Patrik Isaksson: ”Det är skönt att flytta”

”Jag har ägt sex hus och två lägenheter på 20 år”, säger Patrik Isaksson.

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

”Jag har ägt sex hus och två lägenheter på 20 år”, säger Patrik Isaksson.

Patrik Isaksson har flyttat många gånger under sitt liv. Nu har han hittat sin drömlägenhet i Stockholm med milsvid utsikt och balkong med sol hela dagen. Inredningsintresset går i perioder säger han och än är inte allting på plats i lägenheten.

– Jag är ganska spontan när jag handlar och går på feeling när jag köper saker till mitt hem, säger han.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Beskriv ditt hem?

– Det är lite New York- känsla över min lägenhet på 83 kvadratmeter. Jag har en fantastisk utsikt över Sickla Köpcenter, Hammarbybacken och Globen. Golven i lägenheten är svarta och väggarna är av grå betong. I vardagsrummet har jag, som de flesta ungkarlar, en jättestor tv. Jag älskar hajar. På min balkong har jag sol hela dagen, och det är magiskt.

Vilket är ditt favoritrum?

– Jag har ju inte så många rum att välja på så jag väljer vardagsrummet. Just nu finns det inte så mycket möbler där, förutom tv:n, har jag min vita gigantiska soffa som har hängt med i tjugo år. Gillar också vardagsrummet för att det har stora fönster med utsikt.

https://www.instagram.com/p/BxaYn2rJpdc/

Är du inredningsintresserad?

– Det går i perioder. Ofta har de personer jag bott med fått stå för det mesta av inredandet, men nu, när jag blev singel, tog jag hjälp av Annelie Persson från inreda.com. Vi var på Formex tillsammans och kollade in saker. 

Vad skulle du aldrig ha i ditt hem?

– Ingenting i orange. Jag hatar orange, det är verkligen en hemsk färg.

Foto: Privat

”I hallen hänger en vit tyghaj. Vithajar har alltid fascinerat mig. Jag älskar kontrasten i rädsla och skönhet.”

Vilket är ditt bästa köp?

– Förutom soffan är det min nya luftfuktare som jag har på köksbordet. Den är fantastisk både för min sångröst och min torra hud. Den kan man hälla dofter i också. Ja, det var ett riktigt bra köp.

Vilket är ditt sämsta köp?

– En turkisk matta för 26 000 spänn, som jag dessutom blev av med i en separation. Juicepressen gillar jag inte heller. Den har en miljon delar som man måste rengöra, så den får stå i ett skåp. 

Vad saknar du i ditt hem?

– Jag saknar en snygg byrå att ha i sovrummet, men har inte hittat det än. Sen saknar jag en stor fåtölj som jag kan sitta och läsa i. Jag älskar verkligen böcker, men har inte plats för alla. Så jag saknar väl bra bokhyllor också, får se om jag får till några platsbyggda hyllor framöver. 

Foto: Privat

”Gitarrer är både mitt jobb och min hobby, och de är vackra att se på”, säger Patrik Isaksson.

Är du en samlare eller en rensare?

– Jag är bra på att kasta bort grejer jag inte behöver. Det är skönt att rensa, även att flytta är skönt tycker jag. Det har ju blivit några flyttlass genom åren.

Hur ser ditt drömhem ut?

– Som mitt liv ser ut just nu så har jag mitt drömhem. Det enda jag inte är nöjd med är att det inte finns någon hiss. Jag har haft radhus, villa med pool, sommarhus och hästgård. Jag är rätt less på hus. Jag vill sätta i nyckeln och så ska allt fungera. En totalrenovering gör jag aldrig igen, som jag gjorde med ett radhus. Nu är det lägenhet som gäller. 

https://www.instagram.com/p/Bfv02KCH8E7/

Vilka prylar räddar du först vid en brand?

– Mina fyra gitarrer så klart. Och luftfuktaren.  

Spontanshopping eller planera innan?

– Jag gillar att gå på feeling så spontanshoppning funkar bäst för mig, fast det är klart att det gärna får matcha med det andra man har hemma. Jag hittade en snygg lampa som kostade 6000 kronor men det kändes för dyrt. När den var nedsatt till 2 300 kronor gick jag tillbaka och köpte den. Det är olikt mig, jag är faktiskt stolt över mig själv för det.

Patrik Isaksson

Ålder: 47.

Familj: Sönerna Tim, 14 och Alex, 12.

Yrke: Artist och låtskrivare.

Bor: Sickla i Stockholm.

Aktuell: Med låten ”Behöver inte dig mer” med Ellen Bergström.

LÄS MER: Carola visar upp sitt vackra och lyxiga hem i slottsbyn 

LÄS MER: 10 kända personer som sålt sina läckra hem i år 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande