Kristin Kaspersen: ”Jag älskar flödet av människor hemma”

Kristin Kaspersen bor i en lägenhet på Östermalm, där hon också är uppvuxen.

Foto: Kappahl

1 av 2: Kristin Kaspersen bor i en lägenhet på Östermalm, där hon också är uppvuxen.

Kristin Kaspersen älskar att ha människor hemma hos sig, och har därför kodlås så att vänner kan komma och gå nästan som de vill.

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

2 av 2: Kristin Kaspersen älskar att ha människor hemma hos sig, och har därför kodlås så att vänner kan komma och gå nästan som de vill.

Kristin Kaspersen gillar att hålla sitt hem minimalistiskt men samtidigt mysigt. Hon trivs med att ha ett flöde av människor hemma, något som gått i arv från mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

– Jag är så tacksam över att ha fått den gåvan från henne, säger Kristin Kaspersen.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Hur bor du?

– Jag bor i en lägenhet på Östermalm i Stockholm och det bästa med att bo där jag gör är att jag älskar läget. Vi växte upp där så för mig är det som att komma hem. Stockholm är så härligt med sina olika delar och det känns som om man bor i en liten by i den stora staden. Mamma hade sitt boende för att alla skulle vara där. Dörren stod alltid öppen för de som ville hälsa på. Lite samma är det för mig. Jag har kodlås för att vänner ska kunna komma och hänga – barnens kompisar och vänners barn. Det är hela tiden ett flöde av människor. Jag älskar det och är så tacksam över den gåvan vi fick av mamma. Vi bodde i villa i Sollentuna i många år och jag tog beslutet att flytta till stan eftersom det ger mig mer tid med barnen. Jag stortrivs!

Foto: Kappahl

Kristin Kaspersen med systern Malin Berghagen.

Hur inreder du ditt hem?

– Jag har nyanser av grått på väggarna och ljust i stora delar av lägenheten men lite mörkare i sovrummet. Jag har en väldigt mörk hall så när du släcker lampan ser du den inte. Jag fick det tipset av målarkillen för när man släcker lampan i en mörk hall ser du inte kläderna som hänger där. Jag tycker om att inte ha för mycket prylar eftersom jag vill ha lätt att städa. Samtidigt vill jag ha det mysigt.

Vad innehåller en trevlig tillställning?

– Jag gör väldigt sällan en stor rätt utan har ofta plockmat. En kompis till mig som är jättegrym på att laga mat frågar ibland om han får komma hem till mig och göra det, vilket han så klart får. Eftersom jag har kodlås kan han ibland stå där redan när jag kommer hem. Det är bra för då får man lite andra smaker än sina egna. För mig är det sociala sammanhanget runt maten viktigast. Att man ses.

Kristin Kaspersen

Ålder: 50.

Familj: Barnen Filip, 22, och Leon, 15.

Bor: Lägenhet i Stockholm.

Gör: Programledare.

Aktuell: Frontar Kappahls höst- och julkampanj som släpps den 10 oktober.

Vad håller du extra kärt?

 –Jag har en staty som jag fick av mamma när jag gifte mig, som hon hade fått av min pappa. Ett par som omfamnar varandra. Den tycker jag väldigt mycket om.

Vilket är ditt bästa köp till hemmet?

– Min steamer för jag hatar att stryka. Mamma älskade att stryka. En gång passade hon min yngsta son över helgen när jag var borta och när jag kom hem hade hon strukit varenda sak i hela lägenheten, från kalsonger till örngott.

Yogamattan har en självklar plats i Kristins hem.

Statyn har Kristin fått av mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson och det är hennes käraste ägodel.

LÄS MER: Agneta Sjödin visar upp nya drömlägenheten

LÄS MER: Karin Laserow: ”Min utsikt är den bästa man kan få”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande