Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Malin Olsson inreder med både gammalt och nytt

Programledaren Malin Olsson ska bli vän med funkisstilen i nya hemmet.

Foto: SVT

1 av 3

Simon Peyron och Malin Olsson har dottern Blanka ihop.

Foto: JULIA DANSARIE

2 av 3

Malin Olsson har bland annat programlett sommarlovsmorgon.

Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN

3 av 3

Malin Olsson har, tillsammans med sambon Simon och dottern Blanka, nyligen flyttat från en liten sekelskifteslägenhet till en större funkislägenhet i Malmö.

– Nu ska jag bli kompis med funkisstilen, som jag inte har så stor koll på, säger hon. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Berätta om stilen i ert hem!

Vi har en ganska modern stil, åt det industriella hållet, med mycket grått, svart och blått. Än så länge är det inte så mycket naturfärger, det skulle jag gärna vilja få in mer av. Jag tycker om att blanda gammalt och nytt för att det ska kännas hemtrevligt. Vi går just nu mycket på loppisar och antikbutiker, för att hitta de där speciella detaljerna som piffar till det. Mitt hem får inte vara för plottrigt med mycket småsaker, då flippar jag ur och blir yr. Jag vill ha ett lugnt intryck, och så ska det vara ordning på sakerna. Ordning ger mig ett lugn också.

Malin Olsson

Ålder: 36.

Familj: Sambo med musikern Simon Peyron, 23 och dottern Blanka 1 år och fyra månader.

Gör: Programledare i tv.

Bor i: Malmö.

Aktuell: Som programledare för ”Vem bor här?” i SVT. Inte programsatt. Malin spelar in programmet i höst.

”En 'Fatima' är ett helgon från Portugal. Min mamma är portugis och katolik, så det känns fint att ha en del av det portugisiska hemma. Jag ber dock inte till henne.”

Foto: Privat

Gillar du att inreda och fixa hemma?

– Ja, jag är väldigt intresserad av att inreda, men har alldeles för lite tid till det. Jag gillar att pyssla och har faktisk sytt våra gardiner på en symaskin jag fick av min farmor när jag var 13 år. Så som jag jobbar och syns offentligt är det skönt att ha ett tryggt och mysigt hem där jag kan koppla av och bara vara mig själv. Jag sitter mycket och kollar på Instagram, och Pinterest för att hitta inspiration till inredning. Och jag gillar att köpa saker som har några år på nacken. Det är häftigt att tänka att saker varit i någon annans hem innan.

https://www.instagram.com/p/BpRN856CpOh/

Vilket är ditt favoritrum? 

– Vardagsrummet, för det är stort och avlångt. Det finns bra plats för soffa, tevehörna och matsalsbord utan att det blir trång mellan. Jag tycker även om Blankas rum där det händer mycket just nu. Vi ska försöka få till ett mysigt rum som Blanka gillar och inte bara tänka på vår egen stil. 

Ditt bästa köp?

– Det är min Chanelväska som jag köpte för några år sedan. Jag hade jobbat stenhårt och gått all in och gett järnet och kände att jag ville unna mig någonting. Den här väskan kommer jag ha i många år och sen kan min dotter få den. Lite lyx i vardagen måste man unna sig.

Annars är det en Bumlinglampa, från en antikbutik här bredvid, som min sambo tappade i golvet när vi flyttade in. Nu måste jag hitta någon som kan renovera bumlingar.

Vad skulle du aldrig köpa?

Vad som helst som är orange, för jag tycker inte om orange, inte i mitt hem i alla fall. Och jag skulle aldrig köpa lampor med massor av ryschpysch och glitter.

”Jag är så glad att vi förevigade den här fina perioden innan Blanka kom, med att plåta magen i gamla lägenheten...nu är Blanka här och vi bor i ny lägenhet men minns tiden med värme. Bilden är tagen av Magnus Omme.”

Foto: Privat

Har du något kul shopping eller inredningsminne?

– Ja, när hittade ett jättehäftigt soffbord på Bukowskis. Det var som en gammal långbänk med stora tunga järnhjul. Jag ville så gärna ha det, men blev överbjuden hela tiden. Jag gick helt upp i linningen av adrenalinpåslaget. Men jag vann det till sist. Bordet vägde minst 70 kilo och vi var några som fick bära in det i lägenheten. Det är ett unikt bord, kul att ha något som är så annorlunda. Nu kan vi tyvärr inte ha det när Blanka far omkring och pillar på allt, jag är rädd att hon ska få det i huvudet. Så nu står bordet och vilar i ett förråd.