1 av 7: Pierre Leander har gjort sig en rejäl hacka på bostäder. 2015 var förra gången vi skrev om hans husförsäljning som såldes året därpå för 22,5 miljoner kronor. Bläddra vidare för att se nya huset han säljer... Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
2 av 7: Det här huset till salu just nu på Hemnet påminner om Los Angeles mer än Stockholm... Foto: Jesper Florbrant
3 av 7: Det är modellen Pierre Levander som renoverat och byggt om ett äldre hus till lyxvilla. Stora skjutdörrar med utgång till terrass som löper utmed husets fulla bredd. Foto: Jesper Florbrant
4 av 7: Priset om du är intresserad ligger på 27 950 000 miljoner kronor. Foto: Jesper Florbrant
5 av 7: I öppen planlösning mot köket löper både matsal, lounge och vardagsrum, samt mindre arbetsdel. Ytan har ljusa väggar, stora panoramafönster mot Stockholms inlopp, vitoljat trägolv... Foto: Jesper Florbrant
6 av 7: Gotländsk kalksten på golvet i badrummet... Foto: Jesper Florbrant
7 av 7: Ett av flera sovrum med sjöutsikt. Spröjsade glasdörrar, plats för dubbelsäng, ljusa väggar, ljus heltäckningsmatta samt utgång till terrass. Foto: Jesper Florbrant

Kändismodellen Pierre Leander säljer ytterligare en lyxvilla – med helikopterplatta

Pierre Leander, 44, är kändismodellen som gjort sig en rejäl hacka på bostäder.

Han köper äldre hus och bygger om till riktiga lyxvillor med internationell touch.

Den senaste i raden är till salu på Hemnet just nu – med egen helikopterplatta.

Pierre Leander är modellen som gjort sig känd för allmänheten genom att dejta kända kvinnor som Lena Philipsson, 52, Anna Herdenstam, 52, med flera. Men inte alla vet att Pierre är väldigt duktig på renovering och inredning och faktiskt försörjer sig på det sedan ett tag tillbaka. 

Pierre Leander och Lena Philipsson när de var ett par, här 2014 på utdelningen av Polarpriset. Foto: DAVID SICA/STELLA PICTURES

2015 var förra gången vi skrev om hans husförsäljning. Ett hus på Lidingö som han hade totalrenoverat och byggt om till en lyxvilla med både biosalong, vinkällare, walk in closet, hemmaspa med sjöutsikt från bastun, bubbelpool på taket, uppvärmd swimmingpool och milsvid sjöutsikt över hela Stockholms inlopp. Utgångspriset för den låg på 22,5 miljoner kronor vilket gjorde den till det då dyraste objektet på Hemnet och Lidingö. 

LÄS MER: Pierre Leander visar upp nya lyxbygget på Lidingö 

Foto: Jesper Florbrant

Pierre Leander: ”Varje detalj är noggrant genomtänkt” 

– Jag har inte lämnat något åt slumpen. Varje detalj är noggrant genomtänkt – allt från materialval till slutfinish, berättade Pierre då för Leva & Bo.

De senaste femton åren har modellen ägnat en stor del av sin tid åt olika byggprojekt. Allt började med att han lät renovera sitt badrum – och sedan har det bara fortsatt. Ett och ett halvt år före det förra projektet sålde han en annan villa på Lidingö för 14 miljoner. 

Och nu är det alltså dags igen. För efter förra försäljningen köpte han ett annat hus i samma område som han byggt om, lyxrenoverat och nu säljer.

LÄS MER:  Pernilla Wahlgren gör om i sin villa på Lidingö – bildextra 

Foto: Jesper Florbrant

Lidingös guldkust, helikopterplatta på taket och magisk utsikt

Även denna har sjöutsikt, området kallas för ”Lidingös guldkust” och huset är en på många sätt spektakulär villa. ”Med banbrytande design och påkostade materialval finner man denna välplanerade familjevilla med generösa sällskapsytor, stora sovrum, öppen planlösning samt panoramafönster med storslagen utsikt över Stockholms inlopp”, står det att läsa i annonsen.

Boendet är som taget från Los Angeles och lyxlyorna på sluttningen i Beverly Hills. Swimmingpool, takterrasser, jacuzzi, stora glasdörrar och fönster samt en magisk utsikt ned mot vatten och natur. Och på taket finns, så klart – en helikopterplatta. Till försäljningen finns även en video gjord där man ser helikoptern landa på taket. 

LÄS MER: Kända väderkvarnen till salu – bor du här kan du sluta jobba 

Foto: Jesper Florbrant

Niklas Berntzon: ”När Los Angeles kom till Lidingö-känsla”

– Det är väldigt roligt att få sälja den sortens bostäder som vi på ESNY gör, men extra roligt blir det att ha en kund som själv anstränger sig det lilla extra. säger mäklaren Niklas Berntzon. I detta fall är det verkligen en ”När LA kom till Lidingö-känsla”

– Och när man promotar hus i USA så är det inte ovanligt att man gör en påkostad film med riktiga skådespelare och modeller. Det är för att bygga nödvändig känsla och för att sticka ut i konkurrensen samt få bättre betalt. Men i Sverige är det här greppet ganska ovanligt. Vi har gjort det i en del större projekt, men aldrig för ett privat hus förut. Film är ganska vanligt visserligen men aldrig så här påkostat.

LÄS MER: Agnes och Stefan lämnade Miami för ett kråkslott på landet i Sverige 

Foto: Jesper Florbrant

Öppen spis på varje plan och utgång till terrass från samtliga sovrum

Överallt vackert vitoljat trägolv, stilrent kök från HTH, öppen spis på varje plan och utgång till terrass från samtliga sovrum. Som om inte det räckte finns här också en putting green. Tomtarean är på 576 kvadratmeter och boarean på 290 kvadrat om sex rum och kök.

Är du intresserad ligger utgångspriset på 27 950 000 kronor. Se fler bilder i bildspelet högst upp. 

LÄS MER: 11 övergivna spökhus och ruckel – säljes till vrakpris 

Biosalongen är inredd med projektor, biostolar, heltäckningsmatta samt påkostat anpassad teknik, ljus och ljud. Foto: Jesper Florbrant
Foto: Jesper Florbrant

Aktuellt just nu