Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Leva & bo>Hemma hos>Kändishem

Publicerad 1 dec 2018 20:00

Komikern om hemmet: ”Ikea är ju aldrig fel”

Per Andersson bor i villa med familjen och gillar att ha trädgård.

Per Andersson bor i villa med familjen och gillar att ha trädgård.

1/2

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Per Andersson och fru Malin verkar kompromissa när det kommer till inredningen.

Per Andersson och fru Malin verkar kompromissa när det kommer till inredningen.

2/2

Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT

Per Andersson gillar att smutta på punsch och klinka på en av sina gitarrer. Han går gärna runt i trädgården när han övar på manus.

– Hemma är jag nog den verkställande typen, efter att min fru fattat beslut om vad som behöver göras, säger han.

Beskriv ditt hem!

– Vi bor i radhus, där vi på gaveln har en liten uteplats och en lummig trädgård med pågående projekt, som vi jobbar på i lagom takt. Hemmet är ganska färgglatt med lite olika stilar från rum till rum. Barnen ändrar ju stil hela tiden, så Ikea är ju aldrig fel. 

– Vi har en stor vägg med små foton på gamla släktingar och händelser med speciell historia bakom.  Det är en plottrig vägg men väldigt trevlig att stå och titta på. Vi har enormt mycket skor, eller min fru har, hon är en riktig skofantast. Sen har vi lite Star Wars- touch här och var. Vi har också en enormt stor klocka som jag köpte en gång när min fru köpte en byrå som jag tyckte var ful. Så då hängde jag klockan ovanför så folk kan titta på den i stället. 

Per Andersson och Malin Carlsson med sönerna Ture och Lage.

Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ

 

Är du inredningsintresserad?

– Lagom skulle jag säga, men inte så att jag läser inredningstidningar. Men när jag kommer i gång vill jag gärna handlar i antikvariat eller möbelaffärer. Jag måste få feeling för det jag ska köpa och jag vill gärna hitta något görbra direkt. Men oftast blir det något praktiskt. 

Vem gör vad hemma hos er?

– Min fru gillar att gå på auktioner och loppisar och köper roliga saker som vi klär hemmet med. Jag är väl den verkställande personen då. Och så går jag loss på att klippa buskar, lite då och då. 

I Paris köpte jag en minidocka på Biff Tannen från filmen ”Tillbaka till Framtiden”. Jag känner ingen annan som har den dockan så jag slog till.

Foto: Privat

Har du hemmakontor?

– Nej, jag sitter lite spritt hemma, oftast vid köksbordet, då har jag fin utsikt över trädgården. Jag tränar på roller lite vart som helst. Mycket är att gå runt. Jag lommar runt i trädgården flera varv och pratar och gestikulerar.

Vad är det bästa med att bo i radhus?

– Det bästa är att vi har haft tur och har väldigt trevliga grannar. Vi grillar ihop och dricker vin emellanåt. Grannarna sköter sig fint, de får pluspoäng. Och så tycker jag om att ha en, inte alltför stor, trädgård. Jag tycker det är mysigt att det är lite lummigt omkring en. 

”Vår grill är insprängd i berget och den unika skorstenen är en liten favorit.” säger Per Andersson.

Foto: Privat

Vilket är ditt sämsta köp?

– En ungefär sju nummer för liten kostym. Vi skulle på bröllop och jag hade jättebråttom och stressköpte en alldeles för dyr och för liten kostym. Jag såg enormt tjock ut i den. 

LÄS MER: Christina Schollin lever drömlivet på spanska solkusten

Samlar du på någonting?

– Jag gillar punsch så jag samlar på olika sorter. Punsch är min last i livet.  Sen tycker jag om gitarrer och har några stycken som jag spelar på ibland. Jag tycker mycket om formen på gitarrer. 

Vad skulle du aldrig köpa?

– En bidé som man tvättar röven i, skulle jag aldrig köpa. Men vem vet, det kanske blir helt rätt en dag.

Ditt roligaste köpminne?

– När jag var sjuk och febrig och skulle hämta ett köksbord jag hade köpt på Blocket. När jag skulle baxa ut köksbordet - och ingen hjälpte till- så ropade mannen efter sina tonårstjejer som ställde sig och började filma mig, när jag slet med det där bordet.  Det sista jag hör innan de stänger dörren är: ” Han var inte alls lika rolig i verkligheten”. 

När Malin köpte en byrå som Per tyckte var ful köpte han en stor klocka för att ta blickarna från möbeln.

Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT

LÄS MER: Anna Lindmarker älskar att göra om i 20-talsvillan