1 AV 7
Vill du flytta in hos artisten Mojje i hans snygga och klassiska Gotlandshus? Nu har du chansen.
Foto: Mats Hemlin/Husfoto.
2 AV 7
Mojje har spelat in en låt tillsammans med författaren Camilla Läckberg. Nu är han aktuell med en vår- och sommarturné, och som en av deltagarna i "Hela kändis-Sverige bakar". Plus den musikaliska farsen ”Grillat & Gårdsopera” i Kalmar i sommar.
Foto: Simon Hastegård
3 AV 7
Det gotländska huset går i klassisk stil.
Foto: Mats Hemlin/Husfoto.
4 AV 7
Vitt och fräscht i hallen.
Foto: Mats Hemlin/Husfoto.
5 AV 7
Det moderna köket går i vitt och stålfärgat.
Foto: Mats Hemlin/Husfoto.
6 AV 7
Det mysiga vardagsrummet, med en kamin.
Foto: Mats Hemlin/Husfoto.
7 AV 7
Ett annat av sovrummen.
Foto: Mats Hemlin/Husfoto.

Mojje tvingas sälja sitt hus på Gotland

Vill du flytta in hos artisten Mojje i hans snygga och klassiska Gotlandshus?

Efter att ha levt dubbelliv i många år flyttar han nu till sin kärlek i Stockholm.

– Det går inte att pendla så här längre. Det har varit för tufft, säger Mojje.

Morgan Jimmy Milacki (fd Johansson), 44, mer känd som Mojje, är en mångsysslande artist: musiker, sångare och barnprogramledare. För den stora massan blev han rikskänd när han deltog i ”Lets dance” 2009 och drabbades av en hjärtinfarkt. Därefter har han turnerat med ”Diggiloo” i flera somrar, senast 2012, och varit med i ”Körslaget”, samt skrivit en låt ihop med författaren Camilla Läckberg.

 

LÄS OCKSÅ: Titta in i Magnus Carlssons läckra lya

Kommer från Varberg

Mojje, som från början kommer från Varberg, har de senaste 11 åren varit bosatt på Gotland där han träffade kvinnan som kom att bi mamma till hans barn. När de sedan separerade 2009 byggde han ett eget hus som han bott i med barnen när han inte jobbat i Stockholm. Han älskar Gotland och huset, men har nu bestämt sig för att sälja.

– Jag har haft ett dubbelliv så länge, säger Mojje till Leva & Bo. Tanken var att ha huset kvar till barnen blir 18 år, men det går inte längre att pendla varannan vecka, så som jag gjort nu i så många år, det sliter för mycket. Jag har för mycket jobb i Stockholm.

– Barnen är nu 11 och 15 år och de förstår. De är också så pass stora att de kan flyga själva, men jag kommer självklart att fortsätta åka till Gotland också.

 

LÄS OCKSÅ: Nu kan du flytta in i nykära Hasse Bronténs lägenhet

Bor med sin fru

I Stockholm bor han hos sin fru Pernilla Milacki, 43, i hennes lägenhet i Midsommarkransen. Paret gifte sig i Marbella, Spanien, i oktober förra året. Platsen var ett stort lyxigt hus och Pernilla bar en vit spetsig bröllopsklänning medan Mojje hade på sig gråa chinos med hängslen, en vit skjorta och fluga.

"Kan inte bli inte bli bättre än så här", skrev Mojje, som valde att ta hennes efternamn, då på Instagram. Och nu vill paret gå vidare och kanske hitta något eget gemensamt att bo i:

– Vi har en del planer... säger han hemlighetsfullt.

Men först ska enplanshuset som ligger i Vibble Västerhejde på Gotland, några kilometer söder om Visby, bli sålt. Huset är på 84 kvadratmeter med fyra rum och kök och en tomt på 1239 kvadrat. Allt är ljust och fräscht och toppmodernt.

– Det är ett klassiskt Gotlandshus, säger Mojje. Läget och huset är helt unikt. Det finns ett obeskrivligt lugn i huset som jag älskar, en fantastisk energi. Sedan är det nära till både havet och naturen.

 

LÄS OCKSÅ: Titta in i Mark Levengoods ärvda lyxvilla

Lättskött trädgård

Det är öppen planlösning mellan kök, bardisk och vardagsrummet som har gjutjärnskamin, fint ljusinsläpp och utgång till den stenlagda uteplatsen. Även ett av sovrummen har utgång till trädgården. En lättskött trädgård som har både äppel-, löv-, och barrträd, buskar och blommor, fina gräsytor och vackra stenpartier. Strax intill bostaden ligger även sommarpopulära Kneippbyn med Pippi-huset och sitt sommar- och vattenland.

Utgångspriset för Mojjes hus ligger på 2 975 000 kronor. Kolla in bilderna! Visst blir man lite sugen att flytta till Gotland, eller åtminstone ha det som fritidshus?!

 

LÄS OCKSÅ: Skolorna som förvandlades till hem