Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 2
Margaux Dietz har hämtat inspiration till sin erotiska roman från sitt hem.
Foto: Evelina Sigetty
2 AV 2
Margaux inreder med mycket färg och annorlunda saker.
Foto: Privat

Margaux Dietz om sin stora lägenhet: ”Jag vågar sticka ut”

Margaux Dietz erotiska debutroman ”Alexa” beskriver livet som kändis och influencer. 

Inspiration till boken har hon hittat i den stora lägenheten i Stockholm. Inte minst från takbjälkarna och den stora, insynsskyddade takterrassen. 

Åsa Görnerup

I januari flyttade du in i din drömlägenhet. Hur bor du?

– Jag bor i en lägenhet på 152 kvadrat vid S:t Eriksplan. Efter att kollat på en massa lägenheter hittade jag den här till slut. Det var inte många andra som budade och den var egentligen för stor och dyr för mig. Det jag framför allt föll för är att det finns en trappa upp till fantastisk takterrass. Stairway to heaven. Öppnar jag dörren i vardagsrummet är det bara himlen uppåt. Det känns väldigt fritt. 

Margaux Dietz

Ålder: 31 år.

Bor: Stor bostadsrätt i Vasastan i Stockholm.

Familj: Sonen Arnold, 4,5 år, och fästmannen Seán Canning.

Gör: Influencer, programledare, mediepersonlighet, författare.

Aktuell: Erotiska romanen ”Alexa”. I poddboken ”Alexas värld” på Spotify får lyssnarna följa med in i hennes värld.

Hur skulle du beskriva din stil? 

– Just nu är jag inne i en renovering. Jag älskar att hitta nya möbler och måla om, men har svårt att få det att passa ihop. Det är lite High chaparall, mycket färg och saker som är annorlunda. Som holländare vågar jag sticka ut, använda färg och leka med tyger. Just nu målar jag om trappan till himlen i en härlig, ljusgrön färg.

Så här såg Margauxs tidigare lägenhet ut när hon sålde den – färgglad och lekfull!

1 AV 2
På takterrassen utan insyn kan Margaux Dietz, som just släppt erotiska romanen ”Alexa”, göra vad hon vill.
Foto: Privat
2 AV 2
Margaux Dietz på sin takterass.
Foto: Privat

Var har du fått inspiration till din erotiskt laddade debutroman ”Alexa”?

– Hemma. I boken beskriver jag detaljer från mitt hem, till exempel min takvåning och bjälkar. Det är en spännande, erotisk roman, där man får en inblick i kändisskapet och influencerlivet. Mycket är inspirerat av mitt liv. Jag har också sålt försäkringar. Där finns även lite sexupplevelser, men vissa är kompisars berättelser.

Hur njuter du i hemmet?

– Jag älskar att äta middag i sängen. Då tar man sin tallrik och bäddar ner sig framför en bra serie. Jag har ju också sex i hemmet. Eftersom jag har en takterrass utan insyn kan man göra vad man vill där uppe.

Margaux Dietz är besatt av det holländska Instagramkontot Flowerbikeman, där en konstnär målar om och pimpar cyklar. ”Min kära fästman Seán gav mig en sådan cykel i födelsedagspresent, som han målat rosa och pyntat med fejkblommor och lampor. Perfekt att hänga upp på en inglasad balkong!” Foto: Privat

Vilket är ditt favoritrum?

– I köket kan man prata, laga mat och äta en förrätt innan man sätter sig i matsalen. Jag älskar all mat och njuter lika mycket av en rostmacka som av en middag på en Michelinkrog. 

Vilket är ditt bästa köp?

– Jag fick tag på en snygg soffa från Ligne Roset second hand för ett superpris, innan de blev populära. Den är mörklila, ganska låg, mjuk och skön. Den är också funktionell och väger ingenting.

https://www.instagram.com/p/CU2lo0KNFkJ/?utm_medium=copy_link

Vilken lyx unnar du dig till hemmet?

– En städerska hjälper mig minst tre gånger i veckan. Hon har blivit som en familjemedlem och Arnold älskar henne. Jag jobbar mycket och är lite slarvig och stökig. Då är det skönt att komma hem till en bäddad säng och puffade kuddar i vardagsrummet. 

Du har också en tomt i Sydafrika?

– Min mamma gift med Sydafrikan. De köpte en tomt på savannen och byggde ett trädhus. I juni 2020 brann allt ner och jag fick tomten mot att jag byggde upp det. Nu delar hela släkten på tre hus, som hänger ihop via gångbroar. Till jul åker jag, min son Arnold, mamma och gänget ner. Där är man ett med naturen, en giraff går utanför och apor tar frukosten om man inte passar den. 

Margaux Dietz bästa hemmatips

1. ”Ha alltid myskläder på dig hemma. Att gå runt i jeans är jätteobekvämt. Hemma ska man trivas, mysa och njuta!”

 

2. ”Jag vill att hemmet ska vara fint, men också mysigt. Jag har ju barn. Det känns viktigt att hemmet är ett ställe man lever i, inte ett showroom.”

LÄS MER: Camilla Läckberg förvandlade 70-talsvåningen till lyxigt drömhem 

LÄS MER: Programledaren Keyyo: ”Jag är besatt av kaktusar” 

Se även: