Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 2
Frida Boisen gillar att ballader och kopplar av vid Bechstein-flygeln från 1936. Helst spelar hon något riktigt smäktande.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
2 AV 2
Kristallkronor mixas med lampor med mer modernt stuk. Matchande tulpaner är en härlig färgklick i flera av rummen.
Foto: Privat

"Lyxfällans" Frida Boisen har gjort ett riktigt bostadsklipp

"Lyxfällans" programledare Frida Boisen har gjort ett bostadsklipp. 

Hon vann budgivningen på en åtta i Stockholm – trots ett bud på en miljon kronor mer.

För oss berättar hon om hur det gick till! 

Åsa Görnerup

Frida Boisen är just nu aktuell med "Lyxfällan" på TV3. Utöver det är hon en välkänd medieprofil och författare. För ett tag sedan köpte hon en ny lägenhet i Stockholm – och det visade sig bli ett riktigt fynd. 

Trots ett bud på en miljon kronor mer än hennes vann hon budgivningen. För oss berättar Frida om sitt nya hem, hur budgivningen gick till – och vad hon har för favoritrum. 

LÄS OCKSÅ: Därför valde tv-aktuella Casper Janebrink att flytta

Flygeln syns från hela våningen. Från pianostolen har Frida Boisen utsikt över vardagsrummet, matsalen och köket. Foto: Privat

Hur bor du? 

– Jag bor i en åtta på Kungsholmen med utsikt över Rådhuset. Det är en underbar våning från 1897 med nästan fyra meter i takhöjd, spegel­dörrar, spegelpaneler och stuckatur.

Hur lyckades du hitta en åtta?

–  Vi hade en otrolig tur! Vi hade precis fått andra barnet och tyckte att det började bli trångt i vår trea. Då såg vi den här rackaren! På den privata visningen kände jag: "Wow! Det här är vår drömvåning." Högst på budgivningen låg en dryg snubbe som sagt till mäklaren: "Money is no issue." När vi la vårt sista bud, budade han över med en miljon. Men de som bodde här ville inte sälja till honom, utan till oss. De tyckte vi var en fin familj. Det är inte alltid mest pengar som vinner.

"Njut" Ditt hem är din borg. Älska det. Se till att trivas och samla kraft hemma. Låt hemmet spegla dig"

Hur skulle du beskriva din inredning?

– Det är lite som i "Fanny och Alexander". Vi har många rum i fil. I biblioteket i hörnrummet finns flygeln, äkta mattor, Chesterfieldsoffor och kristallkrona. Maken är också inrednings­intresserad och köpte precis en Ralph Lauren-lampa.

Vad är du mest nöjd med i ditt hem?

– Biblioteket med flygeln är en barndomsdröm.

Bordet tillverkades av Fridas farfarsfarfars far. När Titanic sjönk rullades fartygets ritningar ut för att kartlägga vilka svenskar som överlevt. Foto: Privat

Vilken är din favoritmöbel?

– Det är Bechstein-flygeln från 1936. Den måste varit med om fruktansvärda saker. Jag köpte den på Söder för 30 000 kronor. En otroligt vacker möbel – pampig, svart och glänsande. Jag jobbar sjukt mycket. Att sitta vid den är som terapi och jag kan gråta om jag sjunger något riktigt gripande. Jag gillar arior, musikal och smäktande ballader. Att bränna av "Habaneran" från "Carmen" är ett effektivt party­trick.

Vilket är ditt favoritrum?

– Bastun. Lägenheten var hotell tidigare och på en av nycklarna står det Hotell Scheele. Vi har gjort om en av de tre duscharna till bastu. Att krypa in i den är så mysigt, en oas där jag sitter med mannen. Ibland tar jag ett glas spritzer, vitt vin med bubbelvatten. I matsalen har vi fester. Matsalsbordet var min farfarsfarfars far med och gjorde. När Titanic gick under rullade de ut ritningar på det. Den ansvarige för de svenska passagerarna kartlade vilka som fanns kvar i livet.

Vad inspirerar dig?

– I biblioteket har vi fotokonst av Jack Robinson som fotograferat för Vogue. Jag upptäckte honom på galleriet Tres hombres art på Hotel Tylösand. Bränn alla Jante-koftor! Hos oss hänger fina priser på väggen och står i fönstret väl synliga.

Frida Boisen

Ålder: 43.

Bor: Våning på åtta rum på Kungsholmen, Stockholm.

Familj: Maken Lars Johansson, nöjeschef på Expressen. Barnen Tilda, 13, och Arvid, 10.

Yrke: Journalist.

Aktuell: Programledare i "Lyxfällan" i TV3. Vice president och digital chef på Bonnier Magazines and brands.

LÄS OCKSÅ: Så inreder programledaren Anna Brolin sin vindsvåning