Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 3
Malin Olsson är van att hälsa på hemma hos andra i populära SVT-serien ”Vem bor här?” Nu berättar hon i stället om sitt eget hem.
Foto: SVT
2 AV 3
”Jag gillar sobra, lugna färger. Röda inslag får mig att flippa ur och jag ser bara det röda. Jag tål inte mina röda dalahästar, men de är mina rötter så jag kan inte slänga dem”, säger Malin.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
3 AV 3
Förutom att Malin Olsson är aktuell med en ny säsong av ”Vem bor här” är hon även ständigt aktuell med ”Malins vlogg” på SVT Play.
Foto: Janne Danielsson / SVT

Malin Olsson: ”Här kan jag stänga och vara mig själv”

Malin Olsson har flyttat från en älskad sekelskifteslägenhet till funkis. Nu har programledaren vant sig och uppskattar funkislägenheten allt mer.

I vår leder hon återigen livsstilsprogrammet ”Vem bor här?”  

Åsa Görnerup

Hur bor du?

– Jag bor i en funkislägenhet centralt i Malmö. Innan bodde vi i sekelskifte och det är egentligen min älsklingsstil med mycket luft och högt i tak. När vi fick barn behövde vi större, men ville bo kvar i samma kvarter. Den förra var på 50 kvadrat, den nya på 93. Funkis var inte min favoritstil från början. Det har varit en inlärningsperiod och jag gillar funkisen mer och mer. I gavellägenheten är det mycket ljusinsläpp med fönster i alla väderstreck utom norr. Vi har en fin holländsk parkett, som vi slipat upp och lagt hårdvaxolja på. Det finns inga trösklar förutom vid toaletten.

Malin Olsson

Namn: Malin Olsson.

Ålder: 39.

Bor: Funkislägenhet i Malmö.

Familj: Sambon Simon Peyron, 27. Två döttrar, Blanka, 4 år, och nyfödd lillasyster.

Aktuell: ”Vem bor här?” i SVT1 och ”Fixarfesten” på SVT Play. Vloggar även på SVT Play i ”Malins vlogg”.

1 AV 3
Malin Olsson hälsar i många hem. Hos sig själv tycker hon att harmonin är det viktigaste.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
2 AV 3
Malin är sambo med Simon Peyron, som tävlade i Melodifestivalen 2020. De bor nu i en funkislägenhet på 93 kvadratmeter.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
3 AV 3
”Dova färger är skönt för sinnet”, säger Malin Olsson.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Hur skulle du beskriva din stil?

– Den är en blandning av gammalt och nytt. Jag vill ha en personlig känsla, men ändå hänga med i trenderna. Jag gillar sobra, lugna färger. Röda inslag får mig att flippa ur och jag ser bara det röda. Jag tål inte mina röda dalahästar, men de är mina rötter så jag kan inte slänga dem. De står längst in i köket. Jag har också en superfin fönsterlampa med en röd sladd. Den stör mig så mycket! Rött är en dominant färg som bryter av i mitt hem, som går i grått, mörkblått, puderrosa, naturvitt och träinslag. Inrednings-Sverige har gått från ljust och fräscht till grått och rått. Lite så är det hos oss också. Jag har en hjärna som behöver ha det lugnt hemma. Dova färger är skönt för sinnet.

Vad är viktigast för dig med ditt hem?

– Att det känns harmoniskt. Vi har mycket öppna ytor och hyllsystem. Det blir lätt plottrigt. Med barn är det svårt att få bort saker, som flyger fram. Framöver vill jag jobba mer med förvaring och stuva undan. Det ger lugn för ögat. Mitt hem är min borg. Som offentlig person är jag hela tiden i blickfånget. Här jag kan stänga dörren och vara mig själv. 

Snäckskalsspegeln i sovrummet har Malin Olsson gjort själv. De gamla snäckorna har hon plockat på olika stränder. För henne är det viktigt att blanda in sådant som är organiskt i hemmet. ”Nytt möter gammalt möter något du gjort själv”, säger hon.
Malin OIsson unnar sig fina blomkrukor hemma. Den knottriga krukan är designad av Hanna Wessman, som under tre år var inredare i ”Äntligen hemma” i TV4. Apotekskrusen bredvid har Malin fyndat på loppis. Foto: Privat

Vad gillar du mest med din inredning?

– Att det är vårt eget verk. Vi hittar grejer på loppis och blandar upp det nya med gammalt.

Vilken lyx unnar du dig till hemmet?

– Åh, då skulle det vara snittblommor. Jag älskar rosor, ranunkel, pioner… 

Vad står högst upp på din önskelista?

– Taklampa till vardagsrummet. Jag köpte en provisorisk lampa, som är så ful att jag håller på att kräkas. Sladden hänger ned och det ser ut som ett fågelbo där uppe. Jag är perfektionist och vill hitta den perfekta lampan. Den får inte vara för kromad, det ser billigt ut. Jag vill ha något gediget med karaktär. Gärna klotformad med mönster, i plast med optiska illusioner eller en Hans Agne Jakobsson-lampa.

Vilket är ditt favoritrum? 

– Vi har ett rum i fil som är vardagsrum, matsal och sovrum. Öppnar man skjutdörrarna blir det en stor öppen yta. Vi hänger mycket i matsalen med burspråk. 

Malin Olssons sambo Simon Peyron var med i Melodifestivalen 2020

https://www.instagram.com/p/B9MlBOvD2EX/

Hemma i badrummet med Babblarna

https://www.instagram.com/p/B79HAiCjpyB/

Mellomys i vardagsrummet

LÄS MER: Programledaren Keyyo: ”Jag är besatt av kaktusar”

LÄS MER: Pernilla Månsson Colt om sitt hem: ”Kallades spökhuset”