Malin Berghagen vill skapa ett hem i Lill-Babs lägenhet

Malin Berghagen känner sig lite rotlös i Stockholm just nu, där hon bor i mamma Barbro ”Lill-Babs” Svenssons gamla hyreslägenhet. Hon väntar på besked om hon får behålla den.

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

1 av 2: Malin Berghagen känner sig lite rotlös i Stockholm just nu, där hon bor i mamma Barbro ”Lill-Babs” Svenssons gamla hyreslägenhet. Hon väntar på besked om hon får behålla den.

Malin Berghagen är lite bohemisk och handlar gärna second hand och på auktioner och i antikaffärer.

Foto: Kappahl

2 av 2: Malin Berghagen är lite bohemisk och handlar gärna second hand och på auktioner och i antikaffärer.

Malin Berghagen vill skapa ett hem där hennes stora familj får plats. Hon inreder gärna hållbart med ärvda saker och second hand.

– Vi kommer att skapa ett hem med känsla av världen eftersom vi gillar att resa, säger hon.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Hur bor du?

– Just nu i Sverige bor jag i vår mammas (Lill-Babs, reds. anm.) gamla lägenhet som är en hyresrätt i Stockholm. Vi väntar på besked om vi ska få behålla den eller inte. Vi hoppas på det eftersom den har varit lite av navet i vår familj. Jag har inte boat in mig på något sätt och det står lite allt möjligt där. I Stockholm är det lite rotlöst just nu, kan jag känna, samtidigt som jag är mycket hos min pojkvän som bor på Söder. Målet är att vi ska flytta ihop. Jag har också kvar min lägenhet på Mallorca där jag har mina madonnor, rökelser och yoga­mattor. Och så mammas hus i Järvsö som är en samlingspunkt för oss alla.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

– Jag gillar second hand. Köpa på auktioner, gå i antikaffärer, ärva saker från både syrrorna och mamma. Jag är en gypset, lite bohemisk. Vi kommer att skapa ett hem med känsla av världen eftersom vi gillar att resa.

Malin Berghagen

Ålder: 53.

Familj: Fästmannen Martin Charlton, 48, och barnen Christopher, 32, Love, 30, Linn, 24, och Isak, 17, från tidigare relationer.

Bor: Lägenhet i Stockholm.

Gör: Hälsoinspiratör.

Aktuell: Frontar ­Kappahls höst- och julkampanj som släpptes den 10 oktober.

Vad innehåller en trevlig tillställning?

– Jag hade världens bästa födelsedag när jag fyllde 50. Fortfarande pratar människor om maten. Jag sa till mina gäster att jag inte ville ha presenter utan i stället hjälp med att duka bordet. Vi satte upp två stora pingisbord som vi la härliga dukar på och så kom alla med mat. Jag är ingen trerättersdam, gästerna får hänga i köket när jag lagar maten.

Foto: Kappahl

Systrarna Kristin Kaspersen och Malin Berghagen frontar Kappahls höst- och julkampanj.

Hur ser ditt drömboende ut?

– Då vill jag bo i en lägenhet i Stockholm så jag är nära familjen och det blir lätt för barnen att umgås med sina kusiner och vi är nära stan. Jag och min pojkvän Martin har sex barn tillsammans så vi vill kunna ha ett stort matsalsbord där alla får plats. Vi kommer heller aldrig släppa drömmen om en plats runt Medelhavet men just nu är prioriteringen en bas i Stockholm.

Vad håller du extra kärt?

– Det kanske låter både intressant och annorlunda men jag köpte en soffa av min mamma för sju år sedan. En stor bred soffa från Ikea. Den soffan vill jag inget annat än att hitta en plats för. Man kan sova i den, får plats många och jag vet att den inte görs längre. Jag kan längta efter att få ta upp den till det vardagsrum jag kommer att ha. Jag har också en gammal träkista som väger sjukt mycket. Den står just nu i Järvsö och jag har fått även den av mamma. I den kan jag lägga allt jag inte vill ha framme.

Vilket är ditt sämsta köp till hemmet?

– Vitlökspress. Det ska du inte köpa billigt. Fy sjutton vad jag kan bli arg på vitlökspressar som inte funkar.

Foto: Privat

Den benvita fåtöljen har Malin ärvt av mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

Foto: Privat

Malins fyrbente vän Bodhi vilar en stund på golvet av marockanskt kakel.

LÄS MER: Kristin Kaspersen: ”Jag älskar flödet av människor hemma” 

LÄS MER: Agneta Sjödin visar upp nya drömlägenheten 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande