Katia Mosally. Foto: Magnus Ragnvid

Katia Mosally från ”Idol” om sitt hem i Los Angeles: ”Som en oas”

I sommar har Katia Mosally njutit på balkongen och badat i poolen vid sin mysiga lägenhet mitt i Los Angeles. Snart är det slut på lugnet. Den 22 augusti är hon tillbaka igen som en av jurymedlemmarna i ”Idol”.

Åsa Görnerup

Du hyr en lägenhet i Los Angeles. Hur bor du där?

– Mysigt! Just nu har jag tagit med mitt morgonkaffe ut på balkongen. Jag ligger med fötterna på två stora runda kuddar på min nyköpta balkongmöbel och kollar upp i himlen, och på en kolibri.

– Lägenheten ligger i ett lägenhetskomplex mitt i centrala LA. Här finns en saltvattenpool, jacuzzi och bastu. Det är lite som en oas, och här bor många svenska studenter. 

Katia Mosally

Ålder: 35 år.

Bor: Lägenhet i centrala Los Angeles.

Familj: Mamma, pappa, lillebror, syster och systers man.

Gör: Jurymedlem i ”Idol”. Jobbar som international marketing director. Har arbetat med artister som Billie Eilish, Ariana Grande, Shawn Mendes. Utbildad jurist. Har studerat rättsmedicin, kriminologi och rättspsykologi.

Aktuell: ”Idol”, säsongspremiär 22 augusti på TV4.

Instagram: @katiamosally

Programledarna Anis Don Demina och Pär Lernström med jurymedlemmarna Kishti Tomita, Alexander Kronlund, Katia Mosally, Anders Bagge. Foto: Magnus Ragnvid / TV4
I sommar njuter Katia Mosally av att ta det lugnt, bada, läsa vid poolen och gå på hajk med lillebror som är på besök i LA. Foto: Privat
Lägenhetskomplexet har en gemensam pool. Katia Mosally uppskattar det sköna klimatet i Los Angeles. Foto: Privat

Vad har du för framtidsplaner för ditt boende?

– Jag har bott här i nästan fem år, och måste snart bestämma mig om jag vill vara kvar eller inte. Köper man hus då? Vet inte. Jag vill testa New York, men London är min favoritstad på planeten. Magkänslan säger halva tiden London, halva LA. 

– Jag älskar solen här. När jag gjorde ”Idol” första gången hade jag glömt bort vinterdepressionsgrejen. Två saker förde mig till LA: Vädret och jobbmöjligheterna. 

Hur skulle du beskriva din lägenhet?

– Den är på 74 kvadrat. Man märker att det är ett musikhem. Ovanför öppna spisen har jag en liten ukulele och en tavla från Capital record. Vid tv:n står ett MTV-pris och massor av vinylskivor. 

– Jag har också en massa bilder på familj och vänner, som är långt bort. Just nu är min lillebror på besök i två månader. Vi går och tränar, äter nyttigt och hajkar. 

Vad har du för inredningsstil?

– Det är ljusa färger. Beige fluffiga kuddar, fluffig matta och vitt matbord med ljusgrå stolar. Vid soffan har jag ett ”coffeetable” i fyra träslag, ljust vitt, beige, ljusbrunt, mörkt. Jag la ut en annons och köpte det i andra hand av någon som skulle flytta downtown. Ifall jag flyttar kan jag sälja allt, men det vackra kaffebordet vill jag behålla. 

– Sedan har jag en massa böcker. Jag älskar Harry Potter, precis som Kishti, och har tre hyllor. När jag läser i sängen eller vid poolen försvinner jag in i en annan värld. 

Vardagsrummet är mysigast, tycker Katia. Här gillar hon att ligga på den fluffiga mattan på golvet och stretcha. Hon tycker också om att titta på Netflix och sin lilla eldstad. Foto: Privat
Katia Mosally har många mobilbilder på sina nära och kära, som befinner sig långt borta. Foto: Privat
Livet på en pinne. Morgonkaffe på balkongen, ny skön utemöbel och en trave böcker. Förutom Harry Potter, har Katia Mosally allt från en bok om rättspsykologi och George Orwells ”1984” till Charles Dickens i sina bokhyllor. Foto: Privat

Katia Mosallys bästa hemmatips:

”Titta inte bara på prislappen. Saken måste kännas som en del av ditt hem. Jag reser mycket och då är hemmet ens trygga punkt. Här finns min säng, mina kuddar, konstiga tavlor, bilder på min familj och stora koppar som jag dricker kaffe ur. Med det kommer ett slags trygghet.”

Hur förbereder du dig för ”Idol” i LA?

– Jag har förberett mig i tio år, när jag jobbat och slitit under min karriär. Min kompetens kommer av att jag jobbat hårt.

Vad är ditt bästa köp?

– Förutom mitt ”coffeetable”, är det mina stora, fyrkantiga, fluffiga myskuddar. Jag har tvättat dem många gånger, så de är inte lika fluffiga längre. 

Vad är viktigast för dig med ditt hem?

– Jag är pedant och gillar när det är rent. Det får inte vara för mycket saker. Jag är uppvuxen i ett syrianskt hem, där man sparar saker man kan behöva. Hemma har jag en bra-att-ha-låda, där man hittar allt från batterier, till superlim, säkerhetsnålar och mobilskydd till dykning på Hawaii. Medicinlådan är också viktig. Jag är orolig och har lite ångest, och allt förvärras när det är rörigt omkring mig. Att ha rent är A och O för att jag ska må bra. 

Se även: