1 av 3 Foto: Karin Törnblom
2 av 3: Ny utbyggnad. Laila mitt i bygget. Det nya öppna köket och vardagsrummet blir 50 kvadratmeter. Foto: Privat
3 av 3: Kök á la Laila. "Man känner att jag bor här. Jag har viss stil, kitschig, rockig och industriell." Foto: Privat

Laila Bagge "Jag har en ganska maskulin stil"

Laila Bagges liv är ett stort inredningsprojekt. Det tycker i alla fall hennes 14-årige son Liam. Nu har Laila lovat familjen att bo kvar i 30-talsvillan på Lidingö i åtminstone fem år till.

Hur bor du?

– Jag faller för hus som antingen är helt klara att flytta in i eller något rejält att bita i. Det här huset såg jag potentialen i. Det är ett otroligt mysigt 30-talshus, som hade väldigt många trånga smårum. Vi har nästan byggt ett nytt hus i huset och rivit alla golv, väggar och tak. Vi har lagt in nya rör och blästrat hela poolen.

Hur orkar du?

– Min son Liam brukar säga att jag tycker att hela livet är ett stort inredningsprojekt. Just nu är jag i en fas när jag vill bli klar. Nu är det bara småpill kvar invändigt. När vi köpte huset lovade jag Liam att jag skulle bo här minst fem år. Det känns otroligt länge. På den tiden kan mycket ha hänt, man kan ju både ha fått barn och dött.

Hur går det att renovera med sambon?

– Jättebra! Han är lika delaktig som jag och har otroligt bra idéer. Vi har samma smak. Jag är lite grabbig, gillar mer murriga färger och har en ganska maskulin stil. Korosh är väldigt händig, har tagit fram hela murstocken, målar och håller på.

LÄS OCKSÅ: Malin renoverade i fem år – nu har hon fått sitt drömhem 

Hur skulle du beskriva din stil?

– Jag tycker mycket om svart, vitt och grått och blandar in lite rockigt i det. I badrummet har jag en kommod, som en kille från Plan B Design klätt in i svart skinn och satt guldnitar på. Badrummet är en favorit med handfat i mässing och badkar i matt svart.

"Gör allt med en gång, sätt upp listorna direkt. Det farliga med renovering är att det tar för lång tid och skapar stress" Lailas bästa renoveringstips. Foto: Privat

Vad är ditt bästa köp?

– Det var faktiskt inget köp. Vid en gammal villa i Ulriksdal hittade jag en 1800-talskakelugn i järn, som var utslängd. Jag frågade om jag fick ta den och renoverade upp den. Det kostade 50 000 kronor. Han som renoverade frågade om han fick köpa den för 100 000. Spisen har stått i Oscar II:s hus, som han byggde till en älskarinna. Jag har haft med mig den i 20 år.

Vad är viktigast för dig med ditt hem?

– Att jag får ro. Jag kan bli stressad av skrikiga färger, blommigt och randigt. Golven ska vara enhetliga och inte ett lapptäcke med klinkers, trägolv och plastmatta. Jag mår inte bra av för många intryck.

LÄS OCKSÅ: Här är Jocke och Jonna Lundells nya lyxvilla 

Vad inspirerar dig?

– Alla hotell jag rest till. Kreativiteten i hem är ofta tillrättalagd. Hotell tar ut svängarna och vågar lite mer. Jag vill ha hotellkänsla hemma.

Vilken lyx unnar du dig?

– Ljus! Min man brukar släcka dem för att det blir så himla varmt. Jag har massvis med ljus överallt.

Vad står högst upp på din önskelista?

– Att bli klar någon gång! Men sedan ska fasaden göras om...

LÄS OCKSÅ: Så lyckades Angelica fixa ett nytt badrum – för under 1 000 kronor 

Laila Bagge

Ålder: 44 år.

Familj: Sönerna Kit, 6, och Liam, 14. Sambon Korosh Kananian, 27.

Bor: 30-talshus i villaområde på Lidingö.

Familj: Kit, 6, Liam, 14, och Korosh, 27.

Yrke: Radiopratare och tv-profil.

Aktuell med: Hörs i Rix Morronzoo varje vardag. Bloggar om inredning och livsstil.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!