Robert Wells: ”Hela huset var nerkladdat med fågelbajs”

Sommartid gillar Robert Wells att grilla och snacka med polarna till långt in på natten. Bilden är tagen under fotbolls-VM förra sommaren. Vid hans sida hänger Tomas Brolin, rankad som en av Sveriges bästa fotbollsspelare.

Foto: Privat

1 av 4: Sommartid gillar Robert Wells att grilla och snacka med polarna till långt in på natten. Bilden är tagen under fotbolls-VM förra sommaren. Vid hans sida hänger Tomas Brolin, rankad som en av Sveriges bästa fotbollsspelare.

Foto: Privat

2 av 4

Robert Wells vid flygeln med Doug Seeger.

Foto: Privat

3 av 4: Robert Wells vid flygeln med Doug Seeger.

I slutet av augusti släpps Robers Wells andra självbiografi ”Blod, svett och toner”.

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

4 av 4: I slutet av augusti släpps Robers Wells andra självbiografi ”Blod, svett och toner”.

Robert Wells lämnade sommarstället med fästingar och sankmark. I stället hittade han en åretruntbostad i Falkenberg 200 meter från havet. Det enda han ogillar är när kajorna tar sig in genom skorstensstocken. 

– Det är som en skräckfilm, säger han.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Hur hamnade du i Falkenberg?

– Först var det menat som ett sommarhus. Innan hade vi ett litet ställe på Adelsö, men det var sankmark och hysteriskt med fästingar. Det var så att Anticimex ryggade tillbaka.

En tjejkompis hittade ett hus i Falkenberg 200 meter från havet. Vi kände att här vill vi bo. Det var människorna, enkelheten, havet, solnedgångarna och stranden, där jag kan springa. 

Det är en lång resa från Stockholm, men värt varenda mil när man svänger in på vägen till huset och ser vattnet. Här morsar alla på alla. Det finns en naturlighet. I Falkenberg cyklar man mest och vi har extra cyklar i garaget till våra gäster.

Robert Wells

Ålder: 57 år.

Familj: Hustru Maria Wells, 53. Sönerna Teddy, 21, och Oscar, 23.

Bor: 50-talshus i Falkenberg. Villa på Stora Essingen och lägenhet på Kungsholmen, Stockholm. 

Gör: Stjärnpianist, kompositör, författare.

Aktuell: Andra självbiografin ”Blod, svett och toner”, boksläpp 28 augusti.

Firar 30 år med ”Rhapsody in Rock” med turné den 13 oktober – 1 november. Släpper fyra nya låtar, en serie instrumentala solopianostycken kallade ”Songs Without Words”. 

Hur bor du?

– Det är ett gammalt fritidshus från 1956 med sjöutsikt över Skrea strand från övervåningen. Vi har byggt till ett extra sov- och badrum med golvvärme. Huskroppen bildar ett T och med biytor är det nästan 300 kvadrat. 

Foto: Privat

Robert Wells föll direkt för huset i Falkenberg. Från övervåningen har familjen utsikt över Skrea strand. ”Här knackar du bara på och tar den där fikan eller står och grillar. Det är fantastiskt befriande”, säger Robert Wells.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Vi vill inte ha det för modernt och det är mycket original i biblioteket och köket. Jag gillar att det är högt i tak med bjälkar, trädetaljer och senfunkis. Det är sandfärgat, blått, vitt och lite brunt.

Vintertid älskar jag att elda i våra två kaminer och öppna spisen. 

Hur är det att bo i hus?

– Jag bodde i lägenhet tills jag fyllde 40. Jag är ganska bra på att spela piano, men låter de som kan det praktiska göra sitt. Att snickra och såga är ingen höjdare för en pianist.

I Falkenberg träffade jag en byggherre, Lennart. Jag har alltid drömt om en bastu med glasdörr, men det var för dyrt sa Lennart. På offerten hade han två alternativ. ”Kryssa i rätt förslag” stod det. Här är det inte fråga om att suga ut varandra. Jag stod på mig och Lennart blev min mc-polare sedan. 

Jag är ett asfaltbarn, men grannarna har fått mig att älska havet. I påskas badade vi i elva grader och efteråt bastade vi. Här känner vi doften av havet och sover som stockar. Små, enkla grejer, som är livshöjande.

Robert Wells bästa hemmatips:

”Jag värdesätter att man äter tillsammans. Stäng av datorn och telefonen. Själv är jag skitdålig på det. Sitt och snacka i stället. Det gör vi i Falkenberg.” 

Har du haft några problem i huset?

– När vi kom ner i juni för fyra år sedan var hela huset fullständigt nerkladdat med fågelbajs. Det var som en skräckfilm. Det visade sig att två kajor nästlat sig in genom skorstensstocken och inte kommit ut. Nu har vi satt upp extrema nät. Tror du inte en till kom in, som fastnade i skorstenen! 

Foto: Privat

Den obligatoriska flamingon i poolen.

Vad är ditt bästa köp?

– En Folkpool som vi byggde 2009. Det var enkelt, då tomten är gammal sandbotten. I den kan du ta några simtag. På sommaren älskar jag och min fru att stå vid grillen. Kompisarna är där med sina ungar. Det är fullt i poolen och vi snackar till långt in på natten.

Vad står högst upp på din önskelista? 

– En grymt bra vinylspelare med riktiga högtalare till vardagsrummet. Där ska jag ta fram vinylskivorna och bara sitta och njuta. 

LÄS MER: Joe Labero: ”Jag älskar att bo i ett gated community” 

LÄS MER: Miljonären Leif-Ivan Karlsson rear ut lyxvillan 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande