Sanna Nielsen om sitt hem: ”Organiserat kaos"

Sanna Nielsen bor med sambon Joakim i Årsta.

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Sanna Nielsen bor med sambon Joakim i Årsta.

Sanna Nielsens bästa compact living-tips är att inreda med de prylar man använder. 

Hjärtat i vardagsrummet är den stora flygeln.

– Det är runt den vi samlas när vi har gäster hemma, säger Sanna till Leva & Bo. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Hur bor du?

Jag bor i en tvåa på 57 kvadrat söder om Stockholm. Jag älskar mitt boende och det bästa är att det finns två härligt lummiga innergårdar som gör att det blir väldigt lugnt och skönt. Vi har en balkong som vi i princip lever på. När vi tittar ut ser vi massor av grönska, som jasmin och ljung. Det är så mycket blommor och buskar, och en liten lekplats där barnen leker. Det känns som om vi bor ute på landet.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Just nu är det mer av ett organiserat kaos. Vi har så mycket instrument, kläder och prylar som har med vårt jobb att göra. Det har bara byggts på. Så vi försöker lösa det så att vi gör alla grejer till inredning. Till exempel genom att hänga upp en gitarr på väggen i stället för en tavla. Lite compact living, men annars älskar jag vitt med en färgklick. Ljusa väggar och sen använder jag mig av plädar, ljus och kuddar som får bli färgbomber. På sommaren mycket turkos, rosa och grått. På hösten orange och rött.

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

”När jag vill göra det riktigt fint hemma ställer jag en bukett färska blommor på flygeln”, säger Sanna Nielsen.

Vilket är ditt bästa compact living-tips?

Att verkligen ha det du behöver till hands. Jag är ganska duktig på att rensa vilket är skönt. Det jag verkligen behöver vill jag ha lätt att hitta. Annars är det bra hyllsystem som gäller.

Vilken är din favoritmöbel?

Det är min flygel. Den tar upp halva vardagsrummet och sedan får det inte plats så mycket mer än en soffa och ett soffbord. Utöver det har vi tre gitarrer och en liten kontorshörna. Vid flygeln sitter jag allra mest. Vid den, och på vår balkong.

Foto: Privat

På sommaren dekorerar Sanna sin balkong med härliga citronträd.

Foto: Privat

På vintern gör hon balkongen mysig med fårskinnsfällar och ljuslyktor.

Hur ser en tillställning ut hos er?

Vi sitter ofta ute i köket eftersom det är där vi får plats med gästerna. Är vi fler än fyra sitter vi inne i vardagsrummet och gärna kring flygeln. På våra tillställningar är det mycket musik. Vi dricker drinkar och spelar tillsammans. Någon tar en gitarr och någon en tamburin. Det är så vårt sociala häng ser ut.

Vad skulle du aldrig ta in i ditt hem?

Jag tycker det är kul att kunna blanda stilar, jag kanske inte gillar allt som hör till en viss stil. Det enda jag tänker på att jag nog inte skulle ta in är en serveringsvagn. De kan vara ganska fina, men vi skulle inte få plats. Och vad ska vi med en sådan till?

Hur sätter du pricken över i på ditt hem?

Med färska blommor. Jag köper det inte jätteofta, kanske varannan vecka. Framför allt på våren. Liljor och tulpaner är mina favoriter.

Sanna Nielsen

Ålder: 34

Gör: Artist och programledare

Bor: Årsta söder om Stockholm

Familj: Sambon Joakim Ramsell, 46

Aktuell: Som programledare för ”Allsång på Skansen”. I höst åker hon ut på turné med sin show ”Mitt Sanna jag”. Premiär 14 september och sista föreställningen 2 november.

LÄS MER: Samir Badran berättar om sin okända passion

LÄS MER: Ann-Louise Hansson trotsade höjdrädslan – för drömlägenheten 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande