1 av 2: Anders Bagge och Johanna Lind bagge gifte sig i somras. Foto: IBL
2 av 2: Nu är det stora tegelhuset Johanna Lind Bagge äger tillsammans med sin exman Djon Clausén till salu. Foto: Fastighetsbyrån

Johanna Lind Bagge säljer häftiga huset på Österlen

Nu säljer Johanna Lind Bagge det vackra gamla tegelhuset på Österlen där hon tillsammans med exmaken drivit inredningsbutik.
Huset är 120 gammalt och har tidigare använts som både stärkelsefabrik och kycklingfarm.

– Det är lite vemodigt då vi lagt ner mycket kärlek i det, men vi ser också att det kommer blomstra när det fylls med liv och rörelse.

I utkanten av vackra Österlen, strax utanför Ystad, ligger den här pampiga tegelfastigheten som nu är till salu. Säljare är före detta modellen och skönhetsgurun Johanna Lind Bagge och hennes exman inredaren Djon Clausén, som i runt 10 års tid här har drivit ”Kabusa design factory” – ett showroom och en butik där man kunnat hitta läcker och annorlunda inredning och design. 

– Det bästa med huset är karaktären. Det råa utseendet på utsidan gör att man väntar sig något helt annat när man kommer in. Det är en fastighet som överraskar och ger en underbar känsla, berättar Johanna.

Johanna och Djon skilde sig för några år sedan och strax efter inledde Johanna ett förhållande med låtskrivaren och Idol-profilen Anders Bagge. Paret, som gifte sig i somras, bor numera i en villa på Färingsö utanför Stockholm och har under hösten varit aktuella med realityshowen ”Cirkus Bagge”.

Nu säljer Johanna Lind bagge huset

Att den häftiga fastigheten på Österlen nu är till salu kommer därför knappast som en chock för någon. Mäklaren Emil Malmér berättar att det finns många spekulanter på huset med tankar om att använda det som allt från en konserthall till ett kontor.

– Det är en väldigt speciell fastighet. Jag skulle gissa att det blir någon form av konstutställning och kafé i det, säger han.

LÄS MER: Ellinor Bjurström från ”Unga mammor” visar upp drömhuset 

Huset ligger knappt två kilometer från havet. Foto: Fastighetsbyrån

 

Den gamla fabriken byggdes 1899. Foto: Fastighetsbyrån

 

Till fastigheten hör en drygt 8000 kvadratmeter stor tomt. Foto: Fastighetsbyrån

Blev Kabusa konsthall på 1990-talet

Byggnaden uppfördes 1899 som stärkelsefabrik, vilket den användes som i ungefär 50 år. 1945 ägde 89 av traktens potatisbönder tillsammans 186 andelar i fabriken och skickade dit sin potatis som resulterade i 25 säckar stärkelse varje dag. Under efterkrigstiden och en bit in på 60-talet hade man kycklinguppfödning här inne. Sedan glömdes byggnaden bort, förföll och förstördes kraftigt i en storm. Först på 90-talet fick huset nya ägare som gjorde en omfattande renovering och öppnade välkända ”Kabusa Konsthall”. 

Möjlighet till annorlunda boende på Österlen

Interiören på cirka 800 kvadrat består av öppna, ljus ytor med en iögonfallande trappa i vitt stål som leder mellan våningsplanen. På nedre plan finns en kafédel med ett fungerande restaurangkök. Övre plan är i dag butiksyta, men har tidigare använts som bostadsdel – vilket enligt mäklaren skulle kunna vara möjligt igen. Till huset hör en drygt 8000 kvadratmeter stor trädgård med damm och allé. Utgångspriset är 7 900 000 kronor.

– Den potentiella köparen är kanske någon som vill ha ett riktigt maffigt och annorlunda boende eller som vill skapa en oas av verksamhet mitt i hjärtat på Österlen, säger Johanna Lind Bagge.

LÄS MER: Tegelhuset från 1909 har fått behålla sin unika karaktär 

Fastigheten används i dag som showroom och butik. Foto: Fastighetsbyrån

 

Ytan är runt 800 kvadratmeter. Foto: Fastighetsbyrån

LÄS MER: Läckra 50-talsvillan från ”Husdrömmar” kan bli din. 

Ovanvåningen har tidigare använts som bostad. Foto: Fastighetsbyrån

 

Huset är varsamt renoverat med äldre detaljer kvar. Foto: Fastighetsbyrån

 

Den häftiga trappan med vita stålräcken. Foto: Fastighetsbyrån

LÄS MER: Wow, vilka hus! 12 spektakulära villor till salu just nu 

LÄS MER: Skådespelerskan Lia Boysen köper anrika huset i Visby 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday Rea - 70% rabatt på Leva & Bo! Se erbjudande