Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Pierre Leander är kanske mest känd som modell men på senare år har han även gjort sig ett namn genom sina annorlunda husrenoveringsprojekt. ”Jag är mer projektledare och designer än att jag håller i hammare och spik”, säger han.Pierre Leander är kanske mest känd som modell men på senare år har han även gjort sig ett namn genom sina annorlunda husrenoveringsprojekt. ”Jag är mer projektledare och designer än att jag håller i hammare och spik”, säger han.Pierre Leander är kanske mest känd som modell men på senare år har han även gjort sig ett namn genom sina annorlunda husrenoveringsprojekt. ”Jag är mer projektledare och designer än att jag håller i hammare och spik”, säger han.
I februari köpte Pierre Leander det vita 40-talshuset med rött tegeltak som han nu planerar att förvandla till en svart lyxvilla.I februari köpte Pierre Leander det vita 40-talshuset med rött tegeltak som han nu planerar att förvandla till en svart lyxvilla.I februari köpte Pierre Leander det vita 40-talshuset med rött tegeltak som han nu planerar att förvandla till en svart lyxvilla.
I vintras sålde han sitt senaste projekt: en lyxvilla med helikopterplatta.I vintras sålde han sitt senaste projekt: en lyxvilla med helikopterplatta.I vintras sålde han sitt senaste projekt: en lyxvilla med helikopterplatta.
1 AV 4
Modellen Pierre Leander ser potential där andra inte gör det
2 AV 4
Pierre Leander är kanske mest känd som modell men på senare år har han även gjort sig ett namn genom sina annorlunda husrenoveringsprojekt. ”Jag är mer projektledare och designer än att jag håller i hammare och spik”, säger han.
Foto: Per Norberg
3 AV 4
I februari köpte Pierre Leander det vita 40-talshuset med rött tegeltak som han nu planerar att förvandla till en svart lyxvilla.
Foto: Privat
4 AV 4
I vintras sålde han sitt senaste projekt: en lyxvilla med helikopterplatta.
Foto: Per Norberg

Pierre Leander visar upp nya lyxbygget på Lidingö

Han har förvandlat flera gamla hus på Lidingö till lyxvillor och sålt dem för många miljoner under de senaste åren. 

Nu är Pierre Leander snart i gång med sitt fjärde stora husprojekt – ett slitet 40-talshus ska bli en modern svart lyxvilla.

Under de senaste 15 åren har modellen och entreprenören Pierre Leander gjort en rejäl bostadskarriär. Intresset för att totalrenovera och göra om befintliga bostäder började när han bodde i Vasastan och fick möjligheten att bygga ihop vindsutrymmet i huset med sin egen lägenhet. Efter det har han förvandlat flera eftersatta och småtråkiga villor på Lidingö till riktiga lyxboenden, senast en 290 kvadratmeter stor villa med biosalong och helikopterplatta med ett utgångspris på närmare 28 miljoner kronor.

Pierre Leanders nya husprojekt på Lidingö

Nu har han ett nytt projekt på gång – ett hus från 1946 nära centrum på Lidingö som även den kommer att få sig en totalförvandling. Han kallar det för ”Svarta huset”. Boytan är just nu 150 kvadratmeter men kommer att utökas till totalt 225 kvadratmeter. 

– Det är gjort för en ganska rymlig familj. Det kommer ha fyra sovrum, sociala ytor och en källare, säger Pierre Leander.

I maj hoppas han ha grönt ljus för byggstart och kunna dra i gång på riktigt.

– Jag vågar inte riktigt bestämma eller säga exakt vad som kommer hända med det huset redan nu. Men jag känner på mig att det kommer bli ett väldigt mysigt och trivsamt hus.

Slitna 40-talshuset som ska bli svart lyxvilla

https://www.instagram.com/p/BtYpyEghZUY/?utm_source=ig_web_copy_link

Pierre Leander

Ålder: 45.

Bor: I lägenhet på Lidingö.

Familj: Döttrarna Alice, 14, och Viola, 11.

Gör: Modell och entreprenör.

Ser potential i gamla hus

De senaste femton åren har han ägnat en stor del av sin tid åt olika byggprojekt. 2015 var första gången LEVA&BO skrev om en av hans försäljningar: en tiorummare för 22,5 miljoner kronor. I dag lever han för att bygga om och sälja hus och berättar att han försöker hitta hus som andra kanske inte ser samma potential i när han letar nya projekt att ta sig an. 

– För mig är det här en hobby som blivit en livsstil. Att köpa något som i andras ögon kanske är fult och förvandla det till något som är tilltalande och uppskattat av andra ger mig en tillfredsställelse och uppmuntran att fortsätta ta hand om eftersatta hus och göra dem som nya igen. 

 

Det här putsade vita huset med helikopterplatta är Pierre Leanders senaste färdigställda hus på Lidingö som gjordes under 2017.Det här putsade vita huset med helikopterplatta är Pierre Leanders senaste färdigställda hus på Lidingö som gjordes under 2017.Det här putsade vita huset med helikopterplatta är Pierre Leanders senaste färdigställda hus på Lidingö som gjordes under 2017.
Det här putsade vita huset med helikopterplatta är Pierre Leanders senaste färdigställda hus på Lidingö som gjordes under 2017. Foto: Privat

LÄS MER: Kändismodellen säljer ytterligare en lyxvilla – med helikopterplatta

 

Utgångspriset låg på närmare 28 miljoner kronor.Utgångspriset låg på närmare 28 miljoner kronor.Utgångspriset låg på närmare 28 miljoner kronor.
Utgångspriset låg på närmare 28 miljoner kronor. Foto: Jesper Florbrant

Gammalt mexitegelhus blev en lyxig villa med pool

https://www.instagram.com/p/0adJ2zylgS/?utm_source=ig_web_copy_link

2014 byggde Pierre Leander om det här mexitegelhuset på Lidingö till en riktig lyxvilla med bland annat biosalong, vinkällare, hemmaspa, bubbelpool på taket och swimmingpool. Året efter låg huset ute för försäljning med ett utgångspris på 22,5 miljoner kronor. Det var då det dyraste objektet på Hemnet.

Pierre Leander berättar att hans döttrar Alice och Viola gärna är med och skapar sina egna rum och är intresserade av sin pappas renoveringsprojekt. ”De blir lite som mitt bollplank”, säger han.Pierre Leander berättar att hans döttrar Alice och Viola gärna är med och skapar sina egna rum och är intresserade av sin pappas renoveringsprojekt. ”De blir lite som mitt bollplank”, säger han.Pierre Leander berättar att hans döttrar Alice och Viola gärna är med och skapar sina egna rum och är intresserade av sin pappas renoveringsprojekt. ”De blir lite som mitt bollplank”, säger han.
Pierre Leander berättar att hans döttrar Alice och Viola gärna är med och skapar sina egna rum och är intresserade av sin pappas renoveringsprojekt. ”De blir lite som mitt bollplank”, säger han. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

 

Tegelhus förvandlades till trävilla i New England-stil

https://www.instagram.com/p/1RHa91ylpI/?utm_source=ig_web_copy_link

Och för tio år sedan skapade Pierre Leander den här vita trävillan i New England-stil, också på Lidingö. Huset såldes för 14 miljoner kronor.

Stort intresse för inredning och renovering

Intresset för renovering och inredning är något som har växt fram genom åren.

Han berättar att han får upp bilder huvudet som han sedan försöker förmedla till hantverkarna så att det i slutändan blir som han tänkt. 

– Jag brinner för det mesta som är av kreativ natur, sånt man kan visualisera. I mitt jobb som modell tror jag att jag utvecklat ett sinne för bild och komposition. Den gemensamma kopplingen är blandningen av objekt, miljö, detaljer, ljus och känsla. 

LÄS MER: Linda och Thomas har byggt Sveriges första containervilla 

 

Pierre Leanders tips för att lyckas med husförvandlingen

1. Räkna tid och pengar

Underskatta inte mängden jobb som behöver göras och all tid som kommer att gå åt innan projektet är klart. Man får även räkna med att det alltid blir dyrare än vad man hade tänkt sig från början.

2. Var beredd på problem

Köper man sig ett renoveringsobjekt så köper man sig problem. I äldre hus stöter man på många överraskningar som måste lösas på vägen som kostar både tid och pengar.

3. Hitta bra hantverkare

Välj alltid hantverkare som du har fått rekommenderade av någon annan. Se till att hantverkarna har behörighet och lämnar garantier på tidigare utfört arbete.

4. Samla inspiration

Leta inspiration på till exempel Instagram och Pinterest. Ha för vana att kolla på bilder och spara ner sådant som du tycker om så kanske du kan ha användning för det i framtiden. 

Ofta vill han också bo kvar och njuta av huset när det står klart, men inte för alltid.

– Jag hinner inte bli så nostalgisk. När jag flyttar har jag oftast ett nytt projekt på gång. Då fokuserar jag mot det och tänker framåt.

Han berättar att han alltid kan åka förbi sina tidigare hus och titta på det som han har åstadkommit.

– Att någon annan bor där och uppskattar allt det arbete man har lagt ner, det är väldigt tillfredsställande faktiskt.

LÄS MER: Joe Labero: ”Jag älskar att bo i ett gated community” 

LÄS MER: Här är svenska kändisarnas lyxiga drömhus utomlands