Karin Laserow: ”Min utsikt är den bästa man kan få”

Karin Laserow tycker att man ska trivas som bäst när man är hemma. ”Köp saker du tycker om. Var inte rädd att inreda precis som du vill ha det. Det kommer vara rätt för dig och din nära omgivning.”

1 av 2: Karin Laserow tycker att man ska trivas som bäst när man är hemma. ”Köp saker du tycker om. Var inte rädd att inreda precis som du vill ha det. Det kommer vara rätt för dig och din nära omgivning.”

Karin Laserow slog igenom i ”Bytt är bytt” på TV4.

Foto: Anne Lichtenstein/TV4

2 av 2: Karin Laserow slog igenom i ”Bytt är bytt” på TV4.

Karin Laserow känner de flesta igen från tv-programmet ”Bytt är bytt”. Hennes gård är som ett stilleben. Vacker och vilsam. Varje morgon dricker antikhandlaren och tv-personligheten sitt morgonkaffe med världens vackraste utsikt över den skånska myllan.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Hur bor du?

– Jag bor på en gård mitt i den skånska myllan med utsikt över fält. Varje dag stiger jag upp och tycker att mitt morgonkaffe och min utsikt är det bästa man kan få. Gården ligger sex kilometer nordväst om Sjöbo. Det tar 45 minuter till Malmö, en timme till Köpenhamn. Den kringbyggda gården är på 250 kvadratmeter, alltihop är på 700 kvadrat. Den är byggd i skiftet mellan 1800- och 1900-talet, men vissa delar är äldre. Mangårdsbyggnaden är i söderläge och det är likvärdiga tegeltak på alla byggnader, stall och lada. Jag har min antikvitetshandel och Kaj, som är sjukgymnast, har sin praktik här. Det kräver sin disciplin, för jag kan ta mig till kontoret i pyjamas mitt i natten.

Karin Laserow

Ålder: 69.

Bor: Kringbyggd gård nordväst om Sjöbo.

Familj: Maken Kaj Laserow, 80, sjuk­gymnast. Dotter Liza Berglund Laserow, 38. Bonusbarn på 56 och 52.

Gör: Antikhandlare och tv-personlighet.

Aktuell: ”Bytt är bytt” på TV4..

Hur hittade du till gården?

– Det började med ett torp i när­heten som vi köpte för ringa pengar för 19 år sedan. Huset var med i ett antal inredningsreportage. Min mamma är uppvuxen ett stenkast härifrån och jag lekte på gården som liten tös. Jag flaggade för söndagsbonden att vi var intresserade av gården och för ett 15-tal år sedan blev vi erbjudna att köpa den.

Foto: Privat

”Jag tycker om att ha komfortzoner i mitt hem, där jag sitter bra och har vackra ting omkring mig.”

Hur skulle du beskriva din stil?

– Jag älskar ju antikviteter och inredning, men jag är ingen ruin­romantiker. Visst, alla möbler ska vara så mycket original som möjligt, men det måste vara praktiskt. Man kan inte sitta på en stol som har en grop mitt i. Mitt leverne här är väldigt modernt, fast med gammal touch.

LÄS MER: Agneta Sjödin visar upp nya drömlägenheten 

Vad är ditt bästa köp?

– Jag har ett par kandelabrar och när man tänder tio ljus samtidigt i skymningen är det magiskt. Det är en bra grundplåt för att ha trevligt ihop med familj och vänner.

Vad är viktigast för dig med ditt hem?

– I hemmet ska man trivas som bäst. Där ska det finnas plats för avslappning, glädje och kreativitet. Hemmet ska fylla alla sinnen. Det ska vara måltider, härliga konversationer, musik och doft av mat. Där ska det kännas gott att leva. När folk kommer hem till oss ska de känna att här bor Karin och Kaj.

Foto: Privat

”Köp något gammalt, det ger spänning i inredningen.”

Vilken lyx unnar du dig till hemmet?

– Att äta god mat, men jag är ingen salladstant. Jag älskar en god hönssoppa med härligt, hembakat bröd. För mig är mysstunderna lyx.

Vad gillar du mest med din inredning?

– Att nutid möter dåtid. Då skapar man en framtid. Men man ska visa att man befinner sig i nutid. Det får inte vara för mycket som stör ögat. Det ska vara som ett stilleben. Vilsamt och ha en lugn balans, samtidigt som man blir stimulerad.

Foto: CHRISTER WAHLGREN

Karin Laserow och maken Kaj i vardagsrummet vid ett hemma hos-reportage 2015.

Foto: CHRISTER WAHLGREN

Paret Laserow i köket vid ett hemma hos-reportage 2015.

HÄR får du se ännu mer av Karin Laserows hem! 

LÄS MER: Gunilla Persson: ”Det känns som om jag är i paradiset” 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande