1 av 13: Maria Montazami öppnar upp sitt hem och visar oss runt i det fantastiska huset i Orange County i USA. Foto: Thomas Engstrom
2 av 13: I den fantastiska trädgården har familjen en stor härlig pool att samlas kring. Här finns små mysiga platser för härligt umgänge och Maria slår sig gärna ner med ett glas vin, lite jordnötter och en bra bok. Foto: Thomas Engstrom
3 av 13: I ett av vardagsrummen hänger ett porträtt på hela familjen. Marias nyckel för att hålla liv i hennes och Kamrans relation är humor och respekt. Foto: Thomas Engstrom
4 av 13: Den här delen av huset har nyligen dekorerats om och Maria funderar på om färgerna möjligtvis är lite väl grå. Foto: Thomas Engstrom
5 av 13: Maria rör sig mycket i grannskapet och trivs bäst när hon får fixa och ordna i sitt hem. Foto: Thomas Engstrom
6 av 13: På bakgården har familjen ett extra vardagsrum utomhus. Foto: Thomas Engstrom
7 av 13: Bredvid badrummet ligger Marias walk in closet. Hon har fyllt den med sina favoritkläder, skor, väskor och smycken av designers som Chanel, Yves Saint Laurent, Balenciaga och Louis Vuitton. Foto: Thomas Engstrom
8 av 13: I besticklådan har de guldfärgade och silverfärgade besticken varsitt fack. Foto: Thomas Engstrom
9 av 13: Maria är entreprenör vid sidan av rutan och har bland annat släppt ett eget vin. Foto: Thomas Engstrom
10 av 13: Maria är noga med att alltid ha små tilltugg hemma att bjuda gäster på. Foto: Thomas Engstrom
11 av 13: Badrummet i övervåningen på huset är sprillans nyrenoverat i ljusa stilrena färger. Foto: Thomas Engstrom
12 av 13: Familjen Montazamis villa ligger i en grindstad i Orange County, en och en halv timme från Los Angeles. Foto: Thomas Engstrom
13 av 13: De ljus läppstiften har blivit Hollywoodfruns signum. "Jag använder bara ljus läppstift, de mörka får mig att se slampig ut", säger hon. Foto: Thomas Engstrom

Maria Montazami: Vi har ett jättebra hus för en stor familj

Maria Montazami är älskad av många. Här bjuder hon in oss till hennes hem.

Tre vuxna, fyra barn och två hundar samsas i familjen Montazamis jättevilla. Maria har infört familjemöten för att hålla ordning och påminner Kamran om att inte vara borta för mycket.

– Det är jag som sätter prägel på hemmet, konstaterar Maria.

Det har gått nästan sex år sedan TV3-succén Svenska Hollywoodfruar hade premiär och för vår kanske mest älskade hollywoodfru Maria Montazami har programmet inneburit stora förändringar. Inte minst har det banat väg för en otrolig karriär som entreprenör och nöjesprofil. Hon har bland annat släppt sitt eget vin, en väskkollektion, gett ut två böcker och haft en egen realityshow.

 

LÄS OCKSÅ: Testa om du kan para ihop rätt kändis med rätt hus?

"Jag är stolt över allt jag satt mitt namn på"

Då vi kommer på besök hos Maria är hon i full färd med slutarbetet inför lanseringen av ett eget klädmärke tillsammans med döttrarna Sara och Hanna.

– Det blir väldigt stressigt och jag och Sara åker till Norge och Sverige innan vi åker till Frankrike alla tre för att vara med i "Fångarna på fortet". Men jättekul, säger Maria och puffar upp sitt blonda svall.

Det är en solig men sval försommardag och vi har slagit oss ner vid den höga bardisken av sten i familjens sagolika trädgård. I poolen strax nedanför åker den självgående dammsugaren omkring på botten. En bit bort fotograferar äldsta dottern Sara en fruktsallad strösslad med nötkross och vackert upplagd på en tallrik från sin mammas serviskollektion. Hon förklarar att det är för Instagram men att hon har svårt att få till ljuset. Maria ler. De senaste åren har både hon och barnen vuxit sig stora på sociala medier och tillsammans skapat en av Sveriges mest besökta bloggportaler.

– Det är otroligt att folk är så snälla och intresserade fortfarande. Jag är tacksam för allt jag har fått göra, och stolt över allt jag har satt mitt namn på.

 

LÄS OCKSÅ: Se författaren Denise Rudbergs drömhem

Huset är fullt av folk

För Maria har det inneburit en resa att gå från hemmafru till entreprenör, något hon och maken Kamran har tvingats prata igenom ordentligt.

– Att jag har en karriär har påverkat väldigt mycket. När Kamran klagar på att han jobbar så mycket och att alla är otacksamma­ kan jag svara att jag också jobbar hårt. Precis som barnen, som har jättebra betyg i skolan. Han kan inte säga att han jobbar hårt och att jag får sköta resten, det funkar inte. Jag säger till honom, du kommer hem, hjälper till och är en pappa! Han är en riktig arbetsnarkoman­ och tycker det är så kul att jobba. Han tycker det är kul att vara hemma också men ibland glömmer han bort att han ska komma hem i tid. Inte bara en kväll i veckan utan kanske tre.

För att få ordning i huset, som just nu är fullt av folk med alla barn hemma och Marias lillebror Kristian som inneboende, beslutade sig Maria för att införa familjemöten.

– I går hade vi vårt första. Jag kallade till mötet och barnen undrade vad som stod på. Jag kände att det var vissa saker som behövde redas upp. Alla pratade med varandra och jag kände att det här är ett fantastiskt koncept för att lösa saker. Maria och Kamran träffades när de jobbade på samma restaurang 1987 och har varit ett par sedan dess. Deras nyckel till att hålla liv i relationen humor och respekt.

 

LÄS OCKSÅ: Svennis säljer huset för 40 miljoner kronor

Villan är ständigt i förändring

– Att vi kan glädjas åt varandra. Vi unnar oss vad vi vill, inte massor av Rolexklockor utan saker som gör oss lyckliga. Vi känner inget behov av att kaxa till oss, det är liksom redan inbyggt. Speciellt jag är väldigt rolig så vi kan gå ut och ha en kul kväll. Vi behöver inte gå in på en restaurang och agera som om vi tror att vi är något. Är det något intensivt vi behöver prata om just där och då så gör vi det. Vi är väldigt öppna. Framför allt har vi väldigt kul tillsammans. Ofta säger jag något kul som Kamran svarar på och så börjar vi skratta.

När det kommer till familjen och hemmet är Maria navet. Hon trivs med sin roll och älskar att få passa upp på och skämma bort sina älsklingar.

– De skulle nog inte klara sig så bra om jag åkte i väg en månad. De skulle nog tro det själva men allt det jag gör, som de inte ser, skulle komma fram. Alla plantor skulle vara döda. Vi har trädgårdsmästare så klart, men alla krukväxter är det jag som vattnar och piffar med. Det är jag som sätter prägel på hemmet.

Inredningsintresset resulterar i att den stora villan är i ständig förändring. Under de olika säsongerna av Svenska Hollywoodfruar har vi kunnat följa otaliga renoveringar och byggnationer. Nyligen blev den senaste i raden klar.

– Vi har byggt ut och gjort ett nytt vardagsrum­ och det har tillkommit nya rum. Bland annat har vi gjort om vårt badrum­ och håller på med vårt sovrum.­ Jag har också fått en ny fantastisk­ garderob,­ jag älskar att vara där och fixa. Jag vet inte hur stort det här huset är, man kör ju andra slags mått här i USA, men det är ett funktionellt hus. Vi hade över hundra barn här på Emmas födelsedagskalas­ och det märktes knappt. Det är lättstädat och ett jättebra hus för en stor familj.

 

Läs mer om Maria Montazami:

Maria Montazami

Ålder: 49 år.

Gör: Dokusåpa­stjärna och entreprenör.

Bor: I villa i Orange County, USA.

Familj: Maken Kamran och barnen Sara, 24, Hanna, 21, Emma, 18 och Nicolas, 16 samt hundarna Molly, 3 och Copper, 1.

Aktuell: I Svenska Hollywoodfruar på TV3.

Maria Montazamis må bra-tips

Piffa. Göra manikyr och pedikyr.

Träffa mina vänner. Och skvallra över ett glas vin.

Blogga. Det tar väldigt mycket tid men det gör ingenting. Jag gillar att ha tävlingar på bloggen och jag står för alla priser själv.

Köpa någonting nytt. Ett klädesplagg eller kanske någonting fint till hemmet.

Lugn och ro. Slå mig ner i trädgården själv med en bok, ett glas vin och lite jordnötter. Jag älskar det!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday Rea - 70% rabatt på Leva & Bo! Se erbjudande