Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 4
Deckarförfattaren Camilla Läckberg och maken Simon Sköld har sålt sitt gamla sommarställe och köpt ett nytt för 25 miljoner.
Foto: Michael Nilsson/Skeppsholmen Sotheby's
2 AV 4
Grosshandlarvillan från början av 1900-talet ligger på en udde i Stockholms södra skärgård och har en slående utsikt över Erstaviken.
Foto: Michael Nilsson/Skeppsholmen Sotheby's
3 AV 4
På den egna strandtomten finns både brygga och ponton med sjöhus och bastu.
Foto: Michael Nilsson/Skeppsholmen Sotheby's
4 AV 4
Camilla Läckbergs deckarböcker i Fjällbacka-serien har sålt i över 22 miljoner exemplar i över 60 länder.
Foto: MAGNUS RAGNVID / NORDIC ENTERTAINMENT GROUP

Så snuvade Camilla Läckberg köparna på grosshandlarvillan

Här går det undan. För tre dagar sedan berättade deckardrottningen Camilla Läckberg att hon tänker sälja sitt älskade sommarparadis. På ett dygn var det sålt.

Och i går meddelade Camilla att hon och Simon redan köpt ett nytt sommarställe. Ett renoveringsobjekt – för 25 miljoner kronor.

Här är storyn bakom varför det gick så fort samt bilder på den nya lyxvillan.

Deckardrottningen Camilla Läckberg, 45, köpte 2010 ett sommarhus i Norrtälje som hon ofta har beskrivit som sitt ”paradis”. Ett gammalt sekelskifteshus i Roslagen för vilken hon enligt uppgift då betalade 14 miljoner för. Därifrån har hon genom åren generöst delat med sig av bilder på sociala medier, både på sig själv och på familjen, liksom sina kända gäster som ofta varit på besök.

Camilla Läckbergs deckarböcker i Fjällbacka-serien har sålt i över 22 miljoner exemplar i över 60 länder. Här på vimmel med maken Simon Sköld och deras gemensamma dotter Polly 2019. Foto: ROJA STUDIOS / STELLA PICTURES

– Mitt paradis på jorden. Jag är där hela somrarna, plus så många helger jag kan. Jag trivs verkligen jättebra, sa Camilla Läckberg till Norrtelje Tidning i en intervju för några år sedan.

I söndags kom en aningen kryptisk text på Camillas Instagram där hon bland annat skrev om ”så mycket kul och spännande” som händer i hennes och Simons liv, samt använde lösryckta ord som ”Förändring, framåtrörelse, lycka, kärlek”. Lite senare samma dag avslöjade hon att hennes paradis är till salu. 

Även maken Simon Sköld skrev på sitt Instagram: ”Nu säljer vi vårt underbara lantställe för nya äventyr. Fantastiskt ställe på Måsholmen 1 timme från Stockholm. Magiskt ställe som vi hoppas kommer få ska härliga minnen åt en ny familj”.

Camillas sommarställe i Roslagen, Norrtälje, såldes på ett dygn för 25 miljoner kronor. Foto: Residence Christie¿s

Camilla Läckberg: ”Vi längtar efter att få fylla vårt nya sommarparadis med kärlek”

Endast två dagar senare, i går tisdag, kom nästa inlägg från Camilla där hon berättar att stället blev sålt på bara ett dygn. Till inlägget bifogade hon en bild på det nya magnifika sommarhuset som hon och Simon köpt. En pampig villa som ligger på en udde i Tyresö kommun med strandtomt, brygga med segelbåtsdjup samt sjöstuga. Enligt annonsen är det ”Breviks i särklass mest eftertraktade läge”.  

https://www.instagram.com/p/CBgg9LzjT-2/

Hon skriver bland annat att hon längtar efter att få fylla sitt nya paradis med kärlek och att de ska göra det till deras och totalrenovera. Men med respekt för husets själ.

Camillas gamla sommarställe i Roslagen såldes för 25 miljoner kronor. Exakt samma pris som Camilla och Simon nu fick betala för den nya fastigheten. Men det var ingen självklarhet att de skulle få köpa villan i Tyresö.

Camilla Läckbergs och Simon Skölds nya sommarhus var egentligen redan sålt

– Jag hade egentligen redan ”sålt” huset till några andra, berättar mäklaren Michael Preber på Skeppsholmen Sotheby's fastighetsförmedling. Men samma dag som kontraktet skulle skrivas ringde Camilla som hade fått nys om stället. Hon erbjöd en miljon över och sedan blev det lite budgivning innan hon vann med 25 miljoner.

Anledningen till att Camilla ville byta bort sitt favoritställe i Roslagen var för att hon ville komma närmare stan enligt mäklaren. Härifrån tar det bara 30 minuter in till Stockholm mot en timme till det andra.

– Detta är en unik fastighet på egen udde, det kan inte bli så mycket bättre i det här området, säger fastighetsmäklaren Michael Preber. Villan har varit i samma familjs ägo i nästan 100 år. Men den är i behov av en totalrenovering.

1 AV 4
Egen strandtomt med brygga och ponton med sjöstuga och bastu.
Foto: Michael Nilsson/Skeppsholmen Sotheby's
2 AV 4
Grosshandlarvillan från början av 1900-talet som ligger på en udde i Stockholms södra skärgård har en slående utsikt över Erstaviken.
Foto: Michael Nilsson/Skeppsholmen Sotheby's
3 AV 4
Sjöstugan nere på den egna pontonen har två rum om 52 kvadratmeter. Från sjöstugan finns utgång till däck samt uteplats på baksidan med skärmtak.
Foto: Michael Nilsson/Skeppsholmen Sotheby's
4 AV 4
På mellanplanet finns utgång till altan med kvällssol och sjöutsikt.
Foto: Michael Nilsson/Skeppsholmen Sotheby's

Grosshandlarvilla i Tyresö med tio rum och sjötomt

LEVA&BO har som enda sajt fått rättigheterna att publicera de bilder från huset som finns. Inga interiörbilder visas dock och i annonsen står att fastigheten har renoveringsbehov och säljs med friskrivningsklausul avseende fel och brister. Vad LEVA&BO erfar rör det sig om flera miljoner kronor i renoveringskostnader för att få den i det skick den en gång var samt modernisera. 

Grosshandlarvillan från början av 1900-talet ligger på en udde i Stockholms södra skärgård och har en slående utsikt över Erstaviken. Huset på 2,5 plan har tio rum och kök, varav sex, sju sovrum. Boarean är på 382 kvadratmeter med en tillhörande tomt på 4 379 kvadratmeter full av rhododendron, syrener, björnbär och frukt av olika sorter. Där finns också sjöstuga, bastu, brygga, lekstuga och en carport. 

Entrén ligger under tak med stensatt uteplats och via pardörrar kommer man därifrån in i den ljusa hallen med sjöglimt och trappa upp till mellanplanet, ingång till kök samt gästtoalett. Härifrån kommer man också till ett större sällskapsrum som ligger i fil med matsal och utgång till altan mot havet.

1 AV 4
Stort soldäck utanför sjöstugan.
Foto: Michael Nilsson/Skeppsholmen Sotheby's
2 AV 4
Baksidan av den pampiga villan som är en sommarstuga.
Foto: Michael Nilsson/Skeppsholmen Sotheby's
3 AV 4
Den tillhörande tomten på 4379 kvadratmeter är full av rhododendron, syrener, björnbär och frukt av olika sorter.
Foto: Michael Nilsson/Skeppsholmen Sotheby's
4 AV 4
Ingen insyn och fantastisk utsikt över Erstaviken.
Foto: Michael Nilsson/Skeppsholmen Sotheby's

Flera kakelugnar och sjöutsikt från badrummet

På mellanplanet finns också utgång till en altan med kvällssol och sjöutsikt. Här finns även sex sovrum, varav två med kakelugnar och tre av rummen har sjöutsikt. Mellan två av rummen finns en mindre passage med klädkammare och utgång till jungfrutrappan. Till och med badrummet har sjöutsikt.

På översta planet finns två rum som kan användas till sovrum eller sällskapsrum, utgång till jungfrutrappan som förbinder våningsplanen, samt ytterligare ett stort rum med snedtak som har utgång till balkong direkt i söderläge ut mot vattnet. Här finns tidstypiska detaljer så som gamla trägolv, öppna spisar och kakelugnar, kassettak, stora sällskapsrum och salonger. 

Sjöstuga, båthus och möjlig sandstrand

Sjöstugan nere på den egna pontonen har två rum om 52 kvadratmeter. Där finns också ett stort rum med bastu som är delvis öppen till nock. Från sjöstugan finns utgång till däck samt uteplats på baksidan med skärmtak. En bit från sjöstugan ligger den privata bryggan och här kan man om man vill återskapa den ursprungliga stranden. Där finns också ett äldre båthus. 

LÄS MER: Rucklet som stått övergivet i 35 år – granne med tv-kändis

LÄS MER: Miljonären Leif-Ivan Karlsson får inte lyxvillan såld