1 av 2: Programledaren och komikern Kristina ”Keyyo” Petrushina debuterade i år som sommarvärd i ”Sommar i P1”. Nu är hon även aktuell i tv-serien ”Svenska Powerkvinnor”. Foto: Mattias Ahlm / Sveriges Radio
2 av 2: Keyyo tävlade under våren 2021 i ”Let's dance” med sin dansparther Hugo Gustafsson. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT NYHETSBYRÅN

Programledaren Keyyo: ”Jag är besatt av kaktusar”

Programledaren och komikern Kristina ”Keyyo” Petrushina inreder minimalistiskt – men kan inte motstå en och annan vinkande lyckokatt. 

Och när det kommer till växter finns en klar favorit. 

– Jag är besatt av kaktusar, säger hon. 

Hur bor du? 

– Jag bor i en liten mindre tvåa i Stockholm. Jag har bott här i två år och det är en lägenhet i sekelskiftesstil som jag verkligen älskar. Det är litet, den har sina ställen där den kan behöva spacklas och målas till, men jag tar allt eftersom och jag trivs verkligen!

Kristina "Keyyo" Petrushina

Ålder: 24.

Bor: Lägenhet i Stockholm.

Familj: I både Sverige och Ryssland.

Gör: Programledare och komiker.

Aktuell: Som en av kvinnorna i ”Svenska Powerkvinnor” på TV3 och Viaplay. Debuterade även som sommarvärd i ”Sommar i P1” i somras.

Just nu är Keyyo aktuell i ”Svenska Powerkvinnor” tillsammans med Laila Bagge, Camilla Läckberg, Antonija Mandir och Mouna Esmaeilzadeh. Foto: Johnny Wohlin / Viaplay
https://www.instagram.com/p/CTHFFezCUzO/

Hur skulle du beskriva din stil? 

– Jag älskar minimalistiskt, skandinaviskt blandat med personligt. Med det sagt finner man mycket gråskala hemma hos mig, städat, men också någon kaktus och en vinkande lyckokatt från en kinakrog.

Vad är viktigast för dig i ditt hem?

– Jag älskar att känna mig som en bra värd (japp, jag är Monica i Vänner) så det gör mig glad när mina gäster säger att det alltid känns mysigt och välkomnande. 

När det gäller växter har Keyyo en klar favorit. ”Jag är besatt av kaktusar och har stora som små i mitt hem”, säger hon. Foto: Privat
”Detta är utsikten från mitt egna lilla barhäng. Jag älskar den rustika känslan”, säger Keyyo. Foto: Privat

Vilken är din favoritplats i hemmet? 

– Jag älskar att stå och laga mat i mitt kök. Det är inte särskilt stort, men då det är komplett med all utrustning älskar jag att spendera tiden där. Det krävdes några lägenheter och flyttar runtom i Stockholm med halvtaskiga kök för att jag till slut äntligen skulle få flytta in i en lägenhet med en välfungerande ugn. Jag har aldrig någonsin uppskattat klyftpotatis och scones så mycket som nu!

Vad är ditt bästa köp? 

– Min enorma soffa i vardagsrummet. Det var jätteviktigt för mig att ha en bekväm och stor soffa då jag är en regelbunden tupplurare. Det är dessutom en soffa med förvaring inuti OCH att man kan fälla ut den! Den är dessutom jättesnygg i sammet. Hur bra? Jag kommer aldrig att göra slut med den.

Vad är ditt sämsta köp? 

– Alla hushållsapparater jag köpt när jag haft mina loco perioder och fått för mig att jag ska börja fritera och göra smoothies varje morgon. Absolut, det är säkert jättebra, men nu står de och ärligt talat mest och samlar damm.

Kristina "Keyyo" Petrushina är youtubern som blev programledare i SVT. Våren 2020 ledde hon ”1/2 rum och kök” och hon har bäven gjort realityserien "Keyyo med Rheborg i Ryssland". Foto: NAINA HELéN JÅMA/ / TT NYHETSBYRÅN

Vad skulle du aldrig ha i ditt hem? 

– Jag skulle aldrig någonsin vilja ha en nakenkatt i mitt hem. Inte heller en robotdammsugare. Inte för att jag behöver en då jag som sagt bor rätt litet. Jag tror att jag dessutom skulle snubbla på den.

Vad står högst upp på din önskelista? 

– Högst upp? Får man önska vad man vill då? Då hade jag önskat en takterrass. Med pool! Och en alldeles egen servering med fri bar. 

https://www.instagram.com/p/COXVO3Al2D7/?utm_source=ig_web_copy_link

LÄS MER: Programledaren Malin Olsson: ”Här kan jag stänga och vara mig själv”

LÄS MER: Så bor influencern Therése Lindgren i sin lilla stuga vid sjön

LÄS MER: Timo Räisänen lämnade Sverige för övergivna släkthuset i Provence

Andra har också läst

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!