1 av 2: Skådespelaren Lisette T Pagler är aktuell i ”Kärlek & Anarki” på Netflix. Foto: DANIEL KARLSSON
2 av 2: Lisette och maken Pontus. Foto: Privat

Skådespelaren Lisette T Pagler: ”Jag skulle bli inredningsarkitekt”

Obehandlat trä, fina tapeter och antikvitetsfynd. Som liten valde Lisette T Pagler mellan att bli skådespelare och inredningsarkitekt. Just nu kan man se henne i succéserien ”Kärlek & Anarki”. Det stora intresset för inredning får hon utlopp för hemma.

Hur bor du?

– Jag bor i en lägenhet i Enskededalen i Stockholm tillsammans med min man Pontus och lilla dotter Lou, som är ett halvår gammal. Här bor vi i tre rum och kök i en bostadsrätt på 87 kvadrat. Innan dess bodde jag i en minitvåa vid Telefonplan. Vi ville flytta till större och hade en längtan till grönområden och Nackareservatet. Först tittade vi på en annan lägenhet tvärsöver gården som var så fint planerad, men då hade vi inte sålt vår ännu. När vi hittade den här som har exakt likadan planering, byggde vi om köket på samma sätt. Inspirerade av våra grannar tog vi bort en halvvägg. Vi hade en längtan efter ett större kök. Kliver man in i hallen kommer man nu rätt in i köket. I Enskededalen hälsar folk och det finns en öppenhet och värme. Dalen består av tolv gårdar. Här är bilfritt, barnen springer från gård till gård och föräldrarna är ute.

LISETTE T PAGLER

Ålder: 39.

Bor: Bostadsrätt i Enskededalen i södra Stockholm.

Familj: Maken Pontus T Pagler, 33, skådespelare. Dottern Lou, född 16 juni 2020.

Gör: Skådespelare, artist, musikalartist.

Aktuell: Medverkar i ”Kärlek & Anarki” på Netflix. Ska spela in tre än så länge hemliga tv-projekt och vara mammaledig.

Tavlan i köket har pappa Sven-Krister Pagler målat. Foto: Privat
När Lisette var gravid med Lou. Foto: ROBERT HAECKS
Lisette och dottern Lou i soffan. Foto: ANNA TAFLIN

Hur skulle du beskriva din stil?

– Jag är uppvuxen i ett konstnärshem. Båda mina föräldrar har målat vid sidan av sina jobb. Tidigt blev jag en sakletare, som drog omkring på loppisar och auktioner. Som liten skrev jag i ”Mina vänner-böcker” att jag skulle bli inredningsarkitekt eller skådespelare. Jag har ett stort inredningsintresse och bläddrar mycket i heminredningsmagasin. Stilen hemma är blandad. När mamma och pappa åkte förbi en antikvitetshandlare i Västervik hittade de en fantastiskt fin gammal växasäng i trä som stod i ett hörn med saker i. Den står nu bredvid vår säng och ska få följa Lou. Växasängen är en hjärtesak i vårt hem. Till köket har vi köpt ett stort köksbord åt det danska enkla hållet. Både jag och min man har en faiblesse för obehandlat trä. Det ger en lugnande energi. Vi är ganska modiga i våra färgval och har en gammelrosa ton i köket och marmorerat grönt kakel. Frida Brunzell på Fridas måleri och tapetsering är en duktig målare, tapetserare och musiker, som har hjälpt oss. Jag är svag för fina tapeter. I gästrummet, Lous framtida rum, har vi tapeten Dancing Crane av Emma von Brömssen. Där finns också ett litet fint antikt klädskåp med spegel från samma antikvitetshandlare.

Lisettes föräldrar hittade växasängen hos en antikvitetshandlare i Västervik. Foto: Privat
Foto: Privat
Gästrummet med ett antikt klädskåp. Foto: Privat
Akvarell av Lisettes mamma Marianne Pagler. Foto: Privat

Var förbereder du dig för dina roller?

– Det kommer dröja innan Lou flyttar in i gästrummet. Häromdagen fick vi hem ett skrivbord från Marketplace. Nu har vi gjort en arbetshörna för mig och Pontus. Man får ta med sig sin laptop och sedan ta med sig den ut igen. Där kan jag sitta och läsa manus. När jag går med Lou i vagnen i Nackareservatet kan jag repa text samtidigt. Folk tror att jag är lite tokig, men jag tycker det är skönt att ha kroppen i rörelse. Oftast ligger Lou och sover, så jag får inte prata för dramatiskt, utan mumla för mig själv.

Pontus och Lisette. Foto: Privat
Bra påminnelse i hallen hemma hos Lisette. Foto: Privat
https://www.instagram.com/p/CCA7axPpN4Z/

LÄS MER: Skådespelaren Disa Östrand om nya huset: ”En ogreppbar dröm”

LÄS MER: Anne Lundberg bytte Östermalm mot gammal skola på landet 

Favorit ur arkivet:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!