Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Lena Ph:s kärlek säljer sin otroligt lyxiga villa

Pierre Leander har länge ägnat sig åt byggprojekt. Här är den senaste lyxvillan på Lidingö. Poolen är den naturliga samlingspunkten på sommaren. Pierre Leander och döttrarna Alice och Viola har ofta över vänner på besök. Och barnen älskar att bada oavsett väder.

Foto: Cornelia Nordström

1 av 13

Pierre och Lena har varit ett par officiellt sedan förra våren.

Foto: David Sica

2 av 13

Huset före och efter.

3 av 13

Den tillbyggda övervåningen är optimerad för att ta tillvara på ljuset och den vackra utsikten. Glasräcket är Pierre extra stolt över: "När jag förklarade för glasmästaren vad jag ville ha sa han att det var omöjligt. Men efter att ha gjort en del efterforskningar så lyckades jag få det glasräcke jag ville ha utan stolpar mellan glasskivorna".

Foto: Cornelia Nordström

4 av 13

Det kombinerade ­vardagsrummet och matsalen har öppen planlösning och matbordet har plats för många gäster "Det här matbordet är byggt av samma material som fönsterbrädena. Det blev lite över när snickarna höll på och då kom jag på att vi kunde göra ett bord av det. Bockarna under kommer från Ikea".

Foto: Cornelia Nordström

5 av 13

"Jag är ingen handy man alls, men de här möblerna har jag lyckats få ihop och har fått höra att folk tycker om dem", säger Pierre.

Foto: Cornelia Nordström

6 av 13

Det ljusa köket är fyllt av smarta detaljer som infälld fläkt i taket och gömda eluttag.

Foto: Cornelia Nordström

7 av 13

Barnen har varsitt rum på mellan­våningen, medan husets stora sovrum är placerat på övervåningen. "När man bygger stort så måste man ha en tanke med möbleringen och inredningen också. Det går hand i hand".

Foto: Cornelia Nordström

8 av 13

Villan rymmer tre badrum varav det här som är placerat på övervåningen har bad-kar i gjutmarmor, bastu i asp med glasvägg och fönster med utsikt över fjärden.

Foto: Cornelia Nordström

9 av 13

Nere i källaren har Pierre inrett det som för många år sedan var ett skyddsrum. "Biosalongen är ett perfekt tillhåll för hela familjen".

Foto: Cornelia Nordström

10 av 13

"Det här är en maffig pjäs som jag gillar. Den är från inredningsbutiken Chili. Jag gick runt i butiken och fastnade för den här, den stack ut".

Foto: Cornelia Nordström

11 av 13

Det gamla pianot har tidigare stått på Stockholms universitet och Pierre räddade det från att slängas på soptippen. Själv spelar han dock inte: "Det är mest Lena som brukar sitta där och spela nu".

Foto: Cornelia Nordström

12 av 13

Ett svartvitt foto på flickvännen Lena ­Philipsson taget på Teneriffa i vintras hänger i köket: "Vi var på väg från poolen och stannade för att ta den här bilden. Det är en av mina favoritbilder som jag kan sitta och titta på länge".

Foto: Cornelia Nordström

13 av 13

Men det senaste decenniet har 41-åringen ägnat större delen av sin tid åt bygg­projekt som bara blivit större och större med åren.

Leva & Bo hälsade på i den senaste lyxvillan på Lidingö som han nu lämnar för Östermalm.

– Nu ska vi bara njuta av huset så mycket som går innan vi packar ihop och flyttar, säger Pierre.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Det är mitten av juli men högsommarvärmen lyser fortfarande med sin frånvaro på Lidingö öster om Stockholm.

Mångsysslaren Pierre Leander, 41, och döttrarna Alice och Viola är precis hemkomna efter semester på Västkusten. De har bara några veckor kvar i den fina villan innan de flyttar in till Östermalm.

LÄS OCKSÅ: 11 kända personer som sålt sina hus 2015

Ett av de dyraste husen

Leva & Bo fick en rundvisning i den exklusiva lyxvillan som under sommaren varit ett av de dyraste husen på Lidingö ute till försäljning på Hemnet.

– Det här huset toppar allt jag har gjort tidigare. Jag är verkligen stolt över det. Allt är noga genomtänkt, säger han och visar oss upp till övervåningen och utsikten över Höggarnsfjärden.

Förra sommaren lyftes taket på det gamla huset bort och ersattes med ett helt nytt våningsplan. Från de bekväma sofforna på övervåningen ser man i dag alla båtar som passerar - fritids­båtar likväl som stora kryssningsfartyg.

– Det bästa här är helt klart utsikten. På kvällen är det ­otroligt fint. Det här är inloppet till Stockholm så alla båtar glider förbi här.

Tiorummaren på 390 kvadratmeter är planerad av Pierre själv in i minsta detalj. Mångsysslaren, som utåt kanske framför allt är känd som modell och pojkvän till sångerskan Lena Philipsson, har det senaste decenniet gjort en bostadskarriär som heter duga.

LÄS OCKSÅ: Hälsa på i huset hos Maria Montazami

Exklusiva takvåningar på huset

Pierre Leander började med att renovera ett badrum i en trea i Vasastan, för att sedan jobba många år med att förvandla råvindar till exklusiva takvåningar i Stockholms innerstad. De senaste åren har två villor på Lidingö fått en minst sagt extrem "make over".

– Jag har svårt att sätta en titel på mig själv. Mina kompisar brukar säga att jag aldrig har haft ett riktigt jobb. Och på ett sätt är det väl så, säger han med ett skratt.

På övervåningen möter oss ett stort sovrum med tillhörande walk-in closet och ett badrum med extra allt. Såväl från bastun som från badkaret i gjutmarmor är utsikten över fjärden magnifik.

En trappa ner, från mellanvåningen med barnens sovrum och kök, nås den stora altanen med tillhörande pool.

Det var här på Lidingö som Pierre och flickvännen Lena Philipsson tränade inför VM i kärringkånk i finska Sonkajärvi som de ställde upp i tidigare i somras.

LÄS OCKSÅ: Testa dig själv – kan du para ihop rätt kändis med rätt hus?

Huset byts mot lägenhet på Östermalm

Lena Ph har tidigare berättat för Expressen om vägen dit.

– Man skrattade ju först, men han var ganska envis så till slut hade jag gett med mig och sagt "kanske det då". Sen är jag ingen som bangar och drar mig ur utan har jag lovat något står jag fast vid det. Sen försökte vi bara träna så gott vi kunde. Jag har hängt upp och nere ute på Lidingö i någon terrängbana.

Även om VM i kärringkånk nog var en engångsgrej så används poolen fortfarande flitigt. När Leva & Bo besöker villan är det döttrarna Alice och Viola (båda duktiga simtjejer) som orädda kastar sig ut i vattnet.

Men inom kort byts villan mot en lägenhet på Östermalm. Än är Pierre hemlighetsfull kring om han nu flyttar ihop med sin kända flickvän som han visade upp sig med första gången på Melodifestivalens efterfest i början på 2014.

– Nu blir det i alla fall tillbaka till lägenhet och stan igen. Jag har bott i hus på Lidingö i åtta år så det kommer bli lite märkligt men kul. Det finns både fördelar och nackdelar med båda ställena.

– Nu kanske man får skaffa sommarställe i stället.

LÄS OCKSÅ: Huset som står mitt i vattnet är till salu