Huset ägdes av folkmusikern mellan 1980-talet och 2000.
1 av 5: Huset ägdes av folkmusikern mellan 1980-talet och 2000. Foto: toptenrealestatedeals.com
Huset består av 10 rum och i byggnaden finns sex öppna spisar.
2 av 5: Huset består av 10 rum och i byggnaden finns sex öppna spisar. Foto: toptenrealestatedeals.com
Byggnaden designades av arkitektfirman McKim, Mead & White.
3 av 5: Byggnaden designades av arkitektfirman McKim, Mead & White. Foto: toptenrealestatedeals.com
De nuvaranade ägarna köpte huset av Bob Dylan 2000, då för en betydligt billigare peng.
4 av 5: De nuvaranade ägarna köpte huset av Bob Dylan 2000, då för en betydligt billigare peng. Foto: toptenrealestatedeals.com
5 av 5 Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN

Nu kan du köpa Bob Dylans gamla hus

Är du ett stort Dylan-fan? Då har du chansen att bo i hans gamla lya. Här sägs han dessutom ha haft sina mest produktiva år. 

Bob Dylan flyttade från Minnesota till New York 1960, då var han bara några månader ifrån att bli en av de klaraste stjärnorna på musikhimlen. 

LÄS OCKSÅ: Det ska du tänka på när du fyndar hus utomlands

Staden blev snabbt hans kreativa lekplats där han kunde samarbeta med några av de mest innovativa  musikerna genom tiderna. 

Foto: toptenrealestatedeals.com

Inspirerad av personer som Woody Guthrie, Hank Williams, Little Richard, Ramblin’ Jack Elliott och hans coffee house-kompisar i Greenwish Village började Dylan upptäcka olika amerikanska musikgenrer som country, folk, gospel, rock&roll och jazz. Men det hans låttexter som gjort det största avtrycket, vilket han också har vunnit Pulitzerpriset för 2008 och nobelpriset i litteratur 2016. 

LÄS OCKSÅ: Sting säljer sin takvåning vid Central Park 

Dylan-kåken som ligger på 265 West 139th Street i Saint Nicholas Historic District i Harlem, New York  byggdes cirka 1890 och designades av den kända arkitektfirman McKim, Mead & White. 

Bodde i huset 14 år

Under 14 år bodde stjärnan Bob Dylan i huset och det säg att han ska ha haft sina mest produktiva år här. 

De nuvarande ägarna köpte huset av Dylan år 2000 4,6 miljoner kronor, enligt gothamist, nu ligger den på marknaden för cirka 30 miljoner kronor.  

LÄS OCKSÅ: Nu kan du flytta in hos ”Vänner”-stjärnan 

Fyravåningshuset har en yta på cirka 370 kvadratmeter, fem sovrum, tre badrum, matsal, bibliotek och ett stort vardagsrum med balkong. I huset finns också öppen spis på sex ställen. Så om du är ett stort dylan-fan med 30 miljoner på fickan är det bara att slå till! 

Foto: toptenrealestatedeals.com

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!