Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 2
Leif-Ivan Karlsson har velat sälja sin lyxvilla i Tullinge i snart två år. Nu försöker han för tredje gången.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
2 AV 2
Villan är från 1910. I priset på 43 miljoner ingår dock fem fastigheter.
Foto: Anders Bjurström

Miljonären Leif-Ivan Karlsson får inte lyxvillan såld

Det har inte gått så bra för entreprenören och miljonären Leif-Ivan Karlsson att sälja sin lyxvilla i Tullinge.

Nu är annonsen på huset ute för tredje gången – med ytterligare en prissänkning.

Fem fastigheter ingår i priset, som är sänkt till 43 miljoner kronor.

Den framgångsrike entreprenören Leif-Ivan Karlsson, 60, och hans fru Susanne, 55, har varit redo att lämna lyxvillan vid Tullingesjön söder om Stockholm i snart två år. Men den spektakulära mångmiljonvillan med 22 rum har svårt att hitta nya ägare. I september 2018 kom huset först ut på marknaden, då med ett pris på 49 miljoner kronor. Drygt sju månader senare, i maj 2019, sänkte man priset med fyra miljoner. Nu, drygt ett år efter prissänkningen, har huset kommit ut på marknaden igen – den här gången med en ny mäklare och med ett pris på 43 miljoner kronor.

– Den här gången har vi stora möjligheter att nå flertalet spekulanter och högt slutpris, säger Charlotte Sandström på Fastighetsmäklarna som förmedlar huset.

”Chateau Eagle Mountain”, som Leif-Ivan Karlsson kallar sitt ställe, ligger med utsikt över Mälaren. Foto: Anders Bjurström
Leif-Ivan Karlsson har bott i huset tillsammans med frun Susanne i 20 år – men på senare år har de haft andra boenden. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

22 rum med lika många kristallkronor

Leif-Ivan och Susanne Karlsson har bott i huset i 20 år, men de senaste åren har de inte bott där alls. Dels bor de i Florida, dels har de en buss de bor i – och mentalt har de redan flyttat ur huset, har han berättat för Expressen Nöje.

Huset har fyra våningar med totalt 600 kvadratmeter fördelat på 22 rum. Här finns salong, matsal, vardagsrum, bibliotek, kontor, sovrum, fyra badrum och två spaavdelningar – en inne och en ute.

Villan ligger intill en konstgjord sjö med vattenfall på en klippa med utsikt över Mälaren, 15 minuter med båt från Riddarfjärden. Leif-Ivan Karlsson själv kallar huset för Chateau Eagle Mountain, slottet på Örnberget. Och det är minst sagt spektakulärt med en unik inredningsstil. Här finns minst 22 kristallkronor – även i badrummen, och här finns möbler med äkta bladguld. Tidigare har Leif-Ivan Karlsson sagt att allt följer med den nya köpare, men ändrade sig senare och sa att det skulle gå till välgörenhet. Men vad som ska ingå är något som köpare och säljare får enas om, enligt Charlotte Sandström.

– Om Leif-Ivan vill skänka dem till välgörenhet är det en jättefin gest, säger hon.

Inredningsstilen är spektakulär, med flertalet möbler med äkta bladguld. Foto: Anders Bjurström
Flott i badrummet med kristallkrona. Foto: Andreas Bjurström
1 AV 3
Huset har 22 rum med salong, matsal, vardagsrum, bibliotek, kontor, sovrum, fyra badrum och två spaavdelningar.
Foto: Anders Bjurström
2 AV 3
Det hänger kristallkronor i alla sovrum.
Foto: Anders Bjurström
3 AV 3
Kristallkronor finns även i köket.
Foto: Anders Bjurström

Fem fastigheter ingår i priset

Varför det har varit svårt att få huset sålt kan Charlotte Sandström bara spekulera i.

– Kanske en kombination av att viktig fakta av vad som ingår i köpet inte kom fram riktigt och att fokus hamnade på andra saker än vad jag nu väljer att annonsen ska ha för inriktning och fokus, säger hon.

Anledningen till att hon tror att det kommer vara lättare att nå fler spekulanter är för att de tydligare förmedlar om vad som faktiskt ingår i priset. ”Vacker sekelskiftesfastighet med BRF-planer”, står det i annonsen. Förutom bostadshuset ingår fyra kringliggande fastigheter och 2,1 hektar mark som är tänkt att användas för nya byggprojekt. Bland annat finns det ritningar för att bygga bostäder i en bostadsrättsförening.

Tomten är på 1,9 hektar. Foto: Anders Bjurström

LÄS MER: Så bor Karl Fredrik på 1600-talsgården på Österlen

LÄS MER: Isabella Löwengrip visar upp nya huset på Lidingö