1 av 2: Therése Lindgren är influencern som flyttade till en liten stuga utanför Stockholm. Där stortrivs hon med sambon och hundarna. Foto: Privat
2 av 2: Tråget använder Therése som fruktfat. Foto: Privat

Så bor influencern Therése Lindgren – i sin lilla stuga vid sjön

Therése Lindgren hittade sin drömstuga på en sjötomt utanför Stockholm. Men att fylla det nybyggda huset med nya möbler blev sterilt. För att ge själ till huset har hon handlat på loppisar. Största fyndet är ett slitet gammalt klaffbord.

Hur bor du?

– Jag bor i en stuga på 70 kvadrat, som jag hittade på Hemnet förra året. Det fem, sex år gamla huset ligger väldigt vackert på en sjötomt en timme från Stockholm. Drömmen var att ta ett morgondopp när man vaknar, men det har jag inte gjort än. Det var så mycket sjögräs i sjön. I mitten av trähuset är det fem meter högt i tak. Huset är nästan trekantigt invändigt och består av ett stort rum, sovrum och ett loft i halva huset. Under coronan har vi varit där jättemycket. På tomten på 4 000 kvadrat kan våra två hundar springa lösa. Deras mamma var gatuhund på Irland och de föddes på ett räddningscenter för hundar. De hade mask i magen och var så små och smala att vi inte trodde de skulle överleva. Nu gräver de sönder gräsmattan, hoppar ner i vattnet och letar sjögräs.

Therése Lindgren

Namn: Therése Lindgren.

Ålder: 33 år.

Familj: Sambo Anders, 34. Hundarna Rasmus och Ronja, 2, blandras. 

Bor: Stuga på sjötomt utanför Stockholm. Lägenhet på Kungsholmen i Stockholm. 

Gör: Influencer. 

Aktuell: Youtuber och grundare av veganska skönhetsmärket Indy Beauty. Kalendern ”Mitt bästa år, en bullet journal för att må bättre”.

Stugan består av ett vardagsrum, som också är kök. Therése tycker det är mysigt att han kan laga mat, samtidigt som hon sitter i soffan och hundarna tuggar på ben. Tillvaron bara pågår. Foto: Privat

Hur skulle du beskriva din stil?

– Ombonat och mysigt med jordnära toner. Jag försöker få det lantligt och rustikt och köper så mycket jag kan på loppisar. Jag gillar textilier, som linnedukar, kuddar, filtar i soffan och lampskärmar i tyg. 

Vad är ditt bästa loppisfynd?

– Ett runt klaffbord, som vi har som matbord. Det är jättefint och slitet. Där finns avtryck från vattenglas, färgstänk och på undersidan har någon karvat och tryckt fast ett tuggummi. Jag hittade det på en loppis i Solna. Det är fint att bordet har en historia. Huset känns ganska nytt, det behöver lite själ. Jag har även köpt ett gammalt tråg, som jag använder som fruktfat. I det tänker jag ha fikon och mandariner.

Härligt kök i lilla huset. Foto: Privat
Therése Lindgren vill känna att hon kan leva i sitt hem. Med två hundar får hemmet inte vara ömtåligt. Även om de är smutsiga och hårar ska de kunna vara i soffan. Det ska inte heller finnas någon rädsla för att dyra saker kan välta. Foto: Privat

Vad är ditt sämsta köp?

– Jag har inget emot Ikea-möbler, men det blev fel när jag fyllde hela huset med nya möbler. Eftersom huset är relativt nybyggt blev det lite sterilt. Det såg nästan ut som en Ikea–katalog. Matbordet sålde jag till en som följer mig på Instagram. Hos ett företag som säljer klädslar köpte jag en beige skrynklig soffklädsel i linnetyg, som ser gosigt ut. 

Vad är viktigast för dig med ditt hem?

– Att det ska vara hemtrevligt, men framför allt ha många små ljuskällor. I Sverige är det mörkt stora delar av året. Jag har vägglampor, taklampor, ljusslingor och stearinljus på vardagsrumsbordet och fönsterbrädan. 

”Det ska vara hemtrevligt”, säger Therése. Foto: Privat
Sin stil beskriver hon som ”ombonat och mysigt med jordnära toner”. Foto: Privat

Vilken lyx unnar du dig till hemmet?

– Jag älskar doftljus och lägger ganska mycket pengar på det. Ett som jag gillar kostar 750 kronor på Byredo. Favoriten heter Safran, en annan Bibliothèque, båda har kryddiga dofter. De får mig att komma in i en härlig, harmonisk stämning. De kostar lite mycket, men det är jag värd. 

Vad står högst upp på din önskelista?

– Jag är på jakt efter ett soffbord. Helst ett i betong eller sten, men inga stålben. Ett alternativ är att hitta en fin brudkista och lägga en duk på. 

LÄS MER: Johanna Lind Bagge tog tag i kaoset – så fixade hon myset i stora villan

LÄS MER: Petra Tungårdens fina lägenhet – en klickraket på Hemnet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!