1 av 2: När Johanna Lind Bagge flyttade in hos Anders Bagge var det långt ifrån ordning och reda, som Johanna vill ha det. Nu har hon ordnat upp huset till ett mysigt hem. Foto: Mikael Silkeberg
2 av 2: I pergolan i trädgården är det mysigt. Foto: Privat

Johanna Lind Bagge tog tag i kaoset – fixade mys i huset

Johanna Lind Bagge är ordning och struktur. Maken Anders Bagge är kaos. När hon flyttade till hans hus på 800 kvadrat påminde stället om en rondell med folk överallt. I dag har hon skapat ett harmoniskt paradis med en privat del och en del för verksamheten.

Hur bor du?

– Vi bor i ett stort hus på 800 kvadrat ute på Färingsö. Det är landet nära storstan. Vi bor i ett paradis nära skog, djur, natur. Framför den stora sjötomten ligger fjärden Långtarmen.

Hur var det att flytta hem till Anders Bagge?

– När jag flyttade hit var det som att bo i en rondell. Det var folk överallt, grejer och olika saker som hände hela tiden i hela huset. För mig är ett hem ett hem. Jag vill känna lugn och ladda batterierna. Så jag delade huset i två sektioner, ett för verksamheten och en privat del. Då Anders har adhd är det viktigt med ordning, struktur, balans och harmoni. Det behöver också hundarna.

Johanna Lind Bagge

Ålder: 48.

Familj: Maken Anders Bagge, 52, sonen Daniel, 20, fem svansbarn (hundar) och katten Smilla.

Bor: Gammalt utbyggt hus i tre plan på 800 kvadrat på Färingsö i Mälaren.

Gör: Hudvårdsguru inom skönhet och hälsobranschen. Entreprenör.

Aktuell: JLB-kollektionen. Egen kollektion med väskor, krämer, accessoarer. Sitter i juryn för Swedish Beauty Awards. Ständigt aktuell inom hud, skönhet och hälsa.

Johanna Lind Bagge i pergolan. Foto: Privat
Huset är på 800 kvadratmeter och numera är det två sektioner – en privat del och en för verksamheten. Foto: Privat

Hur skapade du ett hem på övervåningen?

– Förutom entré, har vi en groventré där man kan ställa skor och torka tassarna på våra fem hundar. I det stora köket har vi en köksö, som kan rotera. Vi tog bort köksbordet och gjorde en loungedel med två soffor, fåtöljer och puffar. Då kan jag laga mat medan Anders ligger i soffan. Sedan äter vi vid köksön eller långbordet i matsalen. En trappa upp är det privat, privat med sovrum, badrum och klädkammare.

Hur skulle du beskriva din stil?

– I ett vackert hem vågar man visa sin personlighet. Vågar färg, tapeter och svulstar till det. Vi trivs när det är varmt, ombonat och funktionellt med en personlig karaktär. Loungedelen har svarta lädersoffor. Matsalen är lite ljusare och sovrummen har jordiga toner. Jag gillar att slänga in något i inredningen som inte har där att göra. Vi har ett barskåp som ser ut som en raket i olika färger. Den är så konstig och ful att det blir rätt.

Köks- och loungedelen. Familjens fem hundar ska kunna vara med i möblerna. Foto: Privat
I matsalen har Johanna dukat med rutig duk och fina servetter. Foto: Privat

Hur går det till när du inreder?

– Jag inreder med ögat och går på känsla, balans och harmoni. Framför mig har jag en bild. Jag har med mig massor med grejer, jobbar med färgerna och ser var det landar.

Vilken lyx unnar du dig till hemmet?

– Lyx är att sätta sig i soffan med ett glas vin och se en bra film med hundarna runtomkring. Det enkla är det stora.

Hur har du fått ordning på Anders i hemmet?

– Det är inget problem längre. När det är ordning runtomkring finns det utrymme för lite kaos. Fyller man skåpen med nya glas och muggar är de borta efter två veckor. Anders dricker ofta ur två, tre glas som han tar med sig ut i trädgården. Där kan jag hitta hela köket. När han får idéer går pulsen upp, han blir varm och då åker kläderna av. När jag kommer hem kan det ligga tio klädhögar i huset. Han glömmer dem. Att ödsla kraft på det är ingen idé. I stället samlar jag ihop klädhögarna och lägger dem i tvättmaskinen. Jag har också tagit bort alla fina glas och favoritkoppar och stoppat undan dem i matsalen.

”I ett vackert hem vågar man visa sin personlighet. Vågar färg, tapeter och svulstar till det”, säger Johanna Lind Bagge. Foto: Privat

Nyfiken på att se mer av paret Bagges hem? Titta här!

LÄS MER: ”Soldoktorn” säljer villan – blir sambo med Lotta Engberg 

LÄS MER: Så bor Denise Rudberg i sin fina sekelskifteslägenhet 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!