Richard Geres lyxkåk är till salu för närmare en halv miljard kronor. Men det är faktiskt mer än 50 ­miljoner under det första utgångspriset från 2013.
1 av 8: Richard Geres lyxkåk är till salu för närmare en halv miljard kronor. Men det är faktiskt mer än 50 ­miljoner under det första utgångspriset från 2013.
Den 66-åriga Hollywoodstjärnan köpte fastigheten i den lilla orten North Haven i mitten av 2000-talet. Efter den uppslitande skilsmässa är den nu ute till försäljning.
2 av 8: Den 66-åriga Hollywoodstjärnan köpte fastigheten i den lilla orten North Haven i mitten av 2000-talet. Efter den uppslitande skilsmässa är den nu ute till försäljning. Foto: Luis Guerra/The Grosby Group
Den 2,5 hektar stora gården rymmer både en huvudbyggnad, två gästhus, en pool och en egen damm med en egen ö i.
3 av 8: Den 2,5 hektar stora gården rymmer både en huvudbyggnad, två gästhus, en pool och en egen damm med en egen ö i.
Utsikten mot trädgården och Peconic Bay är både lyxig och vacker.
4 av 8: Utsikten mot trädgården och Peconic Bay är både lyxig och vacker.
Huset, som byggdes redan i början på 1900-talet, är renoverat med känsla. Trots att det utan tvekan hör till den lyxiga kategorin, har man behållit en genuin känsla med mycket trä.
5 av 8: Huset, som byggdes redan i början på 1900-talet, är renoverat med känsla. Trots att det utan tvekan hör till den lyxiga kategorin, har man behållit en genuin känsla med mycket trä.
Köket är renoverat till modern standard, men ändå med en lantlig känsla.
6 av 8: Köket är renoverat till modern standard, men ändå med en lantlig känsla.
Fastigheten rymmer flera ­verandor, både öppna och inglasade. Närheten till den grönskande trädgården är lyxig.
7 av 8: Fastigheten rymmer flera ­verandor, både öppna och inglasade. Närheten till den grönskande trädgården är lyxig.
Det här är inte den enda eldstaden. Ute på tomten finns till exempel en egen lite paviljong i sten med inbyggd grill och plats för stora fester.
8 av 8: Det här är inte den enda eldstaden. Ute på tomten finns till exempel en egen lite paviljong i sten med inbyggd grill och plats för stora fester.

Richard Gere säljer hus för en halv miljard

Richard Gere säljer nu sin lyxvilla efter uppbrottet med exfrun.

Huset är vackert som en dag – en lantlig dröm. Men bakgrunden till att det ligger ute till försäljning är inte lika munter.

Det var i mitten av 2000-talet som Hollywood-stjärnan och filmhunken Richard Gere köpte fastigheten i lilla orten North Haven.

En mäktig huvudbyggnad i tegel, två stora gästhus, en trädgård i grönskans vackraste färger och en utsikt över Peconic Bay att dö för.

 

LÄS OCKSÅ: 11 kända personer som sålt sina hem 2015

12 sovrum och 12 badrum

Allt insprängt i de förmögna New York-bornas natursköna sommarparadis Hamptons ­utanför New York.

Man kan förstå att 66-åringen och hans dåvarande hustru Carey Lowell, 54, föll pladask.

Sammanlagt har fastigheten 12 sovrum och lika många badrum. I den tre våningar stora huvudbyggnaden finns gott om plats, vackra trägolv i mörkt trä, mycket fönster, inglasade och öppna verandor samt badrum i dyr marmor.

Huset är från tidigt 1900-tal, men har renoverats varsamt till lyxig modern standard – utan att för den delen se ut som något skrytbygge. För känslan är trots allt rustik och genuin.

Huset har en egen damm med ö

Den 2,5 hektar stora trädgården, omgiven av trästaket, är lummig men välskött. Här finns en utomhuspaviljong i sten och tegel för grillning, en stor pool och en damm med egen ö.

På ön finns också en mysig japansk te-salong där buddisten Richard Gere och hans tidigare bondbrud Carey Lowell säkerligen suttit under sena kvällar.

Men sedan ett par år tillbaka har paret inte njutit av den lyxen.

För sommaren 2013 lades hela gården ut till försäljning för över en halv miljard kronor.

 

LÄS OCKSÅ: Titta in i köket hemma hos Paolo Roberto

Fortfarande till salu efter två år

Och kanske har priset avskräckt köparna. För än i dag är "Strongheart manor", som det kallas, till salu. Nu för runt 495 miljoner kronor, det vill säga runt 50 miljoner under utgångspriset.

Men det var nödvändigt att sälja.

För kort efter att det blev klart att fastigheten skulle säljas, avslöjades det att det äkta paret skulle skiljas.

Om orsakerna till skilsmässan har det spekulerats. Men källor till amerikansk media har hävdat att Richard var otrogen med en kompis till hustrun.

– Det blev för mycket för Carey. Hon bröt ihop i tårar och skrek åt Richard att han varit respektlös. Sen förklarade hon att hon ville skiljas, har en källa sagt till National Enquirer.

Numera sägs Richard Gere dejta den 34 år yngre Alejandra Silva.

 

LÄS OCKSÅ: Hälsa på i lyxiga huset hos Maria Montazami

Richard Gere

Ålder: 66 år.

Familj: Ligger i skilsmässa med Carey Lowell som han också har en son tillsammans med. Var under 90-talet gift med supermodellen Cindy Crawford under många år.

Karriär: Slog igenom ordentligt på 80-talet med "En officer och en gentleman" och "American gigolo". Har sedan blivit en av världens största filmstjärnor med till exempel "Pretty woman". Har också gjort sig känd för sitt arbete för mänskliga rättigheter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!