Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Stephan Wilson är aktuell med dokumentären ”Fuck cancer” på TV4 Play.
Stephan Wilson är aktuell med dokumentären ”Fuck cancer” på TV4 Play.
Stephan Wilson är aktuell med dokumentären ”Fuck cancer” på TV4 Play.
1 AV 2
Jan Emanuel: ”Man vill inte behöva öppna luckorna”
2 AV 2
Stephan Wilson är aktuell med dokumentären ”Fuck cancer” på TV4 Play.
Foto: Karin Törnblom

Programledaren Stephan Wilson bytte betongen mot radhusidyll

Stephan Wilson har setts i program som ”Min klassiker”, ”Gomorron Sverige”, ”Bolibompa” och ”Mullvaden”. I TV4:s dokumentär ”Fuck cancer” följer han unga vuxna som drabbats av cancer. 

Programledaren är en betongkille med tummen mitt i handen, som förälskat sig i både radhusliv och stugliv. 

Stugans utekök har hans händiga hustru byggt, medan Stephan skötte markservicen.

Åsa Görnerup

Du växte upp i betongen, men bor i dag i ett radhus. Hur hittade ni det?

– Jag är en förortskille från Oxhagen i Örebro. När min fru Emma ville köpa radhus för tio år sedan, sa jag: ”Det kan du glömma i Stockholm”. Jag tycker inte man ska lägga alla pengar på boende, men så hittade vi ett radhus i södra Stockholm till ett överkomligt pris. 

– Jag har valt att bo i ett område med många typer av människor och har själv en mångkulturell bakgrund. För mig är det viktigt att våra barn Minou och Julian förstår att alla inte har ett eget rum eller kan gå i ridskola. Jag vill att de ska vara tacksamma. Min mamma har haft ett tufft liv. Det hon gav oss var kärlek och det kommer man långt på. 

Stephan Wilson

Ålder: 43 år.

Familj: Frun Emma, 38. Dottern Minou, 11, och sonen Julian, 7.

Bor: Putsat radhus i södra Stockholm. Stuga byggd på 80-talet utanför Trosa.

Gör: Programledare, producent, föreläsare. Föreläser om motivation i ”Motivationsresan”.

Aktuell: Med dokumentären ”Fuck cancer” på TV4 Play.

Instagram: @stephanwilson.se

Stephan Wilson gillar att vara aktiv. ”Radhuset ligger nära Flatenbladet och ställen där man kan springa och åka rullskidor.” Foto: Thérèse Korning

Hur skulle du beskriva radhuset?

– Det är ett jättefint radhus med en närhet till naturen, som är fantastisk. Jag värdesätter fysisk aktivitet och från baksidan är det lätt att ta sig till en basketplan, tennisplan och lekpark. Radhuset ligger nära Flatenbladet och ställen där man kan springa och åka rullskidor. 

– Det som gjorde att vi köpte radhuset är att det är över fem meter högt i tak. På övervåningen har vi två härliga fönster där vi måste ha plastblommor, då man inte når upp att vattna dem. Jag har verkligen tummen mitt i handen, så det var tacksamt att flytta till ett nybyggt hus. 

Från baksidan av radhuset är det lätt att ta sig till såväl idrottsplatser som lekparker, vilket Stephan uppskattar. Foto: Stephan Wilson

Hur skulle du beskriva din stil?

– Jag kan ingenting om stil och har ingenting att säga till om. Det enda stället jag får inreda själv är mitt arbetsrum. Min fru tycker inredning är kul och tycker att hon har bättre smak än jag. Jag kan vara borta en helg och när jag kommer hem har min bättre hälft målat en ny fondvägg eller köpt en ny möbel. 

– Radhuset är ljust med väggar i en mörkare nyans. Att det är smart och stilfullt inrett har jag min fru att tacka för. Min dotters rum är fantastiskt med en loftsäng med bra förvaring. 

Vad har ni för möbler?

– Vi blandar Ikea med finare grejer. Även loppisgrejer och återbrukstänket har fått en plats i vårt radhus. I sovrummet står ett charmigt hörnskåp som vi köpt på Blocket. 

– Nyligen köpte vi en Ikea-soffa, som är helt förstörd. Min katt Sally har klöst i den, fast hon har en klösbräda. Sally styr och ställer här. 

Katten Sally styr och ställer i radhuset. Trots att hon har en egen klösbräda ger hon sig på möblerna i radhuset. Foto: Stephan Wilson

Precis innan pandemin köpte du en stuga utanför Trosa?

– Jag hade aldrig upplevt svenskt stugliv. Det är en förälskelse. Här vaknar jag upp, hör fåglarna kvittra och sitter ute och äter frukost medan jag känner solen värma. Det är så vackert i naturen, men som betongkille är jag lite rädd för ormar och älgar.

– Stugköpet har också fått mig att upptäcka det fantastiska med loppisar och återbruk. 

Vilken är din favoritmöbel?

– Stugans utekök som vi byggt, fast jag lagade mest mat och skötte markservicen. Det har en stor grill och stekhäll, där jag kan göra äggröra till våra gäster. Min frus pappa är snickare, så hon har inte tummen mitt i handen. 

Ögonblicksförälskelse. Stugan utanför Trosa med delar av uteköket. Året runt åker familjen till fritidshuset. Foto: Stephan Wilson
Uteköket som hustrun Emma byggt vid stugan är Stephans favoritmöbel. ”Min frus pappa är snickare, så hon har inte tummen mitt i handen.” Foto: Stepahn Wilson
Stephan och frun Emma på deras båt vid landstället. Foto: Privat
Stephan Wilson älskar värme. ”Jag älskar värme, så mitt favoritrum är den vedeldade bastun i stugan. Den är jättefin och på vintrarna händer det att vi hoppar ut i snön efteråt. Så lyxigt!” Foto: Stephan Wilson

Du har filmat en del av dokumentären ”Fuck cancer” hemma?

– I en scen i dokumentären filmar jag ett samtal med min dotter i hennes rum. Vi pratar om att jag precis har träffat Mikaela, en av de medverkande. Mikaela är orolig för att hennes treåriga son Elliot kanske inte kommer minnas henne, då hon inte vet hur lång tid hon har kvar. 

– Emma, en annan av de medverkande, blev jag god vän med. Hon har bland annat varit hemma hos oss på middag och träffat barnen. Tyvärr somnade hon in nyligen. Emmas önskan var att hennes berättelse skulle leva vidare. 

Se även: