1 av 3: Radio- och tv-profilen Laila Bagge har startat en ny karriär som möbeldesigner. Köksbordet och stolarna har hon skapat tillsammans med möbeldesignern Daniel Johansson. Foto: PETER KNUTSON
2 av 3: Laila Bagge köpte nytt hus som hon renoverade för några år sedan. Men nu letar hon och sambon tomt. ”Vi vill bygga, men först tänker vi spara lite pengar för att kunna bygga vårt drömhus.” Foto: IBL BILDBYRÅ
3 av 3: Laila och sonen Liam syns nu i serien ”Lailaland” på Viafree. Attefallshuset de köpte ihop för några år sedan är Lailas bästa köp. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Laila Bagge om nya husplanerna med kärleken Korosh

Laila Bagge kastar sig ständigt in i nya projekt. Nu har radio- och tv-profilen startat en ny karriär som möbeldesigner. Hon är också på jakt efter en tomt med sjöutsikt på Lidingö. Där vill hon och Korosh bygga ett nytt hus med högt i tak.

Hur bor du?

- Jag bor i ett mysigt 1930-talshus i sutteräng på Lidingö. Tidigare hade det många trånga smårum. Vi har rivit golv, väggar och tak och nästan byggt ett nytt hus i huset.

Hur kommer det sig att du har börjat designa möbler?

- Jag sprang på möbeldesignern Daniel Johansson, möbelbranschens Per Gessle. Han hade sett mig i ”Kan vi hjälpa till?” och frågade om jag ritar möbler. Jag sa ”absolut”. Jag har ofta ritat möbler till mig själv som jag sedan beställt från fabrik. Där föddes Furniture Fashion. Daniel står för furniture, jag för fashion. Det är modern art deco med en twist. Det måste finnas en röd tråd som känns Laila.

Hur många av dina egna möbler har du hemma?

- Fem. Det är ett större sideboard i marmor, ett litet sideboard, soffbord och en stor puff i svart och mässing. Det runda matbordet på 140 centimeter och stolarna fick inte riktigt plats i mitt kök.

Puffen i svart och mässing är en av möblerna i Laila Bagges kollektion Furniture Fashion. Foto: PETER KNUTSON
https://www.instagram.com/p/B9lEn9injxR/?utm_source=ig_web_copy_link

Laila Bagge och sambon Korosh Kananian har varit ett par sedan 2015. Nu planerar de att bygga hus på en tomt med havsutsikt.

LAILA BAGGE

Ålder: 47.

Familj: Sönerna Kit, 8, och Liam, 17. Sambon Korosh Kananian, 30.

Bor: I ett 1930-talshus i ett villaområde på Lidingö.

Gör: Entreprenör, radio- och tv-profil. 

Aktuell: Hörs i Rix Morronzoo varje vardagsmorgon klockan 5-10 tillsammans med Roger Nordin. Serien ”Lailaland” på Viafree. Aktuell med möbelkollektionen Furniture Fashion och Kolai, en hud- och hårvårdsserie.

Letar du fortfarande nytt hus?

- Inte hus, vi letar tomt. Vi vill bygga, men först tänker vi spara lite pengar för att kunna bygga vårt drömhus. Just nu skriver vi ner allt vi vill ha i huset. Korosh vill ha två tvättmaskiner, två diskmaskiner, surroundsystem och sprinklersystem där man bara trycker på en knapp så sätts vattnet i gång. För mig handlar det mer om utformningen. Jag vill ha högt i tak - gärna fyra, fem meter på vissa ställen. Det handlar om att hitta en tomt där man får tillbaka pengarna. Det spelar ingen roll om huset är i guld, om det kanske ligger vid en järnväg. Jag vill ha havs- eller sjöutsikt. Det behöver inte vara en sjötomt. På tio år har det bara dykt upp en sådan tomt. Då var jag mitt i en renovering och hade fått sälja till förlust.

Hur fungerar det att renovera med Korosh?

- Jättebra! Vi har samma smak. Det enda som skiljer oss åt är att han gärna vill renovera överallt samtidigt. Då är det stökigt hela tiden i ett antal månader. Jag vill ha ordning och reda och kaos på vissa ställen. Korosh mår inte dåligt av att det är kaos överallt. Det gör jag.

Vad är viktigast för dig med ditt hem?

- Att det känns harmoniskt och hemma. Sen kommer rymd, öppen yta och harmoniska färger. Jag och Korosh gillar vitt, grått, svart och accentfärgen blå.

Soffbordet i svart marmor från Laila Bagges nya möbelkollektion. Foto: PETER KNUTSON
Avlastningsbord i rökfärgat glas. Laila Bagge beskriver kollektionen som ”modern art deco med en twist”. Foto: PETER KNUTSON

Vad har ni för husprojekt i sommar?

- Vi har byggt en altan till företagshuset, ett attefallshus som jag och Liam har köpt ihop. På stora huset lägger vi puts på fasaden.

Vad är ditt bästa köp?

- Attefallshuset som jag har med Liam. Det är en bostadsrätt på 30 kvadrat i två plan, egen tomt och parkering, tio minuter härifrån.

Attefallshuset som Laila Bagge köpte med sonen Liam för tre år sedan. Foto: Privat

LÄS MER: Så hittade Sofia Rågenklint kärleken – och drömhuset 

LÄS MER: Pierre Leander visar nya lyxprojektet: ”Vore trevligt att bygga bo ihop med någon” 

LÄS MER: Kändisarna som sålt sina hem i år – kika in i läckra husen 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!