Kändismodellen och entreprenören Pierre Leander säljer lägenheten på Lidingö för att flytta till nytt lyxbygge.
Kändismodellen och entreprenören Pierre Leander säljer lägenheten på Lidingö för att flytta till nytt lyxbygge. Foto: Per Norberg

Pierre Leander säljer lägenheten – flyttar till lyxvilla

Kändismodellen och entreprenören Pierre Leander har förvandlat flera gamla hus på Lidingö till riktiga lyxvillor. 

I oktober flyttar han in i sitt senaste husprojekt: ett slitet 40-talshus som ska bli en exklusiv modern villa.

Nu säljer han lägenheten som han bott i sedan i mars.

Pierre Leander har under de senaste 15 åren gjort en rejäl bostadskarriär och förvandlat flera eftersatta och småtråkiga hus på Lidingö till exklusiva villor i mångmiljonklassen. Senast för ett år sedan sålde han en 290 kvadratmeter stor villa med biosalong och helikopterplatta. Utgångspriset låg på nästan 28 miljoner kronor. 

I maj drog han i gång sitt senaste husprojekt. På sex månader ska ett eftersatt 40-talshus byggas om till en modern exklusiv villa. Bygget har dock gått snabbare än planerat och om en månad räknar han med att kunna flytta in i det nya huset. 

– Det går framåt i ett rasande tempo och jag kan flytta in två månader tidigare än beräknat. Därför har jag inget behov av lägenheten längre, berättar han.

https://www.instagram.com/p/BtYpyEghZUY/?utm_source=ig_web_copy_link

Pierre Leander

Ålder: 45.

Bor: I lägenhet på Lidingö som nu är till salu. 

Familj: Döttrarna Alice och Viola.

Gör: Modell och entreprenör.

Säljer sin lägenhet på Lidingö

Lägenheten är en fyrarummare på 96 kvadratmeter och ligger i ett gammalt industriområde på Lidingö. 

– Jag har trivts jättebra i lägenheten. Den är nyproducerad och ligger precis vid vattnet med bryggor och uteserveringar, berättar Pierre Leander. 

1 av 5 Foto: Michael Nilsson
2 av 5 Foto: Michael Nilsson
3 av 5 Foto: Michael Nilsson
4 av 5 Foto: Michael Nilsson
5 av 5 Foto: Michael Nilsson

Lägenheten har öppen planlösning och beskrivs som ett drömboende vid vattnet i nya stadsdelen Dalénum. I lägenheten finns tre sovrum, två badrum och balkong i söderläge med utsikt över innergården och Stockholms inlopp. Utgångspriset ligger på 6 450 000 kronor. 

1 av 4 Foto: Michael Nilsson
2 av 4 Foto: Michael Nilsson
3 av 4 Foto: Michael Nilsson
4 av 4 Foto: Michael Nilsson

Hobby som blivit livsstil

Pierre Leander har de senaste 15 åren ägnat en stor del av sin tid åt olika byggprojekt. 2015 var första gången som LEVA&BO skrev om en av hans försäljningar: en tiorummare för 22,5 miljoner kronor

I dag lever han för att bygga om och sälja hus och har tidigare berättat att han försöker hitta hus som andra kanske inte ser samma potential i när han letar nya projekt att ta sig an:

– För mig är det här en hobby som blivit en livsstil. Att köpa något som i andras ögon kanske är fult och förvandla det till något som är tilltalande och uppskattat av andra ger mig en tillfredsställelse och uppmuntran att fortsätta ta hand om eftersatta hus och göra dem som nya igen, har han tidigare berättat för LEVA&BO. 

LÄS MER: Se hur det tråkiga huset på Lidingö förvandlats till lyxvilla 

https://www.instagram.com/p/B0Skmd0iGT_/?utm_source=ig_web_copy_link

LÄS MER: Bianca Ingrosso visar nya lyxlägenheten – efter förvandlingen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 89 kr. Köp nu!