Melloaktuella Lina Hedlund bor i en sekelskifteslägenhet i Vasastan i Stockholm tillsammans med fästmannen Nassim Al Fakir och deras två söner.
1 av 4: Melloaktuella Lina Hedlund bor i en sekelskifteslägenhet i Vasastan i Stockholm tillsammans med fästmannen Nassim Al Fakir och deras två söner. Foto: / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Vardagsrummet sammanfattar Lina Hedlunds personliga och lite bohemiska stil. Här finns allt hon gillar: Tapet, foton på väggarna och en mix av gammalt och nytt, färgstarkt och harmoniskt.
2 av 4: Vardagsrummet sammanfattar Lina Hedlunds personliga och lite bohemiska stil. Här finns allt hon gillar: Tapet, foton på väggarna och en mix av gammalt och nytt, färgstarkt och harmoniskt. Foto: Privat
Lina Hedlund tillsammans med blivande maken Nassim Al Fakir.
3 av 4: Lina Hedlund tillsammans med blivande maken Nassim Al Fakir. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Förra året gav sig Lina Hedlund och kollegerna i gruppen Alcazar ut på avslutningsturnén ”20 years of diso – Mission Completed”. Nu ska hon tävla i Melodifestivalen.
4 av 4: Förra året gav sig Lina Hedlund och kollegerna i gruppen Alcazar ut på avslutningsturnén ”20 years of diso – Mission Completed”. Nu ska hon tävla i Melodifestivalen. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Lina Hedlund: ”Min man byggde en hylla av en behå”

Mello-aktuella Lina Hedlund gillar att hitta lekfulla lösningar med nyblivna fästmannen Nassim Al Fakir. I sekelskiftesvåningen finns en hylla gjord av en leopardmönstrad behå. I köket hänger kökslampor tillverkade av små tubor.

Hur bor du?

– Jag bor i en sekelskifteslägenhet i Vasastan med kakelugnar. Det är ett hem med färg, lekfullhet och egenpåhittade lösningar. Jag och min blivande man tycker att det är väldigt kul att bygga om, bygga till, fixa och dona.

Lina Hedlund

Ålder: 41.

Familj: Fästmannen Nassim Al Fakir, 42. Sönerna Tilo, 7, och Eide, 3.

Bor: Sekelskiftesvåning på 140 kvadratmeter i Vasastan, Stockholm.

Gör: Artist.

Aktuell: Programledare för Melodifestivalen 2020.

https://www.instagram.com/p/B8jTRxWDfop/
Den 2 december 2018 friade Nassim till Lina mitt under Sweden International Horse Show på Friends arena. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Vilket är ditt senaste projekt?

– När vi flyttade hit var det en extra hall till vardagsrummet. Genom att stänga den, öppna upp en garderob och sätta in två gamla stallfönster i gjutjärn, fick vi ett litet kontor där. Ovanför har vi ett litet sovloft med stege. Läckert! Jag gillar vinklar och vrår. Loftet ger lite huskänsla. 

Lina och Nassim leker fram nya lösningar för att maximera boytan. Ett kontorsrum skapades genom att stänga av den extra hallen. De två stallfönstren släpper in ljus i rummet, som även rymmer ett sovloft. Foto: Privat

– Under ladan i Hälsingland hittade vi en ventil i gjutjärn, som vi har sprejmålat svart och satt in i loftet. När storebror vill vara i fred för lillebror kan han krypa upp på loftet och kolla på Ipaden. 

Har du exempel på något kreativt ni skapat?  

– Vi är ju kreativa konstnärssjälar båda två. Nassim har gjort en fantastisk instrumentlampa i form av två minitubor eller horn.

Lamporna ovanför köksbordet har Nassim Al Fakir skapat av två mässingsinstrument. Familjens kreativitet, skaparglädje och musikintresse genomsyrar hela hemmet. Foto: Privat

 –Just nu håller vi på att renovera vår gästtoalett. Temat är ”Showgirls”, efter en tapet jag hittade. Då fick min kära man för sig att bygga en ”hylla”, så han köpte en leopardmönstrad behå i my size . Det är en hyllning till mig. ”Showgirls-tapeten” är en hyllning till mina showgirls Tessan och Andreas i Alcazar.

LÄS MER: Andreas Lundstedt: ”Se till att ha jäkligt mycket toapapper hemma”

Linda Hedlund och Nassim Al Fakir

https://www.instagram.com/p/B8mXsAEHoly/

Hur skulle du beskriva din stil?

– Modernt blandat med gammalt, lite bohemiskt och personligt. Jag älskar tapet och att ha foton på väggarna. Bilder säger så mycket om dem som bor där. Stilen är roligt färgstark, men harmonisk. Vi har en petroleumfärgad soffa med rosa kuddar och fåtölj. Väggar och tak i hallen är målad i en grågrön nyans, som heter ”Sommarregn”. Jag tycker om att kombinera nya förälskelser med gamla saker. I hallen står en äldre hallmöbel från mitt föräldrahem. Det finns så mycket själ i det gamla. 

Vardagsrummet sammanfattar Lina Hedlunds personliga och lite bohemiska stil. Här finns allt hon gillar: Tapet, foton på väggarna och en mix av gammalt och nytt, färgstarkt och harmoniskt. Foto: Privat

Vad är ditt bästa köp?

– Förutom lägenheten är det vår stora, plyschiga petroleumsoffa. Barnen är små. Så länge de lortar ned med mat och godis får den hänga med. Fläckar syns inte i den.

LÄS MER: Sonja Aldéns udda samling: ”Jag tycker det är mysigt”

Vilken lyx unnar du dig till hemmet?

– Tidigare har jag aldrig varit en blommänniska, men nu måste jag ha mycket växter och grönt. Jag kan till och med köpa snittblommor. Blommor är levande, väldigt vackra och ger energi. Jag är en skogsmänniska och längtar till Hälsingeskogen. Utanför vardagsrumsfönstret har vi ett stort träd. Det får mig att må bra. Det känns som att jag flyttade ut i skogen. 

Vad står högst upp på din önskelista? 

– Ett riktigt bra kök med skåp ända upp. Jag längtar efter en hel frys och en hel kyl. Nu har vi bara en halv frys. Jag vill att det ska fungera praktiskt i vardagen. 

Sovrum med kakelugn 

https://www.instagram.com/p/BkIjYAHgdOm/?utm_source=ig_web_copy_link

Lina Hedlunds bästa hemmatips

”Våga tapet och färger! En tapet kan göra total skillnad i ett hem. Mixmatcha med foton på väggarna. Då blir det så ombonat, personligt och härligt.”

Sänggavel i rotting från Affari

https://www.instagram.com/p/BrqBgimhov1/?utm_source=ig_web_copy_link

LÄS MER: Agneta Sjödin visar upp nya drömlägenheten med sjöutsikt från sängen

LÄS MER: Trenderna som förstör ditt hem – här är inredningen du ångrar 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande