Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Leva & bo>Hemma hos>Kändishem

Publicerad 9 jan 2018 21:00

Så gör Sofia Rågenklint sin lägenhet mysig

Sedan ett par år bor Sofia Rågenklint i en lägenhet i Stockholm.

Sedan ett par år bor Sofia Rågenklint i en lägenhet i Stockholm.

1/3

Foto: IBL

Sofia är storkonsument av stearinljus som hon tänder för att göra hemmet mysigt.

Sofia är storkonsument av stearinljus som hon tänder för att göra hemmet mysigt.

2/3

Foto: Sofia Rågenklint

Helst ska det glimma lite i vartenda hörn om Sofia får välja.

Helst ska det glimma lite i vartenda hörn om Sofia får välja.

3/3

Foto: Sofia Rågenklint

Sofia Rågenklint flyttade från hus till lägenhet för några år sedan vilket passar livet hon lever i dag. Tända ljus och snittblommor är hennes knep för att göra hemmet mysigt.

– Jag kan vara den största konsumenten av stearinljus, säger Sofia till LEVA&BO. 

Hur bor du?

– Sedan ett par år bor jag i en lägenhet Hammarby sjöstad i Stockholm och trivs jättebra. Lugnt område, många barnfamiljer och det ligger vackert vid vattnet.

Vad är det bästa med att bo som du gör?

– I och med att jag alltid har bott i hus tidigare så trodde jag att det skulle bli tufft att leva utan trädgård men det visade sig nästan vara tvärtom. Med det sagt tog jag ju hand om en hel gård själv under två år med allt vad det innebar. Skotta snö, elda, klippa gräsmattorna, rensa ogräs och så vidare. Jag har inte de grönaste fingrarna eller intresset för trädgård heller för den delen. Det är klart att jag saknar huset och livet på landet ibland men som vi lever livet i dag är det perfekt med lägenhet.

LÄS OCKSÅ: Jessica Almenäs säljer våningen – titta in i den här!

Foto: Sofia Rågenklint

Hur gör du för att ditt hem ska bli mysigt?

– Jag gillar inte taklampor och kallt ljus. Barnen går och tänder medan jag släcker. Speciellt på morgnarna, då får bara fönsterlampor och stearinljus vara tända. Annars blir jag på dåligt humör. Jag är ingen morgonmänniska och det blir bara värre ju äldre jag blir. Jag kan vara den största konsumenten av stearinljus. Helst ska det glimma lite överallt. Snittblommor myser också alltid till det.

"Lägenheten går i vitt, grått och mörkt trä uppblandat med några accentfärger. Blågrön är en färg som har hängt i."

Vilket är ditt favoritrum hemma och varför?

– Vardagsrummet. Det är det största och det mysigaste rummet i lägenheten och det är där vi hänger mest. En soffhörna, en läshörna och sedan ett stort gammalt skåp från Kina som rymmer det mesta. Barnen har ofta kompisar hemma men det känns aldrig trångt. Soffan är den viktigaste möbeln tycker jag. Den måste vara stor och djup så att man kan krypa upp i den.

Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

LÄS OCKSÅ: Titta in i Orups sommarhus på Gotland – nu kan det bli ditt 

Hur skulle du beskriva din inredning?

– Jag tycker om robusta möbler, gärna återvunnet trä och industristil. Har köpt mycket på nätauktioner. Jag gillar auktioner överhuvudtaget. Att hitta ett föremål som har en historia eller en möbel som är unik. Jag har även köpt med mig en del saker från mina resor i Afrika. Sedan vill jag att stilen ska överensstämma med vilket slags hus eller lägenhet jag bor i.

Vilket är ditt absolut sämsta köp till hemmet och varför?

– Bästa köpet är en jättestor spegel i köket men sämsta... Jo det var ett runt köksbord som jag köpte när vi precis hade flyttat in och som jag sålde på Blocket efter bara en vecka. Jag sitter ofta och jobbar vid köksbordet men det blev för rörigt helt enkelt. Jag fick inget lugn kring ett bord som var runt.

data-target="article" data-position="collaborationWidgets">