Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Leva & bo>Hemma hos>Kändishem

Publicerad 11 maj 2018 13:32

Linda Pira: "Jag har väl blivit lite mer städad än jag var förr"

Artisten Linda Pira var senast aktuell i programmet "Stjärnornas stjärna" i TV4.

Artisten Linda Pira var senast aktuell i programmet "Stjärnornas stjärna" i TV4.

1/2

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Linda mår bra i både kropp och själ när det är ordning hemma.

Linda mår bra i både kropp och själ när det är ordning hemma.

2/2

Foto: Privat

Artisten Linda Pira kan inte tänka sig att bo på en bättre plats än i Kista, strax norr om Stockholm. 

För oss berättar hon om kärleken till stadsdelen, hur hon bor och vad hon värdesätter högst i ett hem. 

Under de senaste åren har Linda Pira haft en händelserik karriär. Hennes två största hits har sammanlagt över 15 miljoner lyssningar på Spotify. Hon har bland annat sommarpratat i P1 och nu senast medverkade hon i ”Stjärnornas Stjärna” i TV4. Men när det kommer till sitt eget hem är det betydligt mycket lugnare. I lägenheten i sitt älskade Kista är det ljust, luftigt och städat – även om det är en utmaning med femåriga tvillingar i hemmet.   

Linda mår bra i både kropp och själ när det är ordning hemma. Här är en av hennes egna bilder från köket.

Foto: Privat

LÄS OCKSÅ: Därför valde tv-aktuella Casper Janebrink att flytta 

Hur bor du?

– Jag bor i en bostadsrättslägenhet i Kista på 100 kvadratmeter med uthyrningsdel. Tanken var att bygga studio där, eller att barnen skulle ha den när de blir större. Sedan insåg jag att barnen behöver egna rum, i dag har de det största rummet. Det går att dela, men de är tvillingar och vill helst vara tillsammans.

Hur hamnade du i Kista?

– Jag har alltid bott i Hässelby. När tvillingarna föddes bodde jag tre trappor upp utan hiss. Oh my god! Först bar jag upp barnen och la dem i spjälsängarna, sedan vagnen och eventuella påsar. Det var ohållbart och inte bra för ryggen. Vi fick en andrahandslägenhet i Kista genom ett triangelbyte. Jag älskade Kista så mycket att jag köpte en bostadsrätt här.

Vad älskar du med Kista?

– Jag älskar att gallerian är öppen till klockan 21.00. Jag kan komma på att ungarna behöver nya vantar 20.30 och ändå hinna springa och handla det. Det är så bekvämt. På andra sidan finns Järvafältet med jättefina spår. Jag kan inte komma på en bättre plats än Kista. 

"I hemmet ska du slappna av. Det gör inget om du inte hinner plocka ur diskmaskinen eller fylla en tvättmaskin"

Hur skulle du beskriva din stil?

– Jag har alltid haft lite bohemisk stil, men på sistone har jag fått en flipp och vill bara ha stilrent. För att få in mer ljus inreder jag med ljusa möbler. Jag har alltid haft mycket grejer. Nu vill jag ha det luftigt och få saker. Jag har väl blivit lite mer städad än jag var förr. Jag vill att var sak ska ha sin plats, men med tvillingarna blir det kaos snabbt.

Vad är viktigast för dig med ditt hem?

– Det är känslan jag får när jag kommer hem från en resa. När jag öppnar dörren, slänger väskan i hallen och bara kastar mig i soffan. Hemma!

Linda vill ha det ljust, fräscht och lite saker, men med barn blir det stökigt på fem minuter.

Foto: Privat

Vilken lyx unnar du dig till hemmet?

– Det är tvätt- och diskmaskinen faktiskt. Grannarna klagar på att jag tvättar sent, men jag kommer hem sent. Det är enda tiden på dygnet jag kan tvätta. De får respektera det.

Vad gillar du mest med din inredning?

– Komfort är viktigare än hur det ser ut för mig. Allt hos mig är superskönt – sängen, soffan, stolarna. Att ha en designstol för flera tusen, som man inte ens kan sitta i, är värdelöst.

Vad står högst upp på din önskelista?

– En ny garderob. Alla klädesplagg betyder mycket för mig. Fast jag rensar ofta har jag jättemycket kläder. Jag delar dem med min mamma och syster.

Vilket är ditt favoritrum?

– Vardagsrummet. Där andas jag ut, läser mejlen när barnen lagt sig och lyssnar på låtar. Och det är oftast där jag somnar.

LÄS OCKSÅ: Svenska supermodellens barndomshem till salu