1 AV 6
Börje Salmings villa kostade först 28 miljoner. Den sänktes till slut till 23,9 miljoner.
Foto: Behrer & Partners
2 AV 6
Här är Laila Bagge Wahgren och Niclas Wahlgrens hus som såldes med utgångspriset 13 900 000 kronor.
Foto: TV4
3 AV 6
Vardagsrummet i Ebba von Sydows lägenhet som såldes i höstas.
Foto: Fredrik Rydholm, Fisheye
4 AV 6
Ljust och ombonat i vardagsrummet hemma hos Ringo Starr.
5 AV 6
Leaonardo Di Caprios strandhus, vem skulle inte vilja bo här?
Foto: Arete Estates
6 AV 6
Utsikten från Jake Gyllenhaals vardagsrum kan man inte klaga på.

Kändishem som fick nya ägare under 2014

Hemnet visade inte bara upp vanliga hem 2014. Här fanns också en hel del kändishem.

Här är några av kändisarna som köpte och sålde nya hem under året som gick – både svenska och utländska kändisar.

Kolla in hur deras hem i bildspelet ovan!

Laila Bagge Wahlgren och Niclas Wahlgren valde att gå skilda vägar efter fyra års äktenskap. Strax efter att nyheten kom ut i november fanns också deras nybyggda hus till försäljning på Hemnet. Lyxvillan på Lidingö hade ett utgångspris på 13 900 000 kronor och hade byggts för paret. Här är huset som Laila och Niclas sålde.

 

 

Äntligen fick Börje Salming sin lyxvilla i Stockholms skärgård såld. Huset hade legat ute till försäljning i ungefär ett år och priset fick sänkas drygt fyra miljoner. Till slut fick hockeylegenden äntligen villan såld. "Köparen fick sig ett riktigt fint ställe", sa mäklaren Niclas Behrer till Expressen. Kolla in huset här.

 

Minecraft-skaparen Markus "Notch" Persson har köpt ny lyxlya. Han slog Jay-Z och Beyoncé i budgivningen om ett lyxhus i Beverly Hills. 70 miljoner dollar gick huset för, enligt Curbed Los Angeles, och då ingick både godisrum, barer och biograf. Så här ska Markus Persson bo.

 

Den gamle Beatles-medlemmen Ringo Starr säljer sin egendom i England för att byta hemlandet mot ett betydligt soligare Kalifornien. Det enorma stället med en huvudbyggnad på 1 700 kvadratmeter har ett hemligt pris. Det enda mäklaren vill avslöja är att det ligger på mellan 160 och 220 miljoner kronor. Förutom huvudbyggnaden består egendomen även av ett par mindre hus, ett ridhus, en ridbana, inbyggd pool med spa och en vacker park. Här kan du se lyxiga huset.

 

Inredaren Isabelle McAllister valde att sälja sin fina lägenhet på Södermalm i Stockholm. Men familjen skulle inte flytta långt – de blev till och med kvar i samma kvarter. "Det finns knappt en millimeter av lyan som inte är fotad eller använd i något jobb", sa inredaren till Expressen då. Se inredarens lya här.

 

Mel Gibson säljer sitt lyxparadis i Costa Rica. Privat bostad, gästvillor, pool, kort promenad till en vit sandstran framför ett turkosblått hav. Och massor av tystnad. Allt för priset 234 miljoner kronor. Se paradiset här.

 

Ebba von Sydow valde att sälja sin vackra sekelskifteslägenhet på Östermalm i Stockholm där hon bott i fyra år. Sex rum och kök på 218 kvadratmeter hade ett utgångspris på nästan 16 miljoner kronor i september. "Det känns lite vemodigt att lämna lägenheten", sa hon till Expressen då. Kolla in hennes lägenhet här.

 

Özz Nüjen valde att sälja sin lägenhet på Kungsholmen i Stockholm eftersom han ändå är på turné hela tiden. Så twittrade han i alla fall. Lägenheten var en sekelskifteslya på två och ett halvt rum som enligt mäklaren lätt går att förvandla till en trea. Se lägenheten här.

 

Skådespelaren Jake Gyllenhaal säljer sin bungalow på Hollywoods kullar. 25 miljoner kronor kostar den. Hemmet är en ungkarlsvilla som tagen ur ett avsnitt av "Mad Men". Se huset här.

 

Leonardo Di Caprio sålde sitt vackra strandhus i Malibu. Köparen fick ett fantastiskt hus med havsutsikt, sju sovrum och sex badrum. Priset hamnade till slut på 112 miljoner kronor – ungefär 38 miljoner mindre änv ad skådespelaren från början begärt. Se strandhuset här.

 

Läs mer:

Titta in i massor av kändishem!