Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 2
Det hade varit riktigt härligt att ligga på en sådan här stand istället för i Sverige i dessa tider.
Foto: Getty Images/iStockphoto
2 AV 2
Under kalla vintern drar Kjell Bergqvist till varmare breddgrader.
Foto: THOMAS ENGSTRÖM

Spana in kändisarnas lyxiga drömhus i solen

Att lämna kalla Sverige för varmare breddgrader är inget ovanligt bland våra svenska kändisar. Här får du ta del av deras paradis runtom i världen. 

Lovisa Dahlström

Pernilla Wahlgren – Livskvalitet i Marbella 

Pernilla Wahlgren ser sitt lyxiga sommarhus i Spanien som sitt andra hem. Drömhuset som hon kallar ”Villa Nilla” och ”Casa rosa” går helt i rosa och är minst sagt välutrustat. Förutom stor terrass och en fantastsikt utsikt över takåsar och hav finns dessutom öppen spis, gästrum och allt som kan tänkas behövas för att alla barnen och vänner ska få plats och trivas. 

https://www.instagram.com/p/Bg0fes6A6bF/?utm_source=ig_embed

 

LÄS MER: Pernilla Wahlgren visar upp sitt nya drömhem i Marbella  

Tilde de Paula – Sol på Mallis framför vintermörker 

Hårt arbete lönar sig. Åtminstone i programledaren Tilde de Paulas fall. Tillsammans med maken Thomas Eby har de valt att investerat i ett drömhus på soliga Mallorca i Spanien. 

– Vi har unnat oss den lyxen nu, säger hon till Expressen Nöje.

https://www.instagram.com/p/BV_yoS8hSf0/

LÄS MER: Tildes miljonklipp – nya lyxlivet i Spanien

Per Morberg  – Njuter i Karibien 

Är det någonstans Per Moberg och frun Inese mer än gärna tillbringar kalla vintermånaderna, så är det i gemensamma huset på Grenadinerna, Saint Vincent, i Karibien. Här har de tillsammans byggt ett hus dit de kan fly kylan och finna lugn och ro. 

https://www.instagram.com/p/BVZOS12jXA4/?utm_source=ig_web_copy_link

LÄS MER: Morbergs drömliv med hustrun – i paradiset

Christina Schollin – Lever drömlivet i Spanien 

Christina Schollin och maken Hans Wahlgren har det bra! Sedan 18 år har de rimligt nog valt att spendera halva året i sitt hus i den spanska lilla staden Nerja, en bit öster om Malaga, Spanien.

Här lever Christina det liv hon länge drömt om och har skapat ett hem där hon kan stressa av och bara njuta av värme och sol. Helt enkelt bara vara. 

– Det blev det precis så som jag drömde om, säger hon i en tidigare artikel till Leva & Bo.    

https://www.instagram.com/p/BqkImZ2BP_G/

 

LÄS MER: Christina Schollin lever drömlivet på spanska solkusten 

Carola Häggkvist – Väljer lyx i Sydafrika

Carola Häggkvist letade länge efter det perfekta huset i fiskebyn Hout Bay, strax utanför Kapstaden i Sydafrika. Intresset väcktes efter ett första besök i området 1994. 

Huset, som Carola har tillsammans med pojkvännen Jimmy Källqvist, är 218 kvadratmeter stort, har en tomt på 514 kvadratmeter inklusive garage med platser för två bilar. En perfekt tillflyktsort vintertid. 

https://www.instagram.com/p/BTL5Ps4Fnfi/?utm_source=ig_web_copy_link

 

https://www.instagram.com/p/BeXQeceFl4R/?utm_source=ig_web_copy_link

LÄS MER: Carolas lyxliv i Sydafrika – nu visar hon upp drömvillan

Kjell Bergqvist – Drar till Thailand 

Skådespelaren Kjell Bergqvist flyr sedan flera år vinterrusket tillsammans med familjen. Under halva året bor de i Thailand  där de äger ett hus i fiskebyn Huay Yang norr om Bangkok. Huset ligger precis vid vattnet, men Kjell hittar man säkrast i antingen poolen eller hängmattan!                        

Kjell med sin fru Karin och sonen Leo i hemmet i Thailand. Foto: THOMAS ENGSTRÖM

LÄS MER: Filmstjärnan Kjell Bergqvist visar upp privata bilderna från Huay Yang  

Carolina Gynning – Lever hippieliv på Ibiza

Carolina Gynning drömde länge om ett eget boende på ön Ibiza som hon tidigt föll för. Nu har drömmen blivit sann och egna boendet köpt. Lägenheten har bland annat en 70 kvadratmeterstor terrass som garanterat får många att snegla avundsjukt. På sin blogg skriver hon att förhoppningen är att stället ska bli som en "hippieoas" där hon och alla coola konstnärsvänner kan samlas. 

– Sluta aldrig drömma och ge aldrig upp. Till slut kommer du hitta ditt paradis. Jag har hittat mitt", skriver hon.

https://www.instagram.com/p/Bo2TDUahQVy/?utm_source=ig_web_copy_link

LÄS MER: Efter separationen – kika in i Carolina Gynnings nya häftiga hippiehus   

Hannah Graaf - Spanjorska på heltid

Marbella är uppenbarligen en plats som lockar fler. När mångsysslaren Hannah Graaf Karyd, 40, flyttade ner till spanska solkusten som familjen var inget som direkt panerats. Allt började med att familjen var på semester och av en slump fick höra att ett hus var till salu. Efter att de för skoj skull åkte för att titta på det gick allt väldigt snabbt. "Här ska vi bo" ska Hannah ha sagt till sin dåvarande man. 

Förra julen flyttade hon dit med familjen och bytte karriär, från programledare till fastighetsmäklare. Nu jobbar hon på Skandiamäklarna Nueva Andalucia och det ska enligt henne själv gå väldigt bra. 

Huruvida hon blir kvar i Spanien är oklart. I höstas bestämde sig nämligen Hannah Graaf Karyd och mannen Peter Karyd, 43, sig för att gå skiljda vägar, efter tio år som gifta.

Hon har köpt ett radhus i Sigtuna som hon ska renovera och på sin blogg skriver hon att ”snart är det vårt lilla hem, i alla fall på halvtid.” 

https://www.instagram.com/p/BicpRqgH3ZT/?utm_source=ig_web_copy_link

LÄS MER: Hannah Graafs ny liv i lyxiga Marbella  

Kungafamiljens lugna oas i Frankrike

Foto: Suvad Mrkonjic

Kungafamiljens semesterhus på Franska rivieran kallas Villa Mirage och ligger i västra utkanten av den lilla kuststaden Sainte Maxime. 

Kung Carl Gustaf ärvde strandhuset efter sin folkkäre farbror prins Bertil efter hans död 1997 och sedan dess har hela kungafamiljen njutit av den ljusgula villan med blå fönsterluckor som har en egen privat liten strand intill huset.

LÄS MER: Lennmor: Villa Mirage har en speciell plats i kungafamiljens hjärtan