1 AV 8
”Lyssna på dig själv!”
2 AV 8
Laila Bagge brinner för inredning. ”Jag älskar svart, vitt, grått, beige, guld och gillar att ha de färgerna som bas. Sedan brukar jag alltid ta in någon stark färg och just nu så är jag helt inne på blått! Så soffan från Bolia fick vara den som stack ut”, berättar Laila. Matsalsstolar som skymtar i bakgrunden är egendesignade tillsammans med Schangtil Design.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
3 AV 8
”Jag tycker om när industrikänslan och gammalt och nytt möts, därför har även Korosh hackat fram den röda tegelväggen i köket!” Köket är från Ballingslöv, kranar och diskho i mässing från Tapwell. Handtagen på köksluckorna är i mässing och svart skinn som går igen på matsalsbordet.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
4 AV 8
Matsalsbordet är klätt i svart skinn med nitar och kommer från Plan B Design. Vas och bricka från Slettvoll.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
5 AV 8
Svarta ljuslyktor i köket.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
6 AV 8
Sovrum med sängbord, lampor, överkast och kuddar från DIS Inredning.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
7 AV 8
Badrummet är inrett med väggar i svart marmor och svart glasmosaik på golvet. Det mattsvarta badkaret är från Nordhem.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
8 AV 8
Badrumsskåpet är från 50-talet och inklätt i svart skinn och mässingsnitar från Plan B design. Tvättställ i mässing från Superfront och kranar från Tapwell.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Laila Bagge visar upp nya drömhuset på Lidingö

Svart marmor, skinn och mässingsnitar, blandat med rustika tegelväggar och mjuka sammetsmöbler. Så inreder Laila Bagge, 46, nya drömvillan på Lidingö. 

– Jag tycker om när industrikänslan och gammalt och nytt möts, säger hon. 

Här berättar hon huset, kärlekslyckan och barnkampen.

Det har gått nästan ett år sedan vi pratade med Laila Bagge om att hälsa på hemma hos henne i den nyrenoverade villan på Lidingö som familjen flyttade till för drygt två år sedan. Laila, som brinner för inredning, har låtit totalrenovera huset och satt sin personliga karaktäristiska prägel. 

– Jag älskar svart, vitt, grått, beige, guld och gillar att ha de färgerna som bas. Sedan brukar jag alltid ta in någon stark färg och just nu så är jag helt inne på blått!

Laila Bagge

Ålder: 46.

Gör: Tv-personlighet, realityprofil och entreprenör.

Bor: Villa på Lidingö.

Familj: Sambon Korosh Kananian, 28, barnen Liam, 15, och Kit, 7.

Aktuell: Med “Lailaland” på TV3 och Viafree, sista avsnittet sänds 18 december.

1 AV 2
Väggen mellan vardagsrummet och köket har ersatts av järnpelare. ”Jag tycker om när industrikänslan och gammalt och nytt möts, därför har även Korosh hackat fram den röda tegelväggen i köket!”
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
2 AV 2
Köket är från Ballingslöv, kranar och diskho i mässing från Tapwell. Handtagen på köksluckorna är i mässing och svart skinn och går igen på matsalsbordet.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Badrum i svart marmor och blänkande mässing

Badrummet går helt i svart med mässingsdetaljer och det stora badkaret som står i mitten är i matt svart liksom toalettstolen. Laila berättar att badrummet är hennes favoritrum i hela huset.

– Det känns som ett eget spa. Det var jättesvårt att hitta badkaret och toalettstolen. Ofta när det är svart så är det glansigt och det tycker jag ser lite porrigt ut. Inte så snyggt. Jag letade i fyra månader innan jag hittade det. Det är svart glasmosaik på golvet och svartvit marmor på väggarna. Allting i mässing. Kommoden som tvättställen står på är gjord i en 50-talsbyrå. Inklädd i svart skinn med mässingsnitar.

1 AV 3
Badrummet är inrett med väggar i svart marmor och svart glasmosaik på golvet. Det mattsvarta badkaret är från Nordhem.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
2 AV 3
Badrumsskåpet är från 50-talet och inklätt i svart skinn och mässingsnitar från Plan B design. Tvättställ i mässing från Superfront och kranar från Tapwell.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
3 AV 3
Döskallen i guld kommer från DIS Inredning och de ekologiska Moyana Corigan-produkterna är Lailas eget hudvårdsmärke.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Dokusåpan “Lailaland” har varit en personlig resa

Hon är glad att vi äntligen fått till att ses eftersom det gav henne en spark i baken att byta ut gardinerna i vardagsrummet. De nya satt hon uppe sent på kvällen och sydde trots att hon skulle upp tidigt till sitt radiojobb på Rix Morronzoo. Som vanligt har hon många bollar i luften och ser just nu fram emot att säsong två av hennes och sonen Liams dokusåpa “Lailaland” ska börja. Programmet spelades in i somras, och den här gången får vi bland annat lära känna Lailas pappa lite bättre.

– För mig har “Lailaland” varit en resa personligt. Jag ser det nästan inte som ett jobb. Det har varit en enorm utveckling för mig. Dels har jag fått en pappa och jag tror inte jag hade konfronterat honom på det här sättet om jag inte hade gjort reality. Jag kände bara, nu kör vi. Jag kan lika väl göra det. Går han så går han annars kan det bli något fantastiskt. 

LÄS MER: Pernilla Wahlgren gör om i sin villa på Lidingö 

I dag beskriver Laila relationen till sin pappa som god. De pratar minst en gång i veckan, och Liam har kommit nära sin morfar.

– Han vill att vi alla ska komma och hälsa på honom i Thailand nu i jul. Liam hade bara träffat sin morfar tre gånger innan och han var väldigt imponerad av sin morfar när han var liten. Nu har de hittat varandra, bland annat i MMA-träningen.

Laila kände själv att hon kunde förlåta sin pappa för att han inte fanns där under hennes uppväxt – så länge han var beredd att ändra på sig och ta ansvar. 

– Det kanske hade varit annorlunda om jag inte haft barn men nu känner jag att det är viktigt. Liam har annars bara en farmor som bor i USA. Kit har fler släktingar men Liam har inte så många. Jag tycker det är bra att de har äldre personer de kan snacka med och få inputs av. Så jag är jätteglad över att vi har fått tillbaka relationen, men jag ser honom inte som min pappa helt. Ibland kan jag inte låta bli att skämmas över honom, haha. Han är lite galen och det är roligt – men skönt att vi inte träffas varje dag.

Serien har fört familjen närmre varandra

1 AV 2
Laila tillsammans med sin son Liam.
Foto: DANIEL STIGEFELT / TV3
2 AV 2
Med sambon Korosh Kananian på väg till bröllop mellan PR-drottningen Lili Assefa och Michael Wolf på Gotland 2017.
Foto: OLLE SPORRONG

Genom “Lailaland” tycker sig Laila också ha fått lära känna sin sambo och son bättre.

– Min, Liams och Koroshs resa som familj. När man sitter i intervjuer framför kameran kommer det upp väldigt mycket känslor. När Liam berättar om olika saker är det mycket jag inte visste. Så man kommer varandra närmre på ett helt annat sätt. Trots att jag känner min sambo och min son väldigt väl är det ändå sidor jag fått se som jag inte visste om.

Laila och Korosh träffades för fyra år sedan och Laila beskriver deras relation som väldigt jämlik.

– Just det här att känna att man är två om att lösa problem. Två om att dela glädje. Två om hemmet. Två om barnen. Jag har aldrig behövt känna mig ensam eller ta en fajt ensam sedan jag träffade honom. Jag känner verkligen att jag har någon som finns där, bara jag själv ber om hjälpen vilket jag är dålig på. Också att komma in i ett hem med två barn och två pappor. Vilket ben ska man stå på där? Hur mycket plats ska man ta? Liam och Korosh är väldigt nära och pratar om saker som Liam inte säger till mig. Och Korosh berättar inte för mig heller när han har fått det förtroendet.

"I vår relation är det ingen som har övertaget"

Fortfarande i dag känner hon sig nykär.

– Vilket är helt sjukt! De senaste fyra åren sedan jag träffade Korosh är det på något sätt som om jag har hittat hem. Just att jag känner mig harmonisk, allting känns bra. Jag är på en väldigt bra plats både arbetsmässigt och i mitt förhållande. Jag har aldrig haft det så bra efter fyra år. Det brukar alltid bli kriser och att man står och stampar vatten. Den stora skillnaden den här gången är att Korosh inte tar mig för givet. 

Hemligheten till en bra kärleksrelation är, enligt Laila, att man är i den på lika premisser vilket hon tycker att hon och sambon är.

– Jag är livrädd att han ska lämna mig och han är livrädd för att jag ska lämna honom. Det är nog den största rädslan som vi båda har. Vilket är helt sjukt! Ofta är den ena mer rädd än den andra, den ena har övertaget. Men i vår relation är det ingen som har övertaget.

1 AV 2
Sovrum med sängbord, lampor, överkast och kuddar från DIS Inredning.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
2 AV 2
Sovrummet har en gammal järnkamin från 1800-talet som Laila tagit med sig från bostad till bostad.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Att se och uppvakta varandra är också någonting hon tycker att de båda är bra på.

– Korosh kom hem med rosor för två dagar sedan. Jag är världens tråkigaste partner när jag jobbar med radion för jag går och lägger mig så himla tidigt. Han kom upp i sovrummet, pussade mig och gav mig rosor. Han är väldigt duktig på sådant. Att uppvakta och ta tag i en och säga “du vet att jag älskar dig”. Likadan är jag, och jag tror att det är hemligheten. 

För Laila har det alltid varit viktigt att vara självständig och att vara med en man för att hon vill och inte måste. Hon tror den sidan, precis som hennes starka driv, kommer från hennes mamma.

– Min mamma var en fighter. Hon gjorde det mesta jobbet hemma plus att hon arbetade. Hon var en form av entreprenör som startade sin egen frisersalong i Kalmar. Jag har fått från henne att ingenting är omöjligt, du kan bli vad du vill. Det kan nog vara jobbigt att leva med mig. Korosh upplever ofta att jag springer i väg och gör saker själv medan han vill att jag också ska fråga honom om hjälp. Jag springer som om jag vore ensamstående. Jag tänker att jag är ensam när det gäller att fixa saker. Därför blir jag så glad när jag kommer hem och någonting är fixat. Jag borde fråga mer. Jag vet att han älskar att känna att han är delaktig haha.

Delar med sig av sin längtan efter barn

Laila tillsammans med hunden Brorsan framför öppna spisen i vardagsrummet som putsats och målats i originalfärg för att skapa en rå känsla. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

I “Lailaland” delar Laila med sig av sin barnlängtan och kampen att bli gravid. Korosh är 18 år yngre och har inga biologiska barn sedan tidigare och i säsong två får tittarna följa parets IVF-resa. Laila vill inte avslöja var hon och sambon är i sin process som hon tycker känns både bra och jobbig att dela med sig av.

– Det är mycket man öppnar. Mycket som jag känner “ska jag verkligen öppna den dörren?”. Men att göra reality där allting bara är härligt hela tiden, det är ju inte sant. Vi är också ledsna och kämpar med saker. Och det finns så klart saker jag inte visar i “Lailaland” som jag håller för mig själv. Men jag känner att jag måste kunna bjussa på något som är jobbigt, som är en sorg. Och då valde jag det här. Jag får enormt mycket privata meddelanden på Instagram och på min blogg. Det är många som kämpar som uppskattar att jag lyfter det och pratar om det.

LÄS MER: Mikael Persbrandt och Sanna Lundell visar upp gården – så firar de jul på Stora Lundby 

Mattorna är från Frejas boning och vardagsrumsbordet med oljad glasskiva kommer från DIS Inredning. Svart keramikvas och ljuslyktor från Slettvoll. Vitrinskåp från Nordal Interiors. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Fåtöljen i vardagsrummet är i svart sammet och kommer från Schangtil Design. Gardiner och kuddar i guldbeige från Jackobsdal. Guldpalm i svart kruka från Slettvoll. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

LÄS MER: Kändisarna som sålt sina läckra hem 2018  

LÄS MER: Anna Lindmarker älskar att göra om i 20-talsvillan