Pernilla August säljer sin vackra Skånelänga. Foto: Stefan Söderström/Skärmdump

Nu säljer Pernilla August sin Skånelänga

Nu säljer Pernilla August sin vackra och privata Skånelänga på Österlen.

Vitkalkad villa på två våningar, rymliga sällskapsytor och stor trädgård.

För 4,2 miljoner får du även cykelavstånd till Vitemöllas kritvita strand.

Pernilla August, 58, är en av våra mest kända skådespelare, även utomlands. Nu säljer hon sin vackra Skånelänga på Österlen, ett vitkalkat hus med inmurade stenar och röda fönsterkarmar. Huset är högt beläget med en enorm utsikt över Hanöbukten. Enligt mäklarannonsen beskrivs både utsikten, platsen och huset som ”helt unikt”.

 

LÄS OCKSÅ: Titta in i Madonnas lyxvilla i Los Angeles

Villa på 1,5 plan

Huset är relativt nyuppfört men har byggts för att se äldre ut. Det är trägolv, betonggolv, putsade väggar, trätak och väldigt ljust och vitt med stora och rymliga sällskapsytor. Här kan du leva väldigt privat om du vill. Pernilla och hennes familj har använt det som fritidsboende men det kan definitivt användas till att bo i permanent.

Villan på 1,5 plan har en yta på 130 kvadratmeter och är uppdelad på fyra rym, varav tre är sovrum.

 

LÄS OCKSÅ: 15 kändisar som sålt sina hem 2016

Enormt allrum och öppen spis

På entréplan finns ett stort och rymligt kök med matplats åt många gäster, och en vacker dubbeldörr med spröjsade fönster som leder ut till träterrassen och den stora trädgården. Det enorma allrummet har öppet upp till taknocken med takbjälkar, och rymmer flera soffgrupper, matsalsbord och en stor kombinerad öppen spis och kamin. En vitmurad och putsad stentrappa med träräcke leder sedan därifrån upp till andra våningen där alla sovrum ligger, varav ett har egen balkong.

 

LÄS OCKSÅ: Följ med hem till Pernilla Wahlgrens lyxiga villa

Stenlagd uteplats och egen brunn

På trädäcket har man en vidunderlig utsikt över Skånes vackra lanskap med dess böljande ängar, åkrar och träd. I trädgården finns även ett växthus som används som ett extrarum för middagar, fester eller bara mys. Utanför den finns en stenlagd uteplats med en egen brunn och vattenpump. Allt som allt är tomten på 2 989 kvadratmeter och innehåller också en carport. Det är gångavstånd till närmaste by där det finns lanthandel, mack och kiosk, och cykelavstånd till kända Vitemöllas kritvita strand. Priset för huset ligger på 4,2 miljoner kronor.

 

LÄS OCKSÅ: Hemligheterna bakom stylingen av Pluras lya

Fått tre guldbaggar

Pernilla är sambo med fotografen Charlie Drevstam, 50, sedan massor av år tillbaka. Tidigare var hon gift med regissören Bille August, 67, med vilken hon har två döttrar, ytterligare en dotter har hon med ex-maken och författaren Klas Östergren, 61. Efter att ha blivit upptäckt av Ingmar Bergman blev hon redan 1982 uppmärksammad utomlands när hon spelade barnflickan i storfilmen ”Fanny & Alexander”. Sedan 1985 tillhör hon Dramatens fasta ensemble men har gjort mycket filmer och tv vid sidan av.

Internationellt är Pernilla mest känd för rollen som Shmi Skywalker i flera ”Star Wars”-filmer, men hon har även utsetts till bästa kvinnliga skådespelare vid Cannesfestivalen, fått tre guldbaggar, den kungliga medaljen Litteris et Artibus, och många fler såväl svenska som internationella priser och nomineringar.