Pierre Leander, Martina Haag och Camilla Läckberg är några av kändisarna som sålt sina hem i år. Foto: Per Norberg / JOHAN JEPPSSON/IBL / IBL BILDBYRÅ

Kändisarna som sålt sina läckra hem 2020

Kändisarna som sålt sina hem 2020 är många.

Swimmingpooler, orangeri, spa, bladguld, rosa-chock, slott, herrgård, lejonstatyer, medelhavskänsla och en lyxvilla med konstgjord sjö (som fortfarande är till salu!) – inget hem är den andres lik.

Här bjuder vi på 13 svenska kändisars lyxiga villor, lägenheter och sommarställen som lagts ut till försäljning i år – frossa i lyx och personliga detaljer.

1. Camilla Läckberg sålde sommarhuset för 25 miljoner

Camilla Läckberg sålde sommarstället i Norrtälje. Foto: Residence Christie's / IBL BILDBYRÅ

Deckardrottningen Camilla Läckberg, 45, sålde sitt sommarställe som hon kallat sitt paradis på jorden – ett sekelskifteshus i Roslagen norr om Stockholm, med pool, gästhus, båthus och egen sandstrand. 

På Instagram skrev författaren att det var många roliga och spännande saker på gång i familjens liv. Försäljningen av sommarstället var en del i de nya framtidsplanerna med maken Simon Sköld. 

Och försäljningen gick undan. Bara några dagar efter att annonsen lades ut var huset sålt och författaren hade redan slagit till på ett nytt lantställe – ett renoveringsobjekt för 25 miljoner kronor i söder om Stockholm.

Sommarhuset hon lämnade ligger i Spillersboda i Norrtälje kommun och den pampiga huvudbyggnaden är byggd 1916. Huset på totalt 249 kvadratmeter karaktäriseras av tidsenlig inredning såsom spröjsade fönster, spegeldörrar, pärlspont, bröstpanel, platsbyggda skåp och sittbänkar i ljusa nyanser. 

Tomten är närmare 5 500 kvadratmeter stor och priset låg på 25 miljoner kronor. 

När Camilla Läckberg köpte sommarhuset för tio år sedan ska hon ha betalat 14 miljoner kronor. Nu sålde hon det för 25 miljoner kronor. Foto: Residence Christie's
Platsbyggt kök i ljusgrön nyans och stora glasdörrar med utsikt över poolen och sjön. Foto: Residence Christie's

SE MER AV HUSET HÄR! 

2. Martina Haag sålde villan i Bromma

Martina Haag sålde villan i Bromma. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM / Eklund Stockholm New York

Skådespelerskan och författaren Martina Haag, 56, bestämde sig för att sälja den vackra villan och flytta till en lägenhet. I huset som ligger i Nockeby, Bromma, utanför Stockholms innerstad, bodde hon tidigare tillsammans med exmaken Erik Haag och deras fyra barn. 

Villan från 1930 inger en medelhavskänsla med bland annat sin stenlagda altan, smidesgrindar och lejonstatyer. Trädgården på 758 kvadratmeter med såväl träd som buskar är insynsskyddad och här finns pool med soldäck och flera loungehäng. 

– Jag är stolt över att få uppdraget. Att lämna det underbara livet i Bromma med prunkade trädgård, lemonad på den italienska pationen och oförglömliga poolpartyn med alla vänner är nog inte det enklaste, sa mäklaren Niklas Berntzon på ESNY, när villan lades ut till försäljning i maj. 

Huset har fyra plan, mycket sociala ytor, stora fönster, vackra trägolv, många sovrum, stort kök, flera badrum, öppna spisar, flera balkonger, terrass och mycket förvaringsmöjligheter. Allt som allt är det nio rum och kök på 310 kvadratmeter och en biarea om 133 kvadratmeter. 

Utgångspriset låg på 22 950 000 kronor.

Villan från 1930 inger en medelhavskänsla och priset var 22 950 000 kronor. Foto: Eklund Stockholm New York
Badrum i marmor och med mässingsdetaljer. Foto: Eklund Stockholm New York

SE MER AV VILLAN HÄR!

3. ”Soldoktorn” säljer villan – blir sambo med Lotta Engberg

Mikael Sandström Foto: KARIN TÖRNBLOM/IBL / Bjurfors Västerås/MG-Foto

Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 62, och kärleken Lotta Engberg, 57, planerar att bli sambor. Nu säljer han huset i Hallstahammar. Ett ”alphus” med pool – i vardagsrummet. Huset kom ut till försäljning i november, med ett pris på 5 795 000 kronor, men har fortfarande inte blivit sålt.

Huset är byggt 1976 och har sex rum fördelat på 369 kvadratmeter. Mikael Sandström hittade villan på Hemnet för tio år sedan och enligt Booli betalade han då 3,8 miljoner kronor. Trots att det låg åtta mil från jobbet i Lindesberg var han såld.

– Det var så speciellt att jag slog till. Jag kände lugnet. Det var en urtråkig mexitegelvilla från 60-talet som byggts ut med 200 kvadratmeter lyx. Inne i huset stod träd från ett gammalt naturreservat under takbjälkarna. Över öppna spisen satt skiffer från Härjedalen. Även om det äldre paret tagit ut i svängarna hade de missat guldkornen. Huset hade två avdelningar där undervåningen var som ett uterum. Nu är det vardagsrum med pool. Glasdörrarna med socklar har ersatts med skjutdörrar. Med små medel har jag fått det exceptionellt, har han tidigare berättat för LEVA&BO.

Soldoktorns hem sticker definitivt ut på Hemnet – kolla själv.

Temat i tv-doktorns villa är återhämtning. Bland annat är halva undervåningen ett kombinerat pool- och vardagsrum. Foto: Bjurfors Västerås/MG-Foto
Från loungen i vardagsrummet kommer man in i köket. Foto: Bjurfors Västerås/MG-Foto

SE HELA SOLDOKTORNS HUS HÄR!

4. Modeikonen Nathalie Schuterman sålde sin lyxiga ”Solsidan”-våning

Modeikonen och boutiqeägarinnan Nathalie Schuterman, här tillsammans med dottern Chloé, sålde våningen på Östermalm. Foto: Expressen / Johan Nilson, Lagerlings

Modeikonen Nathalie Schuterman, 54, är ägare till den mest kända och exklusiva designboutiqen i hela Sverige, samt har ett eget klädmärke. Förutom att många med mycket pengar, kända som okända, handlar här (även internationella storstjärnor), har vi ofta sett den i tv-serien ”Solsidan”, TV4, då rollfiguren Mickan är en stadig kund. 

Enligt mäklaren är det inte ofta bostäder av den här kalibern kommer ut på marknaden. Fyrarummaren på 185 kvadratmeter ligger på en av Stockholms finaste adresser, även kallad ”Karlaplans solsida” och huset beskrivs ofta som det vackraste på Karlaplan. 

Lägenheten har stora och öppna sällskapsytor, en hall med öppen spis, en sovrumssvit med dressingroom och badrum. Köket är platsbyggt och har en avskild del för matlagning bredvid den separata matsalsdelen. Utöver det ett vardagsrum med öppen spis och salong. Längs med hela lägenheten finns också en terrass med utsikt mot Karlaplan.

Vad priset för den pampiga våningen låg på var dock inget mäklaren ville avslöja.

– Högt läge i ett av de bästa husen på Karlaplan med terrasser brukar ligga på höga kvadratmeterpriser i nivå med de allra bästa våningarna på Narvavägen och Strandvägen, sa mäklaren Richard Lagerling på Lagerlings Östermalm, till LEVA&BO när de gick ut med annonsen i april

Ett lite annorlunda, fristående kök. Foto: Johan Nilson, Lagerlings
Master bedroom skulle lätt rymma två dubbelsängar. Foto: Johan Nilson, Lagerlings

SE MER AV VÅNINGEN HÄR!

5. Dansaren Tobias Karlsson sålde fina lägenheten

Tobias Karlsson, mest känd från ”Let's Dance”, sålde sin älskade tvåtummare. Foto: Johan Alfredsson, bostadsfotograf.com / KARIN TÖRNBLOM/TT NYHETSBYRÅN

I höstas kom Tobias Karlssons lägenhet ut till försäljning. En fin sekelskifteslägenhet med två rum, en lägenhet som han tidigare kallat sin drömbostad. Och han berättade för LEVA&BO att det kändes vemodigt att sälja. Men lägenheten såldes snabbt – och Tobias kunde börja sitt nya liv i Hagastaden, dit han ville flytta eftersom vännerna lämnat Södermalm och flyttat dit.

Första gången Tobias Karlsson såg den stora tvårummaren på Söder tänkte han ”där ska jag bo” – och så blev det. Men efter fem och ett halvt år blev det alltså dags att flytta till ett nytt område, Hagastaden.

– Det har varit mina fem bästa år i livet och mycket på grund av den trygghet detta magiska boende gett mig. Värme, kärlek och vänskap har flödat här. Det är lite vemodigt att lämna, men nu är det någon annans tur att vara lycklig här, sa Tobias Karlsson till LEVA&BO.

Lägenheten var en stor tvåa på 70 kvadratmeter och enligt mäklaren är det inte ofta det kommer ut tvårumslägenheter i den storleken. Och visst är den otroligt fin – att Tobias Karlsson en gång föll för den är inte konstigt. De stora fönstren har djupa fönsternischer, här finns också charmigt trägolv, höga golvsocklar och speglade pardörrar. Utgångspriset var 5 295 000 kronor.

Vardagsrummet har plats för både soffa och matbord. Foto: Johan Alfredsson, bostadsfotograf.com
Sovrummet har mycket plats. Foto: Johan Alfredsson, bostadsfotograf.com

TITTA IN I LÄGENHETEN HÄR!

6. Barnen sålde pappa Arne Weises sommarpärla på Blidö

Tv-profilen Arne Weise, här tillsammans med sonen Andreas Weise, gick bort 2019 och barnen bestämde sig för att sälja sommarhuset de fick ärva på Blidö. Foto: CHARLES HAMMARSTEN / IBL / Fisheye foto

Den 25 september 2019 gick Arne Weise, en av Sveriges mest kända tv-profiler, bort – 89 år gammal. Hans fem barn, bland annat artisten Andreas Weise, 33, fick ärva fritidshuset på Blidö – en populär skärgårdspärla i Roslagen, norr om Stockholm. 

I april bestämde sig arvingarna för att lägga ut sommarstället som byggdes 1985 till försäljning. Huset på tre plan är fördelat på fyra rum, varav tre sovrum, och kök. Boytan räknas till 70 kvadratmeter men med en biarea på 117 kvadratmeter.

Stugan har två altaner och en balkong med utsikt över Svartlögafjärden och trädgården på 1 165 kvadratmeter. Den är plan och ljus och består till största delen av gräsmattor och har ”badrocksavstånd” till vattnet enligt mäklaren.

Utgångspriset låg på 2 975 000 kronor. 

Köket har gott om förvaring och arbetsytor. Rakt fram skymtar vardagsrummet. Vid köket finns en utgång till en liten altan i västläge. Foto: Fisheye foto
Braskaminen i vardagsrummet är både fin och bra att ha när det är lite kallare. Foto: Fisheye Foto

SE MER AV HUSET HÄR! 

7. Tv-kocken Jessica Frej sålde sin megarosa lägenhet

Jessica Frej sålde sin tvårummare i Nacka utanför Stockholm för drygt 2 miljoner kronor. Foto: Instagram @jessicafrej / Erik Olsson Fastighetsförmedling

Jessica Frej, 31, är tv-kocken som startade karriären i ”Sveriges mästerkock”, TV4, som 21-åring. Efter det har hon lagat mat i TV4:s ”Mitt kök” och är numera ständig gäst i ”Nyhetsmorgon” på samma kanal. 

Tillsammans med sambon Christian köpte hon en 50-talsvilla på Lidingö och sålde därför sin sin omskrivna rosa lägenhet i Nacka utanför Stockholm i början av året.

”Privat har jag renoverat klart min lägenhet för att sen bli överraskad med drömhuset och renoverat även det, flyttat in lagom till jul och ligger nu på soffan och njuter av var jag hamnat”, skrev hon på Instagram strax före årsskiftet. 

Lägenheten i Nacka är en tvåa på 48 kvadratmeter som nästan kan liknas vid ett litet radhus. Renoverad och modern och med en stor uteplats. I anslutning till sovrummet finns en walk-in closet.

Priset för den som ville ta över tv-kockens fina lägenhet? 2 195 000 kronor.

Mycket i Jessica Frejs gamla lägenhet gick i rosa. Man skulle nog utan att överdriva kunna säga att det är hennes favoritfärg... Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling
Köksluckorna var turkosa när hon flyttade in, men hon lackerade om några av dem till rosa när hon flyttade in. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

SE MER AV LÄGENHETEN HÄR! 

8. Influencern Margaux Dietz letade efter något lyxigare

Drygt 10 miljoner villeMargauz Dietz ha för sin våning. Foto: Henrik Nero / KARIN TÖRNBLOM/IBL

En pampig lägenhet med tydliga spår från sekelskiftet. Här är det högt till tak, det är vackra golvsocklar och spröjsade pardörrar med flott valvram. Dessutom möts man av en öppen spis så fort man stiger in i lägenheten och den möblerbara tamburen. Samtidigt är lägenheten rejält moderniserad med trendiga och exklusiva materialval. Ja, influencern Margaux Dietzs lägenhet var minst sagt fin. Men hon var ute efter något mer exklusivt till sig och sonen Arnold. Även om hon tidigare varit inne på att köpa hus i Saltsjöbaden, var det vid lägenhetsförsäljningen något mindre hon var ute efter – men var, ja, det var fortfarande oklart.

Men Margaux trivdes väldigt bra i lägenheten, som är en sekelskiftesfyra på 119 kvadratmeter. Hon renoverade den ordentligt och efter renoveringen beskrev hon sovrummet som en hotellsvit. Här är det mjuk heltäckningsmatta på golvet och under renoveringen såg hon till att sovrummet även fick en walk in-closet, en arbetshörna och ett eget badrum med dubbelhandfat.

Och Margaux är inte rädd för färger. Väggarna i vardagsrummet som tidigare var målade i grått har hon målat om i rosa, och i köket är det en dovt pastellig grön färg.

– Lägenheten är väldigt färgstark med grönt kök och rosa vardagsrum, det är inte så vanligt. Den är väldigt annorlunda. Hon har en väldigt färgstark personlighet också, så lägenheten passar henne på något sätt, sa mäklaren Adam Farhoumand.

Lägenheten hade vackra dubbeldörrar med valvram. Foto: Henrik Nero
Kök med plats för många. Foto: Henrik Nero

HÄR KAN DU SE MER AV LÄGENHETEN!

9. Modellen Pierre Leander sålde nyrenoverad lyxvilla – igen

Kändismodellen och entreprenören Pierre Leander har förvandlat flera gamla hus på Lidingö till riktiga lyxvillor. Foto: Per Norberg / Michael Nilsson

Pierre Leander, 46, är mannen som de senaste åren har gjort en business i att köpa upp hus på bra lägen och sedan lyxrenovera dem. Det har blivit många sköna miljoner de senaste åren, och de flesta av objekten har legat på Lidingö i Stockholm. 

För lite mer än ett år sedan köpte han en ganska nedgången och sliten 40-talsvilla på Lidingö för 11 miljoner kronor. Efter renovering och förvandling till lyxhus med industriell touch lade han ut den till försäljning i mars för 19,9 miljoner kronor.

Det enda som är kvar förutom stommen är en trappa till övre plan samt den öppna spisen. Han har själv bott i huset sedan december och så har han gjort med alla hus han gjort om innan han sålt dem.

– Jag måste ju få njuta av det jag gjort. Och ett hus blir inte ett hem förrän du flyttar in i det. Min mamma säger att jag inte får sälja det här. Hon tycker att det är så hemtrevligt och det bästa jag byggt, berättade Pierre som är både entreprenör och modell. 

19,9 miljoner kronor som sagt fick den nya köparen punga ut med, om inte mer.

LÄS MER: Pierre Leander visar upp nya husprojektet: ”Vore trevligt att bygga bo ihop med någon” 

Trappan till övervåningen är, förutom stommen på huset, det enda som är kvar av den gamla 40-talsvillan. Här köket med köksö, allt i svart. Foto: Michael Nilsson
En tillbyggnad i glas som fungerar som matsal. Den är isolerad och kan användas året om. Ljusinsläppet är fantastiskt, enligt Pierre. Foto: Michael Nilsson

SE MER AV HUSET HÄR!

10. Influencern Alice Stenlöf sålde sin trendiga lägenhet

Lägenheten som influencern Alice Stenlöf och pojkvännen sålde låg i Enskede. Foto: PONTUS LUNDAHL/TT NYHETSBYRÅN / Erik Olsson Fastighetsförmedling

Influencern och ”Let's dance”-deltagaren Alice Stenlöf, 24, har sålt sin lägenhet som hon hade ihop med pojkvännen Philip Wong i Enskede i Stockholm. Lägenheten på 42 kvadratmeter varen etta från början men har renoverats och gjorts om till en 1,5-rumslägenhet.

Planlösningen i form av en trendig glasvägg gör att lägenheten får en separat sovdel från kök och vardagsrum. Det är paret själva som har renoverat lägenheten när de flyttade in för lite mer än två sedan. Men nu vill de ha större boende och därför la de ut lägenheten till försäljning på Hemnet i mars. 

Influencern Alice Stenlöf är framgångsrik på Instagram där hon har hundratusentals följare och hon driver även en omtyckt Youtube-kanal. Dessutom har hon haft en av Sveriges mest populära podcasts tillsammans med Bianca Ingrosso – ”Alice & Bianca – har du sagt A får du säga B”.

Priset på lägenheten var satt till 2 150 000 kronor. 

Det var en etta som de gjorde om till en 1,5-rummare. Med hjälp av en snygg glasvägg skapade paret en privat sovdel. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling
Lägenheten går i vitt och svart och är väldigt stilren. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

SE MER AV LÄGENHETEN HÄR! 

11. Kändismagikern John Houdi sålde sin 1700-talsgård 

Illusionisten, som han helst kallar sig själv, John Houdi, la ut sin och exfruns herrgårdsliknande hus till försäljning i juni. Foto: Emelie Larsson/Mikael Sjöberg

Magikern John Houdi, 55, lade ut sin och exfruns stora gård till försäljning i juni. Han och Jeanette hade flyttat dit, till anrika Hof gård, 2007 med sina två döttrar. Dessförinnan bodde de i en villa i Djursholm men föll för denna 1700-talsgård i Östervåla, fem mil norr om Uppsala.

Exparet skilde sig 2017 men Jeanette och döttrarna har bott kvar tills vidare. Nu, nästan tre år efter att de separerade, la de båda ut den herrgårdsliknande gården till försäljning på Hemnet. Fastigheten består av två stycken bostadshus och ligger på en kulle, mitt i hjärtat av samhället. 

Huvudbyggnaden från 1700-talet är på 300 kvadratmeter med tio rum och kök samt 60 kvadrat biyta. Där finns en väl tilltagen uteplats med pooldäck i insynsskyddat söderläge. Flygelbyggnaden är på 160 kvadratmeter och har sex rum och kök. Där har Jeanettes föräldrar bott.

Utöver det finns en carport med plats för minst tre bilar, en gammal smedja med kontorsbyggnad och en parkliknande tomt på hela 5 636 kvadratmeter med både bärbuskar och fruktträd. 

Pris? 5,2 miljoner ville de ha för alltihop.

I fastigheten ingår två stora hus, huvudbyggnaden på tio rum och kök har även swimmingpool med soldäck. Foto: Emelie Larsson
Vardagsrummet har en vacker öppen spis. Huvudbyggnaden är från 1700-talet. Foto: Emelie Larsson

SE MER AV HERRGÅRDS-HUSET HÄR! 

12. ”Paradise Hotel”- Marcelo sålde sin lägenhet

Marcelo Peña vann ”Paradise Hotel” 2019 och var en storfavorit bland tjejerna. Nu har han en sambo som heter Emilia. Foto: Petter Fällström/Nerointerior, Alicia Edelman Fastighetsförmedling, Patricia Recourt/Viafree

Paradise Hotel-Marcelo, 29, la ut sin älskade lägenhet på annons på Hemnet i april fastän han sa till LEVA&BO att han ”egentligen inte vill sälja den”. Bloggaren, modellen och mediaprofilens lägenhet låg högst upp i ett vackert hus i stadsdelen Vasastan, Stockholm.

Huset från 1929 ligger i ett attraktivt område som heter Atlasområdet, i hjärtat av Birkastan, även kallat för ”Lilla Paris”. Tvårummaren på 33,7 kvadratmeter är välplanerad och präglas av mycket ljusinsläpp och fina materialval. Den har också en enorm kungsbalkong med utsikt över den grönskande innergården.

Här finns både kök med diskmaskin, ett generöst sovrum med plats för dubbelsäng, rymligt vardagsrum med utgång till den stora balkongen samt badrum med tvättmaskin och goda förvaringsmöjligheter. Det bästa tycker Marcelo är den stora balkongen samt den fina och grönskande innergården där man kan ha mysiga grillkvällar.

Han och sambon Emilia, 20, hittade ganska direkt en annan lägenhet, i samma område, bara lite längre ned på gatan som han la bud på. En vindsvåning med etage.

Marcelos lägenhet hade ett utgångspris på 3 350 000 kronor.

Kungsbalkongen rymmer både stor soffa, grill och växter. Härifrån har man fin utsikt över den vackra och lummiga innergården. Foto: Petter Fällström/Nerointerior, Alicia Edelman Fastighetsförmedling
Ljust vardagsrum med fiskbensparkett och gråmålade väggar samt utgång till kungsbalkongen. Foto: Petter Fällström/Nerointerior, Alicia Edelman Fastighetsförmedling

SE MER AV LÄGENHETEN HÄR! 

13. Leif-Ivan sålde sitt spektakulära lyxhus i Tullinge

Leif-Ivan Karlsson har fått sänka priset på lyxvillan – från 49 miljoner till 43 miljoner. Här får du en. konstgjord sjö och inredning av bladguld. Foto: Anders Bjurström/Cornelia Nordström

Tredje gången gillt. Det har inte gått så bra för entreprenören Leif-Ivan Karlsson, 60, och hans fru Susanne, 55, att sälja sitt lyxhus i Tullinge. De har hållit på i nästan två års tid. Denna gång sänkte de dock priset rejält.

Villan är minst sagt spektakulär, 600 kvadratmeter fördelat på 22 rum med salong, matsal, vardagsrum, bibliotek, kontor, sovrum, fyra badrum och två spa-avdelningar, en inne och en ute. Kristallkronor hänger i alla rum, till och med kök och badrum. Även inredning och möbler är speciella, flertalet av möblerna är i äkta bladguld.

Villan ligger intill en konstgjord sjö med vattenfall på en klippa med utsikt över Mälaren, 15 minuter med båt från Stockholms innerstad. Leif-Ivan Karlsson själv kallar huset för Chateau Eagle Mountain, slottet på Örnberget. Eventuellt kunde delar av inredningen ingå i köpet.  

Förutom bostadshuset ingår fyra kringliggande fastigheter och 2,1 hektar mark som är tänkt att användas för nya byggprojekt. Bland annat finns det ritningar för att bygga bostäder i en bostadsrättsförening. Paret som bott där i 20 års tid delar nu sin tid mellan en buss i Sverige och boende i Florida.

För de fem fastigheterna var priset från början 49 miljoner, men efter två år utan att lyckas sälja den har de alltså tvingats sänka priset. Villan är fortfarande till salu och kan nu bli din för 43 miljoner kronor.  

En kunglig säng i ett av flera sovrum. Leif-Ivan Karlsson själv kallar huset för Chateau Eagle Mountain, slottet på Örnberget. Foto: Anders Bjurström
Möblerna består av äkta bladguld och kristallkronor finns i alla 22 rum, även kök och badrum. Foto: Anders Bjurström

SE MER AV HUSET HÄR! 

LÄS MER: Årets mest klickade hem – husen alla ville se 2020

LÄS MER: Carolina Gynning byggde om sommarstugan till en oas

LÄS MER: Så bor Ernst Kirchsteiger på 1600-talsgården: ”I väggarna sitter rester av tidigare liv”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!