en tvåa, som vi kunde bygga om till trea, då de skiljer sig ganska mycket i pris. Vi var på plats i över 80 lägenheter innan vi väl köpte den. Vi hade väldig tur. Det var ett par som hade börjat renovera och sedan separerade. De hade otur och fick inte igen pengarna. Lägenheten ligger i området vi allra helst ville bo i. 

Olle Sarri

Ålder: 47 år.

Bor: Lägenhet på 68 kvadrat på Södermalm i Stockholm.

Familj: Anna Littorin, 44 år, skådespelare. Barnen Ellen Sarri Littorin, 9, och Jack Sarri Littorin, 1. 

Gör: Skådespelare, regissör, manusförfattare.

Aktuell: Med serien ”Revansch” på SVT (som har premiär 1 juni), spänningsdramat ”Den inre cirkeln” på Viaplay, filmen ”Britt-Marie var här”, ”När Olle mötte Sarri” på SVT Play och Lukas Moodyssons komediserie ”Gösta” på HBO Nordic 2019. Gästspelar i ”Sommaren med släkten” och ”Helt perfekt”. I Radioföljetongen i P1. Läst in ljudboken ”All den luft som omger oss” av Tom Malmquist.

LÄS MER: 10 kändisar som sålt sina läckra hem 2019 

Hur har ni byggt om lägenheten?

 – Sovrummet var så pass stort att jag, Anna och min pappa kunde bygga om tvåan till en trea. För två år sedan flyttade vi det lilla köket. Numera är det stora vardagsrummet ett allrum med kök och vardagsrum. Det lilla köket har blivit kontor och gästrum. Nu finns även en tvättmaskin. Jag låter som värsta tönten, men jag har alltid längtat efter det och är så glad för den. 

Foto: Privat

Olle Sarris sambo skådespelerskan Anna Littorin står i köket som familjen flyttat till vardagsrummet. De har skapat ett extrarum där köket tidigare låg.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Blandad. Vi har det ganska enkelt och spartanskt, men vi har också världens lyxigaste säng från Youbed, som riktar sig till hotell. Man kan ställa in mjukhet och hårdhet i 20 intervaller vid både axlar och höft. 

– Vi har även en specialbeställd soffa i guldigt tyg. Det började med att vi ville ha en stor skön vinröd hörnsoffa med lika långa sidor. Det fanns inte på den tiden. I en butik där de satte ihop moduler sa karln att det lät snyggt och gjorde en prototyp billigt. När vi gjorde om blev soffan för stor. Då gick vi till samma karl och beställde en ny, mindre med guldtyg. 

– Det stora matbordet hittade vi till slut på Ikea. Jag har lackat skivan med vitlack och Anna har mörkbetsat resten. Att det bara är ett furubord ser man inte. 

Vad är ditt bästa köp?

– Sängen! Den tävlar mot köket och allrummet. Jag älskar att kunna ha gäster medan jag lagar mat i timmar.

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Olle Sarri trivs väldigt bra i lägenheten på Södermalm i Stockholm. ”Det är klart att vi vill ha större, men för varje rum är det ändå en och en halv miljon. Men det går ingen nöd på oss. Vi har mat för dagen och flera rum.”

Olle Sarris bästa hemmatips

Ett tips till mig själv är att skänka bort mer. Eller sälja på Blocket. Vi sålde en superfin fåtölj till ett par för 200 kronor. De sa att det var alldeles för billigt, men vi ville att någon skulle digga den.

Vilken lyx unnar du dig till hemmet?

– Med åren har jag lärt mig att det är bättre att spara ihop till kvalitet. Det lönar sig i längden. Sängen kommer jag lätt ha hela livet. Vi slog också till på en lyxig bäddsoffa till våra gäster. Den vill Ellen ha när hon byter rum. 

Vad står högst upp på din önskelista?

– Tvärtom. Det är att rensa ur. Det finns inget vi behöver förrän vi har mer plats. Vi har redan en espressomaskin och en liten kaffekvarn, det finns inget jag saknar. Senast i går rensade jag och Ellen hennes rum. Hon är effektiv och inte överdrivet sentimental. Anteckningsboken med dagboksanteckningar ville hon ha kvar, men det hon inte leker med gick till Myrorna eller mindre barn.

– Jo förresten! Jag vill ha fina hopfällbara stolar, som kan hänga på en skåpsida. Plus tre rum till. 

LÄS MER: Döstäda: 8 saker du kan slänga nu – så dina barn slipper 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande