1 av 3: "Blir som att flytta in i ett slott"
Jimmy Olsson och Ellinor Bjurström med gemensamma sonen Aaron, 5 månader. Snart hoppas de kunna flytta in i sin drömvilla.
2 av 3: Jimmy Olsson och Ellinor Bjurström med gemensamma sonen Aaron, 5 månader. Snart hoppas de kunna flytta in i sin drömvilla. Foto: Privat
Ellinor är känd från tv-programmet Top Model och Jimmy från extremsportgruppen Rackartygarna.
3 av 3: Ellinor är känd från tv-programmet Top Model och Jimmy från extremsportgruppen Rackartygarna. Foto: JULIA DANSARIE

Modellen Ellinor Bjurström visar upp nya drömhuset

Top model-profilen Ellinor Bjurström och hennes sambo Jimmy Olsson från Rackartygarna har nyligen fått en liten son. Nu bygger de sitt drömhus i Åkersberga utanför Stockholm.

– Det blir som att flytta in ett slott, säger Ellinor Bjurström.

Ellinor Bjurström, 24, är modellen som blev känd genom tv-programmet ”Top model” 2014. När hon för ungefär tre år sedan blev tillsammans med Youtube-profilen Jimmy Olsson från extremsportgruppen ”Rackartygarna” flyttade hon in i Jimmys lilla hus på 55 kvadratmeter. 

När tankarna på att skaffa barn kom bestämde de sig för att leta efter något större. Det blev en tomt i Svinninge i Österåkers kommun, där Ellinor vuxit upp.

– Vi letade länge tills vi hittade den här sketna tomten. Den sluttade och hade hundra träd på sig, men läget var perfekt, berättar Ellinor.

Ellinor Bjurström och Jimmy Olsson

Ålder: 24 respektive 30 år gamla.

Familj: Varandra och sonen Aaron, 5 månader.

Bor: I en liten stuga i Svinninge utanför Åkersberga, men flyttar snart in i drömhuset de nu bygger.

Gör: Influencers med gemensam Youtube-kanal. Ellinor har en blogg och ett instagramkonto med runt 80 000 följare. Är också modell. Jimmy är rörmokare och medlem i extremsportgruppen "Rackartygarna" med över 90 miljoner filvisningar på Youtube. Hans instagramkonto har runt 150 000 följare. 

Bakgrund: Ellinor blev känd då hon medverkade i tv-programmet "Top model" 2014. Hon har sedan dess arbetat som modell och medverkat i flera tv-program, till exempel dokusåpan "Baren". Ellinor har hyllats för att hon varit öppen med att hon har hudsjukdomen psoriasis.

LÄS MER: Ellinor Bjurström klar för ”Unga mammor”

https://www.instagram.com/p/BtK8zrzAw2R/?utm_source=ig_web_copy_link

Stod ett litet hus på tomten

Hon bad sin bror som bor i närheten att kila över och kolla att tomten såg okej ut innan de lade ett bud innan visning.

– Och säljarna accepterade vårt bud! I efterhand har vi tänkt att det var för att det var på valborgsmässoafton, det hade väl fest och ville ha något att fira, säger Ellinor och skrattar.

LÄS MER: Emilia, 28, köpte en ödegård för 35 000 kronor 

Huset byggs av lösvirke. Ellinor och Jocke har bestämt allting själva. Foto: Privat

På tomten stod ett litet hus på 42 kvadrat som Ellinor och Jimmy fixade till och flyttade längst ner på tomten. Där bor de nu medan drömhuset tar form.

– Vi kollade först på färdiga husmodeller, men de har ju så mycket begränsningar. Då kände vi bara nej, vi vill ju bygga precis som vi vill ha det. Så nu bygger vi ett hus av lösvirke, säger Ellinor.

LÄS MER: 20 kändisar som sålt sina vackra hem 2018 

Ellinor och Jimmy har renoverat det lilla hus som stod på tomten och flyttat det. Här bor det just nu. Foto: Privat

Många val när man bygger hus

Lägligt nog var Ellinors pappa och morbror sugna på att starta en byggfirma – så huset är deras första projekt. Jimmy som är rörmokare och allmänt händig lägger också ner nästan all sin fritid på huset.

– Men det är så mycket val hela tiden, utbrister Ellinor. Häromdagen frågade snickarna hur många millimeter fönsterlisterna ska vara, det har jag aldrig funderat över. 

Hon fortsätter:

– Vi har sagt att det som är viktigt för oss bryr vi oss om, det andra struntar vi i. Vi har valt att se lätt på besluten, det mesta går ju att ändra i efterhand.

Vad har varit viktigt för er då?

– För Jimmy är det viktigt med bra material, bra ventilation och fina kranar. Det blir ”Black chrome” från Tapwell. Sådant tänker inte jag på. Jag vill ha öppna ytor, köksö och stora fönster. Och så måste vi ha egen ingång till tvättstugan, eftersom Jimmy kör cross.

Huset blir 240 kvadratmeter stort fördelade på två plan. Just nu väntar de på att det specialdesignade grå köket ska anlända. 

LÄS MER: Bygg drömhemmet! Här är 16 vackra villor i olika stilar 

Just nu väntar paret på det specialdesignade köket som kommer att se ut som på bilden. Foto: Skiss av kitchen.se

 

Huset kommer att bli 240 kvadratmeter stort. Foto: Privat

LÄS MER: Så inreder alpinstjärnan Frida Hansdotter villan 

Ellinor medger att det varit tufft i perioder. Eftersom Jimmy bygger mycket på huset har hon fått ta huvudansvaret för parets fem månader gamla son Aaron. Och de har fått välja bort resor och vardagslyx för att ha råd.

Samlar inredning i en container

Ellinor har redan köpt en hel del inredning till nya huset – som hon nu samlar i en container på tomten. Där i ligger bland annat ett vitrinskåp, en byrå, några lampor och ljusstakar.

– Jag gillar att handla på second hand, då kan man hitta unika grejer och få en personlig touch. 

Vad har ni för stil?

– Vi gillar att blanda gammalt och modernt, men det ska ändå vara stilrent. Förut ville vi ha vitt och ljust överallt, men nu blir det en del svarta detaljer också. 

Paret hoppas att kunna flytta in på nedre plan om ett par månader. 

– Jag längtar, det blir som att flytta in i ett slott, säger Ellinor.

I perioder har det varit tufft att bygga hus och ha en liten bebis. Foto: Privat

LÄS MER: Julia och Marcus bor i en husbil med barn och hund 

LÄS MER: Se Bianca Ingrossos nya lyxiga lägenhet 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!