Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Leva & bo>Hemma hos>Kändishem

Publicerad 24 apr 2019 20:00

Komikern Sissela Benn vill inreda villan svulstigt och knasigt

Karaktären Filippa Bark var skådespelaren och komikern Sissela Benns stora genombrott. Här gör hon ett uppträdande under en av deltävlingarna i Melodifestivalen 2015.

Karaktären Filippa Bark var skådespelaren och komikern Sissela Benns stora genombrott. Här gör hon ett uppträdande under en av deltävlingarna i Melodifestivalen 2015.

1/3

Foto: SVEN LINDWALL

Just nu är hon aktuell både i musikföreställningen ”Har du sett världen” på Folkoperan i Stockholm.

Just nu är hon aktuell både i musikföreställningen ”Har du sett världen” på Folkoperan i Stockholm.

2/3

Foto: Pressbild

Sissela Benn tillsammans med barnen Dalia, 7, och Jonah, 2.

Sissela Benn tillsammans med barnen Dalia, 7, och Jonah, 2.

3/3

Foto: Privat

Komikern och skådespelerskan Sissela Benn föredrar gamla möbler framför nya. Hon tycker även om när hon vågar ha en mer maximlistisk syn på inredningen i sitt hem.

– Jag skulle egentligen vilja inreda lite mer svulstigt och knasigt med mer färger, säger hon.

Sissela Benns stora genombrott var karaktären Filippa Bark – en lite osäker och avvikande, men kaxig tjej, som synts i bland annat i humortalkshowen ”Robins” och ”Melodifestivalen” i SVT. I dag är Sissela både en rutinerad skådespelerska och en av Sveriges mest hyllade komiker. Just nu är hon aktuell både i musikföreställningen ”Har du sett världen” på Folkoperan i Stockholm och i köp- och säljsajten Blockets nya reklamfilm.

Sedan två år tillbaka bor Sissela tillsammans med sin familj i en tegelvilla från 1920-talet i Malmö. Där blandar hon gammalt och nytt i inredningen, gärna med begagnade möbler.

– Det är en blandning av att snegla på det som är trendigt och samtidigt försöka ha någon slags egen stil. Det finns en återhållsam maximalist i mig, säger hon.  

LÄS MER: Komikern Annika Andersson: ”Jag har nog den fulaste prylen jag vet”

Sissela i sambon Dans favoritfåtölj tillsammans med barnen Dalia, 7, och Jonah, 2. På väggen hänger en spegeltavla av Jenny Norberg.

Foto: Privat

LÄS MER: Elin bor i gamla mentalsjukhuset – har blivit magiskt hem 

Second hand som sätter prägel på hemmet 

Komikern tycker om att inreda med gamla möbler, främst för att det är bättre att köpa begagnade möbler av hållbarhetsskäl. 

– Jag tycker det är fint och det passar också in där jag bor. Jag tycker ofta att det är väldigt bra kvalitet på äldre möbler och det är ett fint hantverk som kan kosta väldigt mycket i dag, säger hon och fortsätter:

– När saker funkar, varför ska man inte återanvända det?

I Sissela dotter Dalias rum blandas gammalt och nytt. ”You don't have to love me, you don't have to like me, but you will respect me”, står det på tavlan av Ester Eriksson.

Foto: Privat

Sissela brukar även sälja sina egna möbler och saker vidare. En gång annonserade hon ut ett piano som ”bortskänkes” efter att hennes mamma varit orolig över att Sissela aldrig skulle lyckas sälja det.

– Plötsligt blev jag fullkomligt nedringd. Det visade sig att mitt piano var en raritet och folk började buda mot varandra, trots att jag ju ville skänka bort det, säger hon.

Aktionsfyndet som lyfter inredningsstilen

Inspirationen till hemmets inredning får hon ofta från andra platser som hon själv har varit på. Allt från hemma hos vänner till sina grannar. Bilder och inredningsmagasin kan hon inspireras av ibland.

– Men jag kan tycka att det känns så himla tillrättalagt ibland när man tittar på dem. Och så tänker jag: ”Hur ska jag kunna få till det exakt så?”. 

Oljemålningen som föreställer en katt var dubbelt så stor än vad Sissela hade tänkt när hon budade hem den på en auktion.

Foto: Privat

En av Sisselas favoriter i inredningen hemma är en oljemålning med en vindögdkatt med hatt som hon budade hem på en auktion.

– Tavlan representerar min inre personlighet och hur jag alltid skulle vilja inreda.

LÄS MER: John Lundvik gick på fel visning – och hittade drömhuset