Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Renaida Braun är just nu aktuell i årets upplaga av ”Let's dance”.
Renaida Braun är just nu aktuell i årets upplaga av ”Let's dance”.
Renaida Braun är just nu aktuell i årets upplaga av ”Let's dance”.
1 AV 2
Jan Emanuel: ”Man vill inte behöva öppna luckorna”
2 AV 2
Renaida Braun är just nu aktuell i årets upplaga av ”Let's dance”.
Foto: Robert Eklund, Privat

Renaida Braun i Let's dance: ”Övar dans med min kille”

Artisten och skådespelaren Renaida Braun är dubbelt aktuell. Just nu tävlar hon i ”Let's dance” och spelar huvudrollen i SVT:s nya drama ”Fejk”.

Även hemma i lägenheten i Stockholm är det mycket på gång. Här ryms både studio, sminkbord, nagelbord och hennes killes arbetshörna.

Åsa Görnerup

Du har ditt hem i huvudstaden. Hur bor du? 

 – Jag bor med min kille i en lägenhet i Stockholm. 

Hur skulle du beskriva din stil? 

– ”Renaidigt” ha, ha. Färgglatt och kaxigt. Mycket växter och ett mysigt vardagsrum. 

RENAIDA BRAUN

Ålder: 25 år.

Familj: Mamma Helen Braun, syster Erica Braun, kille/fästman Tim Lindholm.

Bor: Lägenhet i Stockholm.

Gör: Artist och skådespelare. 

Aktuell: Tävlar i ”Let’s dance” 2023 som har premiär den 18 mars på TV4 Play och TV4. Dessutom har hon huvudrollen i tv-serien ”Fejk” på SVT Play. 

Växtrikt. Överallt i hemmet finns plats för växter. I den ljusa lägenheten flödar solljuset. Foto: Privat
Renaida Braun slog igenom i ”Idol” 2016 och kom på en sjätte plats. Sedan dess har hon tävlat i ”Melodifestivalen” 2018 och gjort skådespelardebut. Just nu syns hon i huvudrollen i serien ”Fejk” på SVT Play. Foto: Olle Sporrong

Hur har du förberett dig inför ”Let's dance” där hemma? 

– Jag har flyttat på möbler för att få lite space att dansa och har övat en del med min kille. Köpte en fotvärmare att ha för lite lyx för fötterna, speciellt nu med ”Let's dance”.

Du spelar också huvudrollen och har skrivit ledmotivet till SVT:s nya drama ”Fejk”? Hur är det? 

– Ja! Så roligt! Jag var så nervös innan det skulle släppas, men det är jätteskönt och kul att den är ute nu. Jag hade verkligen kunnat göra det eller liknande igen! Känns stort att få vara med och göra musiken. Känns kul att jag får visa fler sidor av mig själv än jag kanske tidigare gjort. 

 Vad är ditt bästa köp? 

– Min sminkspegel. Jag gillar att sminka mig själv till tillställningar och tycker det är jätteroligt att experimentera och utvecklas. En perfekt morgon så går jag upp, fixar lite frukost i morgonrocken, sätter mig ner i min stol och sätter ner fötterna i min fotvärmare. Efter det trycker jag på en bra podd och sminkar mig i min egen takt. Det är verkligen terapi för själen och blir alltid en bra start på dagen. 

Den färgstarka målningen blir en skön kontrast till den vita vilsamma väggen. Foto: Privat

Vad är ditt sämsta köp? 

– Oj! Det tror jag att jag har förträngt. Nej, men kanske en stol som jag köpte för att jag tyckte att den var fin, men sedan när jag satte mig på den så upptäckte jag att det gjorde jätteont. Den var liksom fin, men jättehård så det var inte så trevligt. Den står i förrådet nu. 

Vad är viktigast för dig med ditt hem? 

– Min säng! Hallå, du sover en tredjedel av ditt liv, så självklart måste du ha en bra säng så man blir utvilad och klarar av morgondagens prövningar. 

Vilken lyx unnar du dig till hemmet? 

– En bra dammsugare! Har en Dyson, efter flera år med en lite billigare som funkade helt okej. Men när man använder den här så märks skillnaden direkt. Det blir roligare och så skönt utan sladd, samt att den suger så bra. Städning som annars kan kännas som en pärs är nu riktigt kul. 

”Renaidig” stil, det vill säga mysigt, färgglatt och lite kaxigt. I vardagsrummet kopplar Renaida av i den stora, färgstarka soffan. Här hänger hon både med vänner och återhämtar sig. Foto: Privat

Vad står högt upp på din önskelista i hemmet? 

– En ny lägenhet ha, ha. Vår lägenhet nu är så mysig. Jag älskar den, men vi får inte plats med alla kläder, studio, sminkbord, nagelbord, min killes arbetshörna och allt som han får med sig hem från sina studier. Det blir mycket och vi har kommit till en punkt där utrymme är något som saknas. Alternativet är nog renovering och att man kanske kan fixa till alternativa förvaringsutrymmen. 

Vilket är ditt favoritrum?

– Vardagsrummet och mitt hobbyrum – sminkstation, hemmastudio och nagelbordsstation – ligger på delad förstaplats.

– Hobbyrummet för min trygga zon för att jag kan spela in musik där, när jag får feeling. Vardagsrummet, framför allt på grund av vår soffa och stora tv, är också en favorit. Det är sällskapsrummet som jag umgås med vänner i. Där kan jag slappna av och återhämta mig när jag behöver det. 

LÄS MER: Skådespelaren Nora Rios om sitt hem: ”Lyx och lyx” 

LÄS MER: Så bor programledaren och författaren Josefine Sundström

LÄS MER: Alexander Karim om vågade lägenhetsköpet: ”90 000 i månaden”

Se även: