De gamla landslagskollegerna Marcus Allbäck och Jesper Blomqvist har bytt fotbollströjorna mot förkläden. Nu tävlar de tillsammans i ”Hela kändis-Sverige bakar 2021”. Foto: CECILIA MÖLLER/TV4

Jesper Blomqvist hittade tv-bänk och kärleken – på Blocket

Jesper Blomqvist trivs som fisken i vattnet i det natur- och sjönära huset på Lidingö. 

På ön driver den före detta fotbollsspelaren en pizzeria. Han har också tagit upp bakningen. Inför ”Hela kändis-Sverige bakar” har han tillbringat timmar framför degblandaren hemma i sitt kök. 

Du flyttade till nytt hus på Lidingö förra året. Hur bor du?

– Jag hade tur. Efter att ha bott centralt på Lidingö i snart tio år, hittade jag en villa ute i skogen. Det byggdes på 30-talet när det var sommarstugor här ute. Huset på cirka 200 kvadrat har byggts på och ut i omgångar. Det är inget fancy, utan ser ur som en faluröd stuga på landet.

– Det är ett naturnära område intill vattnet, golfbanan och Lidingöloppsspåret. Jag bor nära den kända Abborrbacken, som jag kan tjuvträna i, och det finns en liten fotbollsplan för sonen. Jag trivs som fisken i vattnet. Det är bara att ta på sig skorna och sticka ut i skogen.

Jesper Blomqvist

Ålder: 47 år.

Familj: Sonen Caspar, 9. Särbo med Erica, 44.

Bor: Natur- och sjönära 30-talsvilla på Lidingö utanför Stockholm.

Gör: Driver pizzerian 450 Gradi i Dalénum intill vattnet på Lidingö. Utbildar sig till sommelier. Före detta fotbollsproffs. 

Aktuell: Medverkar i ”Hela kändis-Sverige bakar” i TV4 och TV4 Play. Jesper Blomqvist tävlar i par med landslagskollegan Marcus Allbäck.

1 av 2: Bor naturnära. ”Det är inget fancy, utan ser ur som en faluröd stuga på landet”, säger Jesper Blomqvist. Foto: Privat
2 av 2: Här har han nära till vattnet, golfbanan och Lidingöloppsspåret. ”Jag trivs som fisken i vattnet. Det är bara att ta på sig skorna och sticka ut i skogen.” Foto: Privat

Du har också en pool?

– Det är första gången i mitt liv. Poolen är fantastisk för mig och sonen. Den kan vara full med barn. Eller så simmar jag i den efter att jag sköljt av mig i utomhusduschen efter träningen. 

Hur har du förberett dig för ”Hela kändis-Sverige bakar”?

– Jag tycker det är kul med matlagning och bakning. Det började med mormor och mamma och lite bullbak. Nu blir det någon tårta då och då. Inför ”Hela kändis-Sverige bakar” skulle jag in med några egna recept. Det blev några timmar i köket med degblandaren. Ska jag göra något vill jag göra det så bra jag kan. Mina provbakningar har inspiration från Västerbotten, där jag växte upp, och härliga Italien. 

Jesper Blomqvist startade sin pizzeria 450 Gradi, som också ligger på Lidingö, för sex år sedan. Foto: JÖRGEN HILDEBRANDT

Du driver också en pizzeria på Lidingö?

– Exakt. Jag står inte och bakar själv på 450 Gradi, men ett gäng superproffs har lärt mig lite hur degen funkar. Innan var fotbollen min stora passion och det gick nog tio år innan jag hittade till maten och drycken. Nu håller jag på att läsa till sommelier också. 

Hur skulle du beskriva din stil hemma?

– Stilen är klassisk med moderna inslag. Jag trivs så bra att jag blivit bekväm och inte märker att det finns en del att göra. Nu funderar jag på att ringa min kompis Arga snickaren-Anders. Då får jag kanske ett uppvaknande. Jag har en liten vattenläcka jag måste ta tag i.

– Jag har i alla fall fräschat upp köket och bytt bänkskivor till Ikeas låtsassten. De ser ut som svart marmor, men är lite lättare, lite billigare. 

– Luckorna i ek lät jag göra vita och piggade upp med nya handtag. 

En vinkällare är Jespers nästa hemmaprojekt. Nu står kartonger med vin på köksgolvet intill öppna spisen. Foto: Privat
Mest hänger familjen runt köksön i köket, som fått en lättare renovering. De nya bänkskivorna i ”låtsassten” är från Ikea. Foto: Privat
En pärla. Jesper Blomqvist är nördig med kaffe. Espressomaskinen med kvarn heter Rocket Espressa, ett märke från Milano. Foto: Privat

Vilket är ditt favoritrum?

– Köket är mysigt med en öppen spis och liten tv vid köksön. Nästa projekt är att bygga en vinkällare. Jag har börjat samla på mig viner, som står i kartonger på köksgolvet.

Kärleken Erica hittade du via Blocket?

– Vi träffades för sex, sju år sedan när jag köpte en fin vit tv-bänk av henne. Jag kände att det var en söt och trevlig tjej, men hade ingen aning om hon var upptagen. När vi sprang på varandra på pizzerian och Konsum stod vi och småpratade. Till slut bestämde vi oss för att ta en kaffe och på den vägen är det. 

https://www.instagram.com/p/CJvZWPUp-T5/?utm_source=ig_web_copy_link

Jesper Blomqvists bästa hemmatips:

”Jag tycker det är ganska lyxigt med tv i köket. Man kan slå på den på morgonen. När man diskar, städar och plockar undan kan man också se på tv. Det är en liten lyx och blir inte lika jobbigt att röja då.”

LÄS MER: Victoria Skoglund: ”Odlingslådorna är mitt mest lyckade trädgårdsprojekt” 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!