1 av 9: Isabelle McAllister renoverade nya lägenheten på Södermalm i Stockholm. Mycket färg och lite udda lösningar blev resultatet. Hela renoveringsarbetet kan man se i hennes nya inredningsprogram på Youtube som hittas här: https://www.youtube.com/channel/UC5sIURrKKFB34F1UmeRiFsw/featured
2 av 9: Före renoveringen. Så här såg Isabelle McAllisters lägenhet ut på Hemnet, före renoveringen. Köket flyttades hit, upp en våning.
3 av 9: Omfattande renovering. På bottenvåningen, under plastmattan, hittade Isabelle ett gammalt trägolv. "Det var vågigt som en puckelpist och några skadade plankor fick bytas ut."
4 av 9: Resultatet blev färgglatt och lekfullt med ett ekologiskt blått kök, discokula och romerska ringar. Den vita öppna spisen målades svart.
5 av 9: "Mitt förra kök var grönt, nu blev det en blå kulör som är lätt att matcha med andra färger", säger Isabelle McAllister.
6 av 9: Den 90 kvadratmeter stora lägenheten har vackra takbjälkar och en härlig takhöjd.
7 av 9: På entréplanet samsas barnen om utrymmet. Tapeterna har Isabelle McAllister själv designat.
8 av 9: Under trappan sover sonen i en mysig koja.
9 av 9: Tapet med robot i design av Isabelle McAllister för Mr Perswall.

Isabelle McAllister: Så här blev nya söderlyan

Isabelle McAllister är inredaren som är känd från tv-program som Äntligen hemma och Fixa Rummet.

Nu har hon renoverat familjens nya lägenhet på Södermalm i Stockholm. Vindsvåningen med takbjälkar och öppen spis fick ett blått kök och en koja under trappan.

Kolla in bildspelet för att se det färgstarka resultatet!

Vad är det för lägenhet du har köpt?

– Vi har köpt en lite större lägenhet i samma kvarter som förut. Det är en vindsvåning på 90 kvadratmeter i två våningar.

Vad var det du föll för?

– Planlösningen! Att den har två våningar och att det är takbjälkar och högt i tak på övre planet. Det är också kanon att här kunde barnen få ett eget våningsplan. Vi kände att det vore härligt med lite mer utrymme och här har vi fått det.

Varför renoverade du, lägenheten ser ju fin ut på Hemnet-bilden?

– Visst, den var fin med ljust och fräscht, men jag ville få bort det gula med allt furu. Det stora vi har gjort är att vi flyttade köket till övervåningen för att kunna utnyttja lägenhetens planlösning bättre.

Varför ett blått kök?

– Jag gillar ju färg. Mitt förra kök var grönt och lite ville jag ju förändra mig. Nu var jag sugen på blått. Ett kök vill man ju ska hålla ett tag, så jag valde en kulör som jag kan leva länge med. Den här färgen är också lätt att kombinera snyggt med andra färger.

Har du slutat i tv-rutan?

– Det beror på vilken tv-ruta du menar? Nu gör jag egen tv i stället, på Youtube. Folk tittar mer än någonsin på rörlig bild, men många sitter inte framför tv:n och tittar längre. Jag gör fortfarande tv, bara i ett annat format.

Vad blev bäst?

– Köket där uppe och att vi fick ihop det bra för hela familjen. Det är i köket som mycket kring ett hemmaliv cirkulerar och nu blev köket ett sådant härligt rum.

Vad är kvar att fixa?

– Åh, vi saknar skåp och garderober! Nu är grunden klar, nu återstår sådant där fint inredningsfix.

 

Här hittar man Isabelle McAllisters nya renoveringsfilmer:
https://www.youtube.com/channel/UC5sIURrKKFB34F1UmeRiFsw/feature

Isabelle McAllister

Bor: I nyrenoverad lägenhet på Södermalm i Stockholm.
Familj: Man, två barn och katt.
Gör: Inredare, känd från tv-program som "Äntligen hemma" och "Fixa rummet".
Aktuell med: Egna inredningsprogrammet "Isabelle flyttar" på Youtube.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!